Görüş Bildir
Haberler
Android Uygulamaları WP'da Çalışabilir

Android Uygulamaları WP'da Çalışabilir

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Windows Phone ekosisteminin en çok eleştirildiği noktalardan bir tanesi uygulama mağazası. İddialara göre Microsoft, Windows Phone'da Android uygulamalarını çalıştırabilir.

Günümüzde BlackBerry'nin QNX tabanlı kendi işletim sisteminde Android uygulamaları çalışabiliyor. Firma hatta Amazon ile anlaşarak, Amazon'un uygulama mağazasını cihazlarına entegre etmişti. Benzer bir hamle Microsoft'tan gelebilir.

Windows Phone'un en büyük problemi uygulama eksikliği!

2010 yılında tanıtılan Windows Phone 7' den beri devam eden Windows Phone ekosistemi, hala uygulama sorunu yaşıyor. Bunu tam olarak aşamayan firma, çözümü Android uygulamalarında bulabilir.

Henüz net bir açıklama olmasa da firmaya yakın kaynaklara göre Android uygulamalarını çalıştırabilecek bir emülatör üzerinde çalışılıyor.

Yeni yönetim de destekliyor

Microsoft'ta göreve gelen yeni CEO ve Windows tarafındaki pek çok yönetici, yeniliklere açık olmanın gerekliliğine inanıyor.

Ekosistemin geleceğinin daha net görülebilmesi için böyle bir emülatör vasıtasıyla Android uygulamalarını çalıştırabileceği ihtimalleri artıyor.

Windows 10 ve Windows Phone 10 ile mi gelecek yoksa daha sonraki cihazlarda mı bu destek gelecek orası kesin değil. Yani henüz net bir tarih yok.

Google destekler mi?

Tabi Android cihazlardan patent ücreti alan Microsoft, böyle bir adım atarsa Google'dan nasıl bir tepki görür orası meçhul.

Windows Phone ekosistemi yaygınlaşmasın diye hiç bir uygulamasını bu platforma çıkarmayan Google, bu platformu destekler mi merak konusu.

  • ShiftDelete
Kaynak: http://shiftdelete.net/android-uygula...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0