Görüş Bildir
Haberler
Bağdat Caddesi'ndeki Tecavüz Dehşetine 45 Yıl Hapis Cezası

Bağdat Caddesi'ndeki Tecavüz Dehşetine 45 Yıl Hapis Cezası

ATKN
06.05.2016 - 14:05

Kadıköy'de 19 yaşındaki üniversite öğrencisine tecavüz ettiği gerekçesiyle 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Nitelikli gasp' suçlarından yargılanan servis şoförüne 45 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, indirim yapmadı, cezayı en üst sınırdan verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 2. duruşmasına tutuklu sanık C.A, mağdur E.F.B. ve taraf avukatları katıldı. 

E.F.B.’nin anne ve babasının da katıldığı duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatı da geldi. Duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemi alınırken E.F.B.’nin arkadaşları ile Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmayı takip etti.

45 yıl hapis cezasına çarptırıldı

45 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı’nın esas hakkındaki mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, C.A.'nın 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan 30 yıl, 'Nitelikli gasp' suçundan ise 15 yıl olmak üzere toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanığın olaydan sonraki davranışları, herhangi bir pişmanlık göstermemiş olmasını dikkate alan mahkeme, verilen cezada herhangi bir indirime de gitmedi. Sanığın 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunu işlediğini ifade eden mahkeme bu suç yönünden ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Olay

Olay

Kadıköy, Bağdat Caddesi'nde 24 Ocak 2016 tarihinde saat 03.00 sıralarında meydana gelen olayda arkadaşlarıyla eğlendikten sonra evine gitmek için yola çıkan üniversite öğrencisi E.F.B. kendisini takip eden bir kişinin saldırısına uğramıştı. 

Saldırgan genç kıza tecavüz ettikten sonra para ve cep telefonunu alarak kaçmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada polis, güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek önce saldırganın eşkâlini belirlemiş, şüphelinin olaydan sonra koşarak olay yerinden uzaklaştığı daha sonra bir minibüse bindiğini tespit etmişti.

Şüphelinin bindiği minibüs kamera görüntüleri kullanılarak Pendik'e kadar takip edildi. Minibüsten inen şüpheli evinin bulunduğu sokağa kadar kamera görüntüleri kullanılarak izlendi. Burada yapılan çalışma sonucu kimliği belirlenen şüpheli C.A. yapılan operasyonla gözaltına alındı.

5. Sulh Ceza Hâkimliği, 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'silahlı gasp' suçlarından C.A'nın tutuklanmasına karar verdi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Kaya

içerde oğlan yaparlar bunu

monapizza

hakkı müebbetti