Görüş Bildir
Haberler
Harika Bir Sinema Gecesi İçin Not Alın: 2022'nin En Çok Puan Alan Filmleri

Harika Bir Sinema Gecesi İçin Not Alın: 2022'nin En Çok Puan Alan Filmleri

Rana Önder
01.10.2022 - 13:15

2022 yılı, özellikle de pandemiden sonra film konusunda oldukça çeşitli bir yıl oldu. Yerli yabancı birçok çeşitli filmin çıktığı 2022 yılında merakla beklenen bazı yapımlarda beyazperde de izleyici ile buluştu. 

İçerisinde Batman, Her Şey Her Yerde Aynı Anda, The Northman gibi filmlerin de bulunduğu; 2022'nin en yüksek puanlı filmlerini sizin için listeledik. İyi seyirler. 🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Yang'dan Sonra (2022)

25. Yang'dan Sonra (2022)

IMDb: 6.7 

Özet: Filmde, robot çocuklar yatılı bebek bakıcı olarak satın alınabilir ve bir ailenin robot üyesi olan Yang bir gün hastalanır. Yang'ın ailesi onun hayatını kurtarmaya çalışır ve bu sırada yaşamlarını tekrardan keşfederler. Yakın bir gelecekteki ailenin yapay zekalarından sonra aşk, bağlantı ve kayıp sorularıyla karşı karşıya kalmalarını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Kogonada

Oyuncular: Colin Farrell, Jodie Turner-Smith, Justin H. Min

24. Mad God (2021)

24. Mad God (2021)

IMDb: 6.8 

Özet: Canavarlar ve işini kötüye kullanan bilim insanlarının arasında geçen bu filmde bir gaz maskesi ve çökmekte olan harita ile donatılmış, birisi olan Assassin'in gizemli yaratıklarla dolu yeraltı dünyasındaki maceralarının konu edinildiği bir filmdir. Assassin, dünyanın önde gelen stop-motion animatörü Phil Tippett'in bilinçsiz zihninin ilkel korkularından dövülmüş ve işkence görmüş ruhların, harap şehirlerin ve sefil canavarların olduğu kabuslu bir yeraltı dünyasında doğru seyahat etmesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Phil Tippett

Oyuncular: Alex Cox, Niketa Roman, Satish Ratakonda

23. Kırmızı (2022)

23. Kırmızı (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: 13 yaşındaki Mei, Lee adındaki kız ne zaman çok heyecanlansa dev bir kırmızı pandaya dönüşmesini konu edinen bir animasyon filmidir. Mei13 yaşında ergenliğe giren ve baskıcı bir aileyle mücadele eden birisidir. Mei, bir yandan ergenlikle diğer yandan da vücudunda meydana gelen kırmızı bir pandaya dönüşmesiyle mücadele etmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Domee Shi

Oyuncular: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse

22. Bebek Servisi (2022)

22. Bebek Servisi (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: İnsanların istenmeyen bebeklerini isimsiz olarak bırakmaları için dışarıda bırakılan kutulara bırakan insanların hayatlarının konu edinildiği bir filmdir. Filmde bebeklerine bakmakta zorlanan ve bebeklerini 'Baby Box' isimli bir kutuya bırakan insanların hikayesi konu edinilir. 

Yönetmen: Hirokazu Kore-eda

Oyuncular: Song Kang-Ho, Dong-won Gang, Doona Bae

21. Girl Picture (2022)

21. Girl Picture (2022)

IMDb: 7.1 

Özet: Üç genç kadın, Finlandiya'daki kalıcı kış karanlığına meydan okumaya çalışırlar. Bu süreçte hayaller, gerçeklik, dostluk ve ilişkiler arasında gidip gelirler ve tüm bu karmaşayı anlamlandırmaya çalışırlar. Okuldan sonra bir kafede çalışan iki arkadaş olan Mimmi ve Rönkkö, aşk hayatları ve hayattan beklentileri hakkında konuşurlar. Bir süre sonra hayat bu iki arkadaşı hiç beklemedikleri yönlere doğru savurur. 

Yönetmen: Alli Haapasalo

Oyuncular: Oona Airola, Elias Westerberg, Aamu Milonoff

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kuzeyli (2022)

20. Kuzeyli (2022)

IMDb: 7.1 

Özet: Viking prensi olan Amleth'in babasının intikamını almasını konu edinen bir filmdir. Amleth'in babası kral Aurvandil üvey kardeşi Fjölnir tarafından öldürülür bunun üzerine Amleth hem annesini kurtarmak hem de babasının intikamını almaya karar verir. Amleth yıllar içerisinde bir Viking savaşçısına dönüşür ve bir kahin ile karşılaşmasının ardından intikamını almaya başlamasını konu edinen bir filmdir.  

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang

19. Alcarràs (2022)

19. Alcarràs (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Küçük bir köyde şeftali yetiştiren bir ailenin hayatının konu edinildiği bir filmdir. Filmde şeftali yetiştirerek geçimini sağlayan bir aile vardır. Bir gün arazinin sahibi vefat eder bu ölüm ile birlikte arazinin yeni bir varisi olur. Yeni gelen kişi de tarlayı satmaya karar verince ailenin geçim kaynağı tehlikeye girer. Katalonya'daki küçük bir köyde şeftali yetiştiren bir ailenin hayatının büyük mülklerinin sahibi öldüğünde onun ömür boyu varisi olan kişinin araziyi satmaya karar vermesiyle değişmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Carla Simón

Oyuncular: Josep Abad, Jordi Pujol Dolcet, Anna Otín

18. Cha Cha Real Smooth (2022)

18. Cha Cha Real Smooth (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Bar Mitzvah partisi sunucusu olarak çalışan genç bir adam, bir anne ve onun otistik kızıyla arkadaşlık kurmasını konu edinen bir filmdir. Andrew, 22 yaşında üniversite mezunu ve ne yapacağını bilmeyen bir gençtir. Andrew'in bildiği tek şey parti düzenlemektir. Hayatta hiçbir amacı ve en ufak bir yaşama sevinci dahi olmayan Andrew, bir gün düzenlediği bir partide genç bir anne ve onun kızı ile tanışır. Genç anne Domino ve kızı Lola sayesinde Andrew kendisi için yeni bir yolu keşfeder. 

Yönetmen: Cooper Raiff

Oyuncular: Cooper Raiff, Dakota Johnson, Evan Assante

17. En Corps (2022)

17. En Corps (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Çok umut verici bir klasik dansçı olan Elise, 26 yaşında bir gösteri sırasında yaralanır. Genç kadının artık dans edemeyeceği söylenmesine rağmen, çağdaş dansta yeni bir yön bulmaya çalışmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Cédric Klapisch

Oyuncular: Damien Chapelle, François Civil, Pio Marmaï, Denis Podalydès, Zinedine Soualem

16. Heojil Kyolshim (2022)

16. Heojil Kyolshim (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Şehirden uzak dağlık bir alanda ünlü iş insanının cesedi bulununca cinayetin olduğu yere olayı çözmesi için dürüst bir polis gönderilir. Bölgeye gönderilen polis, iş insanın öldürüldüğünden emin olur ve bu süreçte karısı Seo-Rae'den yardım ister. İkili birlikte cinayeti çözmeye çalışırken aralarında beklenmedik bir aşk başlar. 

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Tang Wei, Park Hae-il, Go Kyung-pyo

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Yola Devam (2021)

15. Yola Devam (2021)

IMDb: 7.3 

Özet: Engebeli bir arazide bir yolculuğa çıkan, hasta köpeğe telaşlanan ve birbirlerinin sinirlerini bozan kaotik, hassas bir aileyi konu alan bu filmde sessiz olan tek kişi ailenin gizemli abisidir. Filmde yolculuk boyunca engebeli bir yolda giderken hasta köpek için endişelenen ve birbiriyle tartışan bir aileye yer verilir. Ailenin her bireyi bir diğerinden farklıdır ve hepsinin ayrı bir kaosu vardır. 

Yönetmen: Panah Panahi

Oyuncular: Hassan Madjooni, Pantea Panahiha, Rayan Sarlak

14. Vortex (2022)

14. Vortex (2022)

IMDb: 7.4 

Özet: Son demlerini yaşayan iki çiftin geçirdikleri son zamanları anlatan bir filmdir. Vortex'te Gaspar Noé, kendi ölümlülüğü üzerine de düşündüğü son derece kişisel bir pencereden bakıyor. Önce ölümle burun buruna gelmesine neden olan beyin kanaması geçirip, pandemide de Covid’e yakalanmasının ardından gerçekleştirdiği bu projeyi Gaspar Noé, kalplerini yitirmeden önce akıllarını yitiren insanlara adadığını belirtiyor. 

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Françoise Lebrun, Dario Argento, Alex Lutz

13. Full Time (2021)

13. Full Time (2021)

IMDb: 7.4 

Özet: Julie sonunda çocuklarını daha iyi yetiştirebileceği, ancak ulusal bir toplu taşıma greviyle karşılaşabileceği bir iş görüşmesi alır. Julie'nin hayatı genel bir grev esnasında iyice tersine gitmeye başlar. Yalnız bir anne olan Julie, bir yandan hayata geç kalma riski ile boğuşurken diğer yandan da hayatının her anında karşılaştığı baskılar ile mücadele etmeye çalışır. 

Yönetmen: Eric Gravel

Oyuncular: Laure Calamy, Geneviève Mnich, Anne Suarez

12. Eduardo e Mônica (2020)

12. Eduardo e Mônica (2020)

IMDb: 7.5

Özet: Alışılmadık bir günde, bir dizi tesadüf, Eduardo'yu bir partide Monica ile tanışmaya götürür. İkisi arasında bir merak uyanır ve birbirlerine benzememelerine rağmen birbirlerine deli gibi aşık olurlar. Bu sevginin olgunlaşması ve farklılıkların üstesinden gelmelerini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: René Sampaio

Oyuncular: Alice Braga, Otavio Augusto, Gbriel Leone

11. Lullaby (2022)

11. Lullaby (2022)

IMDb: 7.7 

Özet: Genç ebeveynlerin içlerinde oldukları durumların incelendiği, kadınların yalnızca bakıcı olarak değerlendirilmesinin konu edinildiği bir filmdir. Filmde henüz daha yeni anne olmuş olan Amaia, kocası bir süreliğine uzaklara gittiği için ailesini yanına Bask sahilindeki evine döner. Genç annenin burada çocuğu ile yaşadıkları, yeni anneliği ve tüm bunlarla başa çıkmasının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Alauda Ruiz de Azua

Oyuncular: Laia Costa, Susi Sanchez, Ramon Barea

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Batman (2022)

10. The Batman (2022)

IMDb: 7.9 

Özet: Batman'in birçok filmi vardır ve bu yapımda da süper kahraman Riddler isimli bir seri katil ile karşı karşıya kalır. Riddler şehrin elit kesimi seçerek vahşice öldüren bir seri katildir. Batman seri katili peşine düştüğü sırada yolu pek çok kişiyle kesişir ve bu kişilerin de yardımıyla katili bulmaya çalışır. Batman katili bularak şehrin huzurunu geri getirmeyi hedefler. 

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano

9. Pada (2022)

9. Pada (2022)

IMDb: 7.9 

Özet: Yeni ufuklar açan toprak sorunu ve Hindistan'daki Yerli Topluluklarının yerinden edilmesi.ni konu edinen bir filmdir. Ülkeyi yöneten tüm hükümetler, yerli halkın yaşam tarzlarını ve topraklarını sık sık reddeden ve kapitalist çıkarlarını koruyan yasalar çıkarmıştır. Bu filmde ise 90'lı yıllarda oluşan bu muhalefet sorununa yer verilir.  

Yönetmen: Kamal K.M.

Oyuncular: Joju George, Kunchacko Boban, Vinayakan

8. Marcel the Shell with Shoes On (2021)

8. Marcel the Shell with Shoes On (2021)

IMDb: 8.0 

Özet: Marcel, büyükannesi Connie ve evcil hayvan tüyü Alan ile renkli bir varoluş sürdüren sevimli, 1 inç boyunda bir kabuktur. Bir zamanlar genişleyen bir deniz kabuğu topluluğunun parçasıyken, şimdi gizemli bir trajedinin tek kurtulanı olarak yalnız yaşar. Ancak, bir belgesel yapımcısı onları keşfettiğinde, internette yayınladığı kısa film, Marcel'e milyonlarca tutkulu hayranın yanında benzeri görülmemiş tehlikeler ve uzun süredir kayıp olan ailesini bulmak için yeni bir umudun gelmesine neden olur. 

Yönetmen: Dean Fleischer-Camp

Oyuncular: Jenny Slate, Isabella Rossellini, Rosa Salazar

7. RRR (2022)

7. RRR (2022)

IMDb: 8.0 

Özet: Alluri Sitarama Raju ve Komaram Bheem ülkede iç savaş başlamadan önce ortaya çıkan devletteki sorunlara karşı tepki gösteren iki özgürlük savaşçısıdır. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde iki özgürlük savaşçısının evlerinden uzaklaştırılması ve bu süreçte yaşadıkları olaylar konu edinilir. 

