Görüş Bildir
Haberler
ATA AÖF Üç Ders Sınavı Nasıl Yapılacak? ATA AÖF Üç Ders Sınavı Ne Zaman Başlayacak, Ne Zaman Bitecek?

ATA AÖF Üç Ders Sınavı Nasıl Yapılacak? ATA AÖF Üç Ders Sınavı Ne Zaman Başlayacak, Ne Zaman Bitecek?

Müge Kakşi
07.08.2021 - 00:48

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler mezuniyetleri için son kalan derslerini üç ders sınavıyla verebilecekler. Pandemi koşulları nedeniyle online olarak katılacakları üç ders sınavına minimum 1 maksimum 3 dersten sorumlu olarak katılabilecekler. Ayrıca öğrenciler, öğrenci bilgi sistemi üzerinden sınava katılıp katılamayacaklarını öğrenebilirler. Peki ATA AÖF üç ders sınavları ne zaman başlayacak? ATA AÖF üç ders sınavları nasıl olacak? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

ATA AÖF Üç Ders Sınavı Nasıl ve Ne Zaman Olacak?

ATA AÖF Üç Ders Sınavı Nasıl ve Ne Zaman Olacak?

2021 ATA AÖF üç ders sınav giriş ekranı Atatürk Üniversitesi tarafından mezuniyet sınavları için erişime açılacak. Sınav sistemine https://esinav.ataaof.edu.tr/ adresini kullanarak giriş yapacak öğrencilerden kayıtlı oldukları bölümlerde tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız (FF) olduğu için mezun olamayan öğrenciler Mezuniyet Üç Ders Sınavı’na girecek. Sınav 7 Ağustos tarihinde tek gün yapılacak.

Mezuniyet Üç Ders Sınavı ile ilgili Bilgilendirme Metni üniversite tarafından yayınlandı. Duyuruda şu ifadeler kullanıldı;

07 Ağustos 2021 Cumartesi günü 09.00 - 22.00 saatleri arasında online olarak yapılacak mezuniyet üç ders sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin bilgileri Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) yayımlanmıştır. Kontrol için https://obs.atauni.edu.tr/ adresine tıklayınız.

ATA AÖF Üç Ders Sınavına Kimler Girebilir?

ATA AÖF Üç Ders Sınavına Kimler Girebilir?

Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız (FF) olduğu için mezun olamayan öğrenciler Mezuniyet Üç Ders Sınavı’na girebilir (Blok Uygulama, Blok Uygulama I ve II derslerini alan öğrencilerin bu derslerden sınava girebilmesi için; bu derslere bu sınavın yapılacağı eğitim-öğretim yılında kayıt yaptırmış, uygulamalara devam etmiş ve devamsızlıktan kalmamış olmaları gerekmektedir). Öğrenci, güz ve bahar yarıyıllarında toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere sınavın yapılacağı eğitim-öğretim yılında ders kaydı yaptırmışsa Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilir.

Mezuniyet Üç Ders Sınavına 1, 2 ya da 3 dersten girilebilir.

Bir öğrenci, aynı eğitim–öğretim yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz. Bir eğitim-öğretim yılında mezuniyet üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, yaz okulu ders seçim haftasında ders seçimi yapmadan mezuniyet üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okuluna katılabilir.

ATA AÖF SINAV EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın