Görüş Bildir
Haberler
Ankara Kızılay'daki Bombalı Saldırıyı TAK Üstlendi

Ankara Kızılay'daki Bombalı Saldırıyı TAK Üstlendi

FreiGeist
17.03.2016 - 10:05 Son Güncelleme: 17.03.2016 - 12:34

13 Mart'ta Ankara, Kızılay'da gerçekleşen ve toplam 37 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kanlı saldırıyı TAK örgütü üstlendi. TAK'ın yaptığı açıklamada 'Eylemi örgütümüze bağlı Seher Çağla Demir komutasında bir birimimiz gerçekleştirmiştir' denilirken, bugün basına yansıyan haberlerde saldırıda öldüğü belirtilen ikinci saldırgan Özgür Ü.'den bahsedilmemesi dikkat çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da geçen Pazar günü gerçekleştirilen ve 37 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı TAK üstlendi.

Örgütün web sitesinde yer alan açıklamada, saldırı üstlenilerek, 'Saldırıyı örgüt üyemiz Seher Çağla Demir'in başında olduğu birim gerçekleştirdi' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TAK hakkında

1993 yılında kurulan ve Türkçe karşılığı Kürdistan Özgürlük Şahinleri olan Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) örgütü Türkiye'nin özellikle metropolleri ile batı illerinde gerçekleştirdiği sabotaj, bombalama ve kundaklama gibi eylemlerle adını duyurmuştu.

Eylemlerini genellikle turistik bölgelerde gerçekleştiren örgütün MuğlaİzmirAntalya gibi şehirlerde gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti. 

Örgütün bugüne kadarki saldırılarında hem güvenlik görevlileri hem de siviller hedef alınmıştı.

PKK, TAK'ın kendisine bağlı bir örgüt olmadığını söylüyor. TAK da PKK'dan ayrılarak kurulmuş bir yapı olduğunu belirtiyor.

Ancak iki örgütün organik bağlarını koruduklarına inanılıyor.

TAK, ABD'nin de 'terör örgütleri' listesinde yer alıyor.

Örgütün üstlendiği eylemler

  • 22 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüse uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen ve dört asker ile bir sivilin hayatını kaybettiği saldırı

  • 31 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Taksim'de 32 kişinin yaralandığı saldırı

  • 20 Eylül 2011 Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı

  • 23 Aralık Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönelik 1 temizlik işçisinin yaşamını yitirdiği havan saldırısı

  • 17 Şubat 2016'da 29 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısı

Reuters, BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yağmur

Neymiş? hedef sivil değilmiş de sivil ölümleri öne çıkarılmış. Cidden normalde kızılayda hiç sivil olmazdı da nasıl denk geldi, bak sen. İster din adına iste... Devamını Gör

phesus

kürtler gidin suriyede devlet kurun, bakın rahat edeceksiniz, Türklerin faşistliğinden kurtulacaksınız. mutlu olacaksınız.

Ewok The Hutt

ama hiçbiri Türkiyeden gitmeyecek. kürdistan destekçisi kim varsa hiçbiri Türkiyeden gitmeyeceğeni söylüyor.

L

Amk madem hükümete karşı bir politika sergiliyorsunuz o zaman gidin hükümet binalarını AKsarayı bombalayın gücünüz silahsiz savunmasız sivil halka mı gücünüz... Devamını Gör

lady kasumova

Nerede onlarda askeri birlik olup saldıracak o yürek.. İşte beynini yıkayabileceği birilerini seçerler sonra onları kahraman olcan diye patlatırlar. Kahpece ... Devamını Gör