Görüş Bildir
Haberler
PKK'ya Bağlı Örgüt, Sabiha Gökçen'deki Patlamanın Sorumluluğunu Üstlendi

PKK'ya Bağlı Örgüt, Sabiha Gökçen'deki Patlamanın Sorumluluğunu Üstlendi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin yetkililerden bir açıklama gelmezken PKK'ya bağlı Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) isimli örgüt patlamanın sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23 Aralık'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan patlama sonrası 1 temizlik işçisi hayatını kaybetmiş, bir işçi de yaralanmıştı. 

Havan topu ile gerçekleştirildiği iddialarına rağmen geçen süre içerisinde yetkililerden olayın nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre saldırıyı üstlendiğini duyuran Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) isimli örgüt açıklamasında; 'Bu eylemimiz, Kürt şehirlerini harabeye çeviren bu faşist saldırılara karşı yapılmıştır. Havan toplarıyla yapılan bu saldırı aynı zamanda yeni dönem eylemselliğimizin de başlangıcı olacaktır' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye yönelik tehditlerin de yer aldığı açıklamada; 'Bundan sonra Türkiye’ye gelecek uluslararası havayolu şirketleri ve Türk vatandaşı olmayan yabancı turistlerin can güvenliğinden TAK olarak biz sorumlu olmayacağız' denildi.

Örgüt, saldırıyı üstlendiği açıklamayı web sitesinden yayınladı

1993 yılında kurulan ve Türkçe karşılığı Kürdistan Özgürlük Şahinleri olan Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) örgütü Türkiye'nin özellikle metropolleri ile batı illerinde gerçekleştirdiği sabotaj, bombalama ve kundaklama gibi eylemlerle adını duyurmuştu.

Eylemlerini genellikle turistik bölgelerde yoğunlaştıran örgütün MuğlaİzmirAntalya gibi şehirlerde gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti. 

Örgütün üstlendiği eylemler

  • 16 Temmuz 2005'te  3'ü yabancı 20 kişi yaralandığı Kuşadası'ndaki bir otobüsün patlatılması, 

  • 5 Nisan 2006'da Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul temsilciğine düzenlenen saldırı

  • 28 Ağustos 2006'da Marmaris'te ve Antalya'da 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırılar, 

  • 22 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüse uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen ve dört asker ile bir sivilin hayatını kaybettiği saldırı,

  • 31 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Taksim'de 32 kişinin yaralandığı saldırı,

  • 20 Eylül 2011 Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı.

Kaynak: ANF ve Wikipedia

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda