Görüş Bildir
Haberler
2022'nin En İyi Filmleri! 2022 Yılında Dikkat Çekerek İzleyenleri Etkileyen Filmler

2022'nin En İyi Filmleri! 2022 Yılında Dikkat Çekerek İzleyenleri Etkileyen Filmler

Rana Önder
01.07.2022 - 13:19

2022'nin film konusunda oldukça verimli bir yıl oldu. Pandeminin ardından artık sinema salonlarında neredeyse normale dönülen bu 2022 yılında birçok film vizyona girdi. 

 İçerisinde; Licorice Pizza, Dünyanın En Kötü İnsanı, Her Şey Her Yerde Aynı Anda gibi festivallerde de büyük beğeni toplayan filmler olduğu gibi Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları ve Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında gibi çok sevilen yapımlarında bulunduğu imdb puanlarına göre sıralanmış 2022’nin en iyi filmlerine göz atabilirsiniz. İyi Seyirler..🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Jurassic World: Hakimiyet

40. Jurassic World: Hakimiyet

IMDb: 6.0 

Birçok serisi bulunan Jurassic World: Hakimiyet filminin bu serisinde de tutuldukları yerden bırakılarak serbest kalan ve insanlarla birlikte yaşamaya başlayan dinozorlar ve insanlar konu ediniliyor. İnsanlar bu seride kendileriyle birlikte yaşayan, avlanan dinozorlarla birlikte bir denge oluşturmaya çalışırlar.  

Süre: 1 saat 86 dakika

Yönetmen: Colin Trevorrow

Oyuncular: Sam Neill, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt

39. Nanny (2022)

39. Nanny (2022)

IMDb: 6.1 

Özet: Yukarı Doğu Yakası'ndaki bir ailenin çocuğuna bakarken New York'ta yeni bir hayat kuran göçmen dadı Aisha, tehlikeli Amerikan Rüyasını paramparça etmekle tehdit eden gizli bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışan Aisha'nın karşılatığı tehdit sonucunda yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Süre: 1 saat 37 dakika

Yönetmen: Nikyatu Jusu

Oyuncular: Anna Diop, Michelle Monaghan, Sinqua Walls

38. Ambulans (2022)

38. Ambulans (2022)

IMDb: 6.1 

Will ve Danny birbirinden bağımsız karakterlere sahip iki üvey kardeştir. Will eski bir askerdir ve hasta karısı için paraya ihtiyacı vardır. Danny ise birçok suça karışmış birisidir. Bir gün Will, mecbur kaldığı için istemeye istemeye kardeşi Danny'den borç ister. Kardeşi ise birlikte banka soymayı teklifi eder ve ikili bir anda kendilerini banka soygunu planının içerisinde bulurlar. 

Süre: 2 saat 16 dakika

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen, Eiza Gonzalez

37. Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları

37. Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları

IMDb: 6.2 

Profesör Albus Dumbledore, güçlü Karanlık büyücü Gellert Grindelwald'ın büyücülük dünyasının kontrolünü ele geçirmek için harekete geçtiğini bilir ve bu yüzden de cadılar ve büyücülerden oluşan fırını Büyüzoolog Newt Scamander'a, emanet eder. Muggle ve ekibi hem tehlikeli bir görev üstlenmiştir hem de Grindelwald'ın ekibinden kişilerle mücadele eder. 

Süre: 2 saat 22 dakika

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen

36. Men (2022)

36. Men (2022)

IMDb: 6.3 

Harper, yaşadığı bunalımlara iyi geleceği, derdini unutturacağı gerekçesiyle İngiltere'nin kırsalında tek başına inzivaya çekilir. Harper burada aradığı huzuru bulamaz aksine birileri ya da birisi onu takip ediyordur. İngiltere'nin kırsalında geçen bir korku filmidir. 

Süre: 1 saat 40 dakika

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Kimi (2022)

35. Kimi (2022)

IMDb: 6.3 

Agorafobisi olsan ve bu durumdan dolayı sıkıntı çeken bir teknoloji şirketi çalışanın gördüğü bir suç üzerine başına gelenlerin konu edindiği bir filmdir. Genç kadın şiddet içeren bir suçu görür ve bu suçu çözmek için bir yola girer. Bir yandan suçu çözmeye diğer yandan da korkularıyla yüzleşmek zorunda kalan kızın yaşadığı olayların konu edinildiği bir filmdir.  

Süre: 1 saat 30 dakika

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Zoë Kravitz, Byron Bowers, Jaime Camil

34. Kuluçka (2022)

34. Kuluçka (2022)

IMDb: 6.3 

Jimnastikçi bir genç kız hırslı ailesini tatmin etmek için elinden geleni yapar ancak ne ailesini hırsından ne de baskısından kurtulamaz. Genç kız, bir gün ormanda kocaman bir yumurta bulur ve onu odasında saklar. 12 yaşındaki Tinja'nın hayatı yumurtanın içeresinden çıkan şey ile bambaşka bir hal alır. Finlandiya yapımı korku türünde bir filmdir. 

Süre: 1 saat 26 dakika

Yönetmen: Hanna Bergholm

Oyuncular: Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen

33. Çığlık (2022)

33. Çığlık (2022)

IMDb: 6.4 

Scream, korku sinemasında kült haline gelmiş filmler arasındadır. Serinin beşinci filmi olan bu yapımda da işlenen cinayetleri bulmak için şehrine geri dönmüş bir kadının hikayesi anlatılıyor. Hayalet maskesi takarak cinayet işleyen katil bu sefer de kasabadaki bir grup genci hedef alır. Sidney'de bu cinayeti çözmek için var gücüyle çalışmaya başlar. 

Süre: 1 saat 55 dakika

Yönetmen: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

32. Dog (2022)

32. Dog (2022)

IMDb: 6.5 

Belçikalı ordu koruyucusu Briggs askeri çalışma köpeği olan Lulu'yu amirinin cenazesine götürmek üzere görevlendirilir. Cenazeye gitmek için Pasifik sahili boyunca köpek ile birlikte yolculuk yapan ordu koruyucusu ile ilgili bir filmdir. 

Süre: 1 saat 42 dakika

Yönetmen: Reid Carolin, Channing Tatum

Oyuncular: Channing Tatum, Luke Forbes, Ethan Suplee

31. Father Stu (2022)

31. Father Stu (2022)

IMDb: 6.5 

6 yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıkmış , emek verilmiş ve gerçek hikayeden uyarlanmış bir filmdir. Stuart Long, bir zamanlar iyi bir boksörken sonrasında rahip olmuş birisidir. İnanç temelini ve kişinin kendisini bitirme evresinden kurtarmasını konu edinen bir filmdir. 

Süre: 2 saat 4 dakika

Yönetmen: Rosalind Ross

Oyuncular: Mark Wahlberg, Mel Gibson, Jacki Weaver

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. X (2022)

30. X (2022)

IMDb: 6.6 

1979'da bir grup genç film yapımcısı Teksas'ın kırsalında yetişkin filmi yapmak için yola çıkarlar, ancak herkesten uzak yaşayan yaşlı ev sahiplerinin onları iş üstünde yakalamasıyla birlikte genç oyuncular kendilerini hayatları için savaşırken bulurlar. Film çekme hayalleriyle gittikleri ev gençler için bir ölüm kalım mücadelesine döner. Gerilim-korku türünde bir filmdir. 

Süre: 1 saat 46 dakika

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, Jenna Ortega, Brittany Snow

29. Crimes of the Future (2022)

29. Crimes of the Future (2022)

IMDb: 6.6 

Film; insanların bedenleriyle çeşitli deneylerin yapıldığı evrimin  ve başkalaşımın hakim olduğu yakın bir gelecekte geçer. Bu yakın gelecekte insanlar evrime ve başkalaşıma adapte olabilmek için bedenlerine müdahale edebiliyorlar. Film fütüristtik imgeleri içeresinde barındıran bir yapımdır. 

Süre: 1 saat 47 dakika

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart

28. Kirpi Sonic 2 (2022)

28. Kirpi Sonic 2 (2022)

IMDb: 6.6 

Sonic, insana benzer bir kirpidir ve bu filmdeki hedefi gerçek bir kahraman olabileceğini kanıtlamaktır. Sonic, gerçek bir kahraman olduğunu kanıtlamak için tüm dünyayı yok edebilecek güce sahip olan zümrüdü bulmak için macera dolu bir yola girer. 

Süre: 2 saat 2 dakika

Yönetmen: Jeff Fowler

Oyuncular: Jim Carrey, James Marsden, Idris Elba

27. The Adam Project (2022)

27. The Adam Project (2022)

IMDb: 6.7 

Adam, zamanda yolculuk yapan bir pilottur. Geleceği kurtarma gibi bir görevi olan Adam, genç halini ve babasını görüp geçmişle hesaplaşmak için çocukluğuna gider. Bir yandan geçmişiyle yüzleşmek diğer yandan da çocukluğundan yardım istemeyi hedefleyen  Adam, hikayenin ilerleyen zamanlarında kendisini beklenmedik olayların içerisinde buluyor. Hem zamanda yolculuğu hem de kişinin kendi içerindeki yolculuğunu konu edinen bir filmdir. 

Süre: 1 saat 46 dakika

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner

26. Yang'dan Sonra (2022)

26. Yang'dan Sonra (2022)

IMDb: 6.7 

Filmde, robot çocuklar yatılı bebek bakıcı olarak satın alınabilir ve bir ailenin robot üyesi olan Yang bir gün hastalanır. Yang'ın ailesi onun hayatını kurtarmaya çalışır ve bu sırada yaşamlarını tekrardan keşfederler. 

Süre: 1 saat 36 dakika

Yönetmen: Kogonada

Oyuncular: Colin Farrell, Jodie Turner-Smith, Justin H. Min

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Hayır (2022)

25. Hayır (2022)

IMDb: 6.9 

Özet: Korku sinemasının çokça eleştiri alan yönetmeni Jordan Peele ‘nin şüphesiz en çok talep gören filmi olan ‘Hayır’, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık eden, Kaliforniya'nın iç kesimlerindeki ıssız bir kanyonda yaşayan insanların hikayesini konu ediyor. Kaliforniya iç kesimlerinde ıssız bir vadinin sakinlerinin esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık olmasını konu edinen bir filmdir. 

Süre: 2 saat 10 dakika

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun

24. Kim Demiş Kötüyüz Diye?

24. Kim Demiş Kötüyüz Diye?

IMDb: 6.9 

Dünyanın en kötü insanları unvanına sahip olan 5 arkadaş bir sürü soyguna karışmıştır. Bir gün 5 arkadaş tutuklanır ve serbest bırakılmak için tek şartları iyi, örnek bir vatandaş olmaktır. Animasyon filminde, hırsızlık çetesi olan 5 arkadaşın iyi biri ve örnek bir vatandaş olma çabası anlatılır. Komedi-macera türünde olan bir animasyon filmdir. 

Süre: 1 saat 40 dakika

Yönetmen: Pierre Perifel

Oyuncular: Sam Rockwell, Marc Maron, Awkwafina

23. Jackass Forever (2022)

23. Jackass Forever (2022)

IMDb: 6.9 

Jackass Forever ekibinin 10 yıl sonra bir araya gelmesiyle birlikte başlarından geçen komik olayların anlatıldığı bir filmdir. Ekip birlikte tehlikeli ve birbirinden anlamsız birçok tehlikeli gösteri gerçekleştirir. 

Süre: 1 saat 36 dakika

Yönetmen: Jeff Tremaine

Oyuncular: Johnny Knoxville, Steve-O, Bam Margera

22. Yetenekli Bay Cage (2022)

22. Yetenekli Bay Cage (2022)

IMDb: 7.0

Özet: Nig Cage; borç batağında olduğu için bir hayranının doğum günü partisine  katılmayı kabul eden birisidir. İşler kötüye gittiğinde ve bir görevi yerine getirmek için CIA tarafından işe alındığında, Cage kendisini ve ailesini kurtarmak için en ikonik ekran karakterlerine bürünmek zorunda kalır. CIA tarafından Cage'e kayıp bir kızı kurtarması için görevlendirme yapılır ve Cage gizli görevi için zorlu bir mücadeleye girer. 

Süre: 1 saat 47 dakika

Yönetmen: Tom Gormican

Oyuncular: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Alessandra Mastronardi

21. Kırmızı (2022)

21. Kırmızı (2022)

IMDb: 7.0 

13 yaşındaki Mei Lee adındaki kız ne zaman çok heyecanlansa dev bir kırmızı pandaya dönüşmesini konu edinen bir animasyon filmidir. Mei13 yaşında ergenliğe giren ve baskıcı bir aileyle mücadele eden birisidir. Mei bir yandan ergenlikle diğer yandan da vücudunda meydana gelen kırmızı bir pandaya dönüşmesiyle mücadele eder. 

Süre: 1 saat 40 dakika

Yönetmen: Domee Shi

Oyuncular: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Outfit (2022)

20. The Outfit (2022)

IMDb: 7.1 

Savile Row yaşadığı bir travmadan sonra yaşadığı yer olan İngiltere'den Amerika'ya taşınır ve burada gangster bir aile için kıyafetler diker.  Ünlü İngiliz terzi Savile Row'un gerçek hikayesinden uyarlanarak oluşturulmuş bir filmdir. Film, tek mekanda geçen suç-macera türünde bir yapımdır. 

Süre: 1 saat 46 dakika

Yönetmen: Graham Moore

Oyuncular: Mark Rylance, Dylan O'Brien, Johnny Flynn

19. Belle (2021)

19. Belle (2021)

IMDb: 7.2

Suzu, 17 yaşında sıradan bir hayat yaşan genç kızdır. Bir gün sanal dünyadaki 'U' isimli bir hayata girmesiyle birlikte yaşamı değişir. Bu sanal dünyada Belle isimli popüler bir sanatçı olur ve burada tanıştığı gizemli yaratık ile birlikte gerçek benliğini bulmaya yönelik bir yolculuğa çıkar. 

Süre: 2 saat 2 dakika

Yönetmen: Mamoru Hosoda

Oyuncular: Kaho Nakamura, Ryô Narita, Shôta Sometani

18. Apollo 10 1/2: Uzay Çağında Çocuk Olmak (2022)

18. Apollo 10 1/2: Uzay Çağında Çocuk Olmak (2022)

IMDb: 7.3 

1969 yılında aya yolculuk hikayesinin o zamanlarda 10 yaşında olan hayalperest bir çocuğun bakış açısından anlatıldığı bir filmdir. Apollo, 10 yaşında uzaya gitme hayalleri kuran bir çocuktur ve bu filmde de uzaya yolculuk çocuğun penceresinden anlatılıyordur. 

Süre: 1 saat 37 dakika

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Glen Powell, Zachary Levi, Jack Black

17. Kuzeyli (2022)

17. Kuzeyli (2022)

IMDb: 7.3 

Viking prensi olan Amleth'in babasının intikamını almasını konu edinen bir filmdir.  Amleth'in babası kral Aurvandil üvey kardeşi Fjölnir tarafından öldürülür bunun üzerine Amleth hem annesini kurtarmak hem de babasının intikamını almaya karar verir. Amleth yıllar içerisinde bir Viking savaşçısına dönüşür ve bir kahin ile karşılaşmasının ardından intikamını almaya başlar.  

Süre: 2 saat 17 dakika

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang

16. Licorice Pizza (2021)

16. Licorice Pizza (2021)

IMDb: 7.3

1970'lı yıllarda Valley2de yaşayan iki lise öğrencisinin hayatının konu edinildiği bir filmdir. Gary Valentine başarılı bir oyuncu ve özgüvenli bir lise öğrencisidir. Liselerine Alana isimli kendisinden 10 yaş büyük bir fotoğraf asistanı gelmesi ile birlikte hem Gary'nin hem de Alana'nın hayatı bambaşka bir hal alır ve ikili birlikte büyümeye başlarlar. 

Süre: 2 saat 14 dakika

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Alana Haim, Cooper Hoffman, Bradley Cooper

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

15. Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

IMDb: 7.3 

Doktor Strange, eski bir müttefik yardımıyla sonu bilinmeyen bir yolculuğa çıkar ve hiç beklenmedik olaylar ile karşı karşıya kalır. Bu film Sherlock dizisindeki dedektif rolünden kurgulanmış bir macera filmidir. Filmde de Doktor Strange'in bilinmez bir yolculuk içerisinde başına gelen maceralar konu edinilir. 

Süre: 2 saat 6 dakika

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor

14. Hustle (2022)

14. Hustle (2022)

IMDb: 7.3

Özet: Hustle, haksız yere işten konulan bir yetenek avcısıdır. Hustle, haksız yere işten atılmasının ardından yeni bir yetenek bulup işini tekrardan kazanmayı hedefler. Bir basketbol avcısı, İspanya'dayken olağanüstü bir sokak basketbolcusu keşfeder ve bu olasılığı NBA'e geri dönmek için bir fırsat olarak görür. Yeni keşfiyle birlikte NBA'ye gidip başarılı olmayı hedefleyen Hustle, yeni yeteneği ile birlikte ABD'ye gider. 

Süre: 1 saat 57 dakika

Yönetmen: Jeremiah Zagar

Oyuncular: Adam Sandler, Queen Latifah, Ben Foster

13. Suikast Treni (2022)

13. Suikast Treni (2022)

IMDb: 7.3

Özet: Şanssız suikastçı Uğur Böceği, bir çok konser raydan çıktıktan sonra işini barışçıl bir şekilde yapmaya karar verir. Ancak son görevini yapmak için bindiği hızlı trende kendisi gibi dört tane daha suikastçı olduğunu fark eder. Kendi hayatı da tehlikede olan Uğur Böceği, dört yanı kendisini öldürmek isteyen kişilerle çevrili hızlı trenden kaçmak için bir yol bulmaya çalışır. 

Süre: 2 saat 7 dakika

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson

12. Kemikler ve Her Şey (2022)

12. Kemikler ve Her Şey (2022)

IMDb: 7.3

Özet: Genç bir kadın olan Maren, toplumun sınırlarında nasıl hayatta kalacağını öğrenmesini konu edinen bir filmdir. Toplumun sınırlarında nasıl hayatta kalınacağını öğrenen genç bir kadın olan Maren ile haklarından mahrum bırakılmış bir serseri olan Lee arasındaki ilk aşk hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Süre: 2 saat 11 dakika

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance

11. Kürtaj (2021)

11. Kürtaj (2021)

IMDb: 7.4 

1963 yılında Fransa'da kürtajın yasak olduğu bir zaman diliminde geçen bu film otobiyografik bir kitaptan uyarlanmıştır. Anne geleceği parlak ve başarılı bir üniversite öğrencisidir ancak hayatı hamile olduğunu öğrenmesiyle birlikte alt üst olur. Anne ne eğitimini sonlandırmak ne de ailesine benzemek istemediğinden dolayı kürtaj yaptırmak ister ancak ülkede kürtaj yasaktır. 

Süre: 1 saat 40 dakika

Yönetmen: Audrey Diwan

Oyuncular: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Elvis (2022)

10. Elvis (2022)

IMDb: 7.4 

Özet: Amerikan müzik ikonu Elvis Presley'in çocukluğundan 1950'lerde menajeri Albay Tom Parker ile karmaşık bir ilişki sürdürürken bir rock ve film yıldızı olmasına kadar geçen hayatının konu edinildiği bir filmdir. Elvis Presley'in yıldıza dönüşmesinin ve karmaşık özel hayatının konu edinildiği bir biyografi filmdir. 

Süre: 2 saat 39 dakika

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge

9. Kadın Dedi Ki (2022)

9. Kadın Dedi Ki (2022)

IMDb: 7.4

Özet: New York Times muhabirleri Megan Twohey ve Jodi Kantor, bir neslin en önemli hikayelerinden birini, bir hareketi ateşlemeye yardımcı olan ve Hollywood'da cinsel saldırı konusunda onlarca yıllık sessizliği bozmalarını ve #MeToo hareketine olan katkılarının konu edinildiği bir filmdir. Hollywood'da yıllarca var olan ancak kimsenin söylemeye cesaret edemediği istismar olaylarını ifşa eden Megan Twohey ve Jodi Kantor'u konu edinen bir filmdir. 

Süre: 2 saat 9 dakika

Yönetmen: Maria Schrader

Oyuncular: Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson

8. Küçük Anne (2021)

8. Küçük Anne (2021)

IMDb: 7.4 

Nelly, 8 yaşında ananesini kaybettiği için annesinin çocukken yaşadığı eve giden bir küçük çocuktur. Nelly burada annesisin hep bahsettiği ormanı ve ağaç evi keşfetmeye başlar. Nelly'nin annesi bir ansa ortadan kaybolur ve küçük kız tam da bu anda annesiyle aynı ismi taşıyan Marion ile tanışır. Nelly ile Marion'un tanışmasıyla birlikte hikaye başka bir yere doğru evrilir. 

Süre: 1 saat 13 dakika

Yönetmen: Céline Sciamma

Oyuncular: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse

7. Dünyanın En Kötü İnsanı (2021)

7. Dünyanın En Kötü İnsanı (2021)

IMDb: 7.9 

Julie, genç ve enerjik olmasının yanı sıra hangi mesleği seçeceğine karar verememiş genç bir kadındır. Özgür ruhlu birisidir ve bir süre sonra 45 yaşındaki çizgi roman yazarı Aksel'in özgürlüğünü kısıtladığını fark eder. Sevgilisine dönüşmeye başladığını fark eder ve bir yandan da hayatına Eivind isimli genç bir adam girer. Julie'nin hayatı ve yaşadıkları etrafında dönen bir filmdir. 

Süre: 2 saat 8 dakika

Yönetmen: Joachim Trier

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

6. The Batman (2022)

6. The Batman (2022)

IMDb: 7.9 

Batman'in birçok filmi vardır ve bu yapımda da süper kahraman Riddler isimli bir seri katil ile karşı karşıya kalır. Riddler şehrin elit kesimi seçerek vahşice öldüren bir seri katildir. Batman seri katili peşine düştüğü sırada yolu pek çok kişiyle kesişir ve bu kişilerin de yardımıyla katili bulmaya çalışır. Batman katili bularak şehrin huzurunu geri getirmeyi hedefler. 

Süre: 2 saat 57 dakika

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Tar

5. Tar

IMDb: 7.9 

Özet: Alman orkestrasının ilk kadın şefi olan başarılı şef Lydia Tár'ın hayat hikayesinin konu edinildiği bir biyografi filmidir. Batı klasik müziğinin uluslararası dünyasında geçen film, yaşayan en büyük besteci-şeflerden biri ve büyük bir Alman orkestrasının ilk kadın müzik şefi olarak kabul edilen Lydia Tár'ın hayatının konu edinildiği bir filmdir. 

Süre: 2 saat 38 dakika 

Yönetmen: Todd Field

Oyuncular: Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss

4. RRR (2022)

4. RRR (2022)

IMDb: 8.1 

Alluri Sitarama Raju ve Komaram Bheem ülkede iç savaş başlamadan önce ortaya çıkan devletteki sorunlara karşı tepki gösteren iki özgürlük savaşçısıdır. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde iki özgürlük savaşçısının evlerinden uzaklaştırılması ve bu süreçte yaşadıkları olaylar konu edinilir. 

Süre: 3 saat 7 dakika

Yönetmen: S.S. Rajamouli

Oyuncular: Ram Charan, Alia Bhatt, Ray Stevenson

3. The Banshees of Inisherin (2022)

3. The Banshees of Inisherin (2022)

IMDb: 8.2 

Özet: 1923'te İrlanda Sahili açıklarındaki kurgusal Inisherin Adası'nda, iki arkadaş, Pádraic ve Colm'un arkadaşlığı Colm, Pádraic'e 'Artık senden hoşlanmıyorum' dediğinde aniden sonlanır gibi olur. Bu söz karşısında şaşkına dönen Pádraic, durumu düzeltmeye çalışmakta ısrar eder ve her fırsatta Colm'un bunu reddetmesiyle karşı karşıya kalır. Bu durumun ardından iki arkadaş arasında endişe verici durumlar meydana gelmeye başlar. 

Süre: 1 saat 54 dakika

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon

2. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

2. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

IMDb: 8.3 

Yaşlanmakta olan ve yıllar önce Çin'e göçen, sıradan bir hayat yaşayan Evelyn'nin kendisini bir anda dünyayı kurtarmaya çalışırken bulmasıyla meydana gelen olaylardan oluşan bir filmdir. Komedi-macera türünde olan bu film 2022'nin ilk yarısının en dikkat çeken işlerinden bir tanesidir. 

Süre: 2 saat 19 dakika

Yönetmen: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

1. Top Gun: Maverick

1. Top Gun: Maverick

IMDb: 8.6 

Donanmanın en iyi havacılarından biri olarak otuz yıldan fazla hizmet verdikten sonra Pete Mitchell ait olduğu yer olan işine geri döner ve cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar. Eğitim almaya başlayan Maverick hem zorlu bir göreve başlar hem de kendi geçmişiyle yüzleşmeye başlar. 

Süre: 2 saat 11 dakika

Yönetmen: Joseph Kosinski

Oyuncular: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlginizi Çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
5
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Thv

hic birinide izlememisim