Görüş Bildir
Haberler
Ankara Saldırısını TAK Örgütü Üstlendi

Ankara Saldırısını TAK Örgütü Üstlendi

Deniz Gök
19.02.2016 - 18:51 Son Güncelleme: 20.02.2016 - 02:36

Ankara'daki terör saldırısını TAK  isimli terör örgütü üstlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını internet sitesinden yaptığı açıklamayla üstlenen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri), saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli militanın gerçekleştirdiğini duyurdu.

Örgüt 23 Aralık'ta bir temizlik işçisinin yaşamını yitirdiği Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönelik saldırıya da üstlenmişti.

Başbakan Davutoğlu dün yaptığı açıklamada saldırganın YPG bağlantılı Salih Neccar olduğunu söylemişti.

Davutoğlu; 'Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır.' ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugünkü açıklamasında saldırıda 'aktif rol oynayan' 3 kişinin olduğunu belirterek, 'Örgüt olarak şu anda her ne kadar üstlenmeseler de, kesinlikle bir defa hiç tereddütümüz yok YPG' ifadelerini kullanmıştı.

TAK ise Erdoğan ve Davutoğlu'nun aksine saldırıyı Zınar Raperin kod adlı militanları Abdulbaki Sönmez'in gerçekleştirdiğini açıkladı.

Öte yandan saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında güvenlik güçleri 8 ilde operasyon düzenlemiş, 20 kişi gözaltına alınmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamanın yapıldığı sitede Abdulbaki Sönmez'in 89 doğumlu ve Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Örgüt eylemi 'Cizre'deki bodrumda katledilen savunmasız, yaralı sivillerin intikamı için' yaptık dedi.

Örgüt üzerinde oynanmış fotoğraf paylaşmış

Örgüt üzerinde oynanmış fotoğraf paylaşmış

Ancak örgütün paylaştığı fotoğrafının gerçek olmadığı, fotoğraf düzenleme programları ile oynandığı belirtildi.

Örgüt militanına ait olduğu iddia edilen fotoğrafın, Şafak İnan isiminde, yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan bir kişinin fotoğrafı ile değiştirilerek hazırlandığı ortaya çıktı.

Fotoğrafı kullanılan isim konuştu

ulusalkanal.com.tr'den Samet Öztürk'ün ulaştığı Şafak İnan yaptığı açıklamada söz konusu fotoğrafı 2010 yılından itibaren köşe yazılarında kullandığını belirterek şikayetçi olmak için emniyete başvuracağını söyledi.

İnan'ın açıklaması şu şekilde:

'Merhaba, ben chpgundemi.com'un Genel Yayın Yönetmeni M. Şafak İnan. Ankara saldırısını üstlenen TAK terör örgütünün yayınladığı fotoğraf, şahsıma ait olup, fotomontaj yapılarak değiştirilmiştir. Montaj yapılan o fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım. Kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Şu an avukatımla beraber Avcılar İlçe emniyet müdürlüğüne, sorumlular hakkında şikayetçi olmaya geldik.'

Gazeteci Ruşen Çakır da, TAK'ın açıklamasının ardından örgütün PKK ile ilişkisini değerlendirdiği bir video yayınladı. Medyascope.tv'den yayınlanan video şöyle:

"TAK, PKK'nın üstlenmek istemediği eylemler için kullandığı bir yapılanma"

İçeriğin Devamı Aşağıda

TAK hakkında

1993 yılında kurulan ve Türkçe karşılığı Kürdistan Özgürlük Şahinleri olan Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) örgütü Türkiye'nin özellikle metropolleri ile batı illerinde gerçekleştirdiği sabotaj, bombalama ve kundaklama gibi eylemlerle adını duyurmuştu.

Eylemlerini genellikle turistik bölgelerde gerçekleştiren örgütün MuğlaİzmirAntalya gibi şehirlerde gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti. 

Örgüt ABD tarafından 2008 yılında terörist örgütleri listesine dahil edilmişti.

Örgütün üstlendiği eylemler

  • 16 Temmuz 2005'te  3'ü yabancı 20 kişi yaralandığı Kuşadası'ndaki bir otobüsün patlatılması, 

  • 5 Nisan 2006'da Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul temsilciğine düzenlenen saldırı

  • 28 Ağustos 2006'da Marmaris'te ve Antalya'da 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırılar, 

  • 22 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüse uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen ve dört asker ile bir sivilin hayatını kaybettiği saldırı,

  • 31 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Taksim'de 32 kişinin yaralandığı saldırı,

  • 20 Eylül 2011 Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı.

  • 23 Aralık Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönelik 1 temizlik işçisinin yaşamını yitirdiği havan saldırısı.

DHA ve Wikipedia

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M CAN

BAŞLATMAYIN TAK'INIZA, Y-DGH'NİZE, YPG'NİZE... BU MEMLEKETE 35 SENEDİR ZARAR VEREN ÖRGÜTÜN ADI "PKK" DIR. YURT DIŞINDA ADI BÖYLE, ŞEHİRDE ŞÖYLE, ŞURADA İSMİ... Devamını Gör

Dawkins06

Güzel ülkemin insanına ne güzel algı operasyonları yapılıyor.. Teröristin biri suriyeden ülkemize giriyor.. bir aracın plakasını kopyalıyor.. hava deniz kar... Devamını Gör

reihino

Neden istifa etsinler, para yemek güzel geliyo hepsine. Zerre onur,haysiyet veya şeref sahibi olsalar ederler ama ne yazık ki...

Ali Altay

uyanın millet uyanın bügün 6 ilde birden onlarca şehit cenazesi vardı konumuz bu değil derhal kuzey ırak'ı ve terör bölgelerini alev alev yakmalıyız bir tane... Devamını Gör