Yönetmen: S.S. Rajamouli

Oyuncular: Ram Charan, Alia Bhatt, Ray Stevenson

6. The Quiet Girl (2022)

6. The Quiet Girl (2022)

IMDb: 8.1 

Özet: 1981 yılının Kırsal İrlanda'sında sessiz, ihmal edilmiş bir küçük kız yaz ayında ailesi tarafından başka bir eve, koruyucu ailenin yanına gönderilir. Küçük kız bu koruyucu ailenin yanında tekrardan kendisine gelir, yüzü gülmeye başalar ve bir nevi yeniden doğar. Ancak küçük kız mutlu bir şekilde yaşadığı bu evde hiç öğrenmemesi gereken bir sırra şahit olur. Küçük kızın şahit olduğu sırrım çocuk üzerindeki etkisini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Colm Bairéad 

Oyuncular: Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

5. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

IMDb: 8.1 

Özet: Yaşlanmakta olan ve yıllar önce Çin'e göçen, sıradan bir hayat yaşayan Evelyn'nin kendisini bir anda dünyayı kurtarmaya çalışırken bulmasıyla meydana gelen olaylardan oluşan bir filmdir. Komedi-macera türünde olan bu film 2022'nin en yüksek puanlı filmleri arasındadır. Yaşlanmakta olan bir Çinli göçmen, yaşayabileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek dünyayı tek başına kurtarabileceği çılgın bir maceraya sürüklenmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

4. Vikram (2022)

4. Vikram (2022)

IMDb: 8.4

Özet: Amar, hükümet için çalışan bir gizli ajandır ve bir gün eline seri katillerin olduğu bir dava ulaşır. Amar bu davayı araştırdıkça gerçeğin bambaşka olduğunu fark eder ve dava hakkında bilgi edindikçe hizmet ettiği sistemin aslında ne kadar da yozlaşmış olduğunu anlar. Sistemin yozlaşmasını anlamasıyla birlikte artık devletin bir ajanı olarak çalışmak yerine bu sisteme karşı çıkan bir militana dönüşür. 

Yönetmen: Lokesh Kanagaraj

Oyuncular: Fahadh Faasil, Kamal Haasan, Vijay Sethupathi

3. Top Gun: Maverick (2022)

3. Top Gun: Maverick (2022)

IMDb: 8.5 

Özet: Donanmanın en iyi havacılarından biri olarak otuz yıldan fazla hizmet verdikten sonra Pete Mitchell ait olduğu yer olan işine geri döner ve cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar. Eğitim almaya başlayan Maverick hem zorlu bir göreve başlar hem de kendi geçmişiyle yüzleşmeye başlar. 

Yönetmen: Joseph Kosinski

Oyuncular: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly

2. Ngeri-Ngeri Sedap (2022)

2. Ngeri-Ngeri Sedap (2022)

IMDb: 8.5 

Özet: Pak Domu ve eşi Mak Domu, kızları Sarma ile birlikte yaşamaktadır. Bu yaşlı karı koca, diğer üç çocukları Domu, Gabe ve Sahat'ın geleneksel bir etkinliğe katılmak için eve gitmelerini ister ve iki yaşlı karı-koca çocuklarının gelmesi için kavga etme numarası yaparlar. Pak Domu ve Mak Domu  kavga ediyormuş gibi yaparlar ve çocuklarının dikkatini çekmek için boşanmak isterler.

Yönetmen: Bene Dion Rajagukguk

Oyuncular: Arswendy Bening Swara, Tika Panggabean, Boris Bokir

1. Kadaisi Vivasayi (2021)

1. Kadaisi Vivasayi (2021)

IMDb: 8.9 

Özet: Uzak bir köydeki son aktif çiftçi, bir mülk geliştiricisine karşı direnmeye çalışmasını konu edinen bir filmdir. Bir köyde çiftçiliği bırakmayan tek çiftçi olan Maayandi, hapsedilmesine yol açan küçük bir davayla suçlanmasını konu edinen bir filmdir. Octogenarian Maayandi, Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletindeki uzak köyündeki son aktif çiftçidir. Çiftlik işi, tarlaları ve hayvanları ona yeter ve arazisini bir müteahhitte satmayı reddeder. Ancak bir gün Maayandi, Hindistan'ın ulusal sembolü olan üç tavus kuşunu öldürüp mülküne gömmekle suçlanınca olaylar bir anda değişir. 

Yönetmen: M. Manikandan

Oyuncular: Nallandi, Vijay Sethupathi, Yogi Babu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın