Görüş Bildir
Haberler
Son Sahneye Kadar Diken Üstünde Hissedeceğiniz Birbirinden Kaliteli Romantik Gerilim Film Önerileri

Son Sahneye Kadar Diken Üstünde Hissedeceğiniz Birbirinden Kaliteli Romantik Gerilim Film Önerileri

Rana Önder
17.06.2022 - 13:07

Romantik gerilim filmleri izlerken hep zinde tutması ve temposu bakımından tercih edilen filmler arasındadır. Diğer romantik filmlere kıyasla gerilim içeren romantik filmler genellikle daha klişeden uzak senaryolara sahip olurlar. İzleyen kişileri kimi zaman yerlerinde duramayacak kadar heyecanlandıran kimi zamansa gerim gerim geren bir film türüdür. 

Yalnızca romantizm içeren filmler izlemekten sıkıldıysanız ya da farklı bir şeyler izlemek istiyorsanız içerisinde sinema tarihinde kült filmler arasına girmiş Ölüm Korkusu, Kazablanka, Çılgın Romantik gibi yapımların da bulunduğu imdb puanlarına göre sıralanmış romantik-gerilim filmlerine bakabilirsiniz. İyi Seyirler.🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Turist (2010)

25. Turist (2010)

IMDb: 6.0 

Frank aşk acısı çektiği için teselli bulmak, daha iyi olmak amaçlı İtalya'ya giden bir turisttir. Burada tatilini yapıp kalp kırıklığını gidereceğini düşünürken yolu Elise isimli güzel bir kadınla kesişir. Elise ise İtalya'nın en tehlikeli mafyalarından birisinin eşidir. Eşi bir sürü suçtan dolayı polis tarafından arandığı için Elise'den Frank'e yakın olmasını ve polisin hedefini ona doğrultmasını ister. Bunun üzerine Elise ile Frank'in yolu kesişir ve gerilim dolu bir hikayeye yönelirler. 

Süre: 1 saat 43 dakika

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

Oyuncular: Angelina Jolie, Johnny Depp, Timothy Dalton

24. Ocak Ayının İki Yüzü (2014)

24. Ocak Ayının İki Yüzü (2014)

IMDb: 6.2 

Chester MacFarland ve Colette örnek çift olarak gösterilen kişilerdir. Bir gün bu çift tatil için Atina'ya giderler burada tur rehberi olan Ryndal ile işlenen bir cinayet sonucu aralarında güçlü bir bağ oluşur.  Örnek olarak gösterilen çift aslında dışarıdan görüldüğü gibi değildir. Chester aslında bir dolandırıcıdır ve Ryndal da şahit olduğu bu suç ile birlikte çıkılmaz bir yola girer. 

Süre: 1 saat 37 dakika

Yönetmen: Hossein Amini

Oyuncular: Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac

23. Tutku Oyunu (2017)

23. Tutku Oyunu (2017)

IMDb: 6.2 

Chole depresyonda olduğu için psikiyatriste giden genç bir kadındır. Genç kadın, bir süre sonra  psikiyatristi Paul'a aşık olur ve Paul'da ona aşık olunca birlikte yaşamaya başlarlar. Dışarıdan bakıldığı zaman her şey gayet yolunda gibi gitse de  bir süre sonra Chole sevgilisinin ondandan sakladıklarını keşfetmeye başlar. Bununla birlikte aralarında gerilim dolu bir ilişki olur.

Süre: 1 saat 47 dakika

Yönetmen: François Ozon

Oyuncular: Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset

22. Canavar (2017)

22. Canavar (2017)

IMDb: 6.8 

Moll küçük bir adada modern hayattan izole yaşayan ve tur rehberliği yapan 27 yaşında bir kadındır. Ailesiyle yaşamaktan ve aile baskısından bunalan Moll bir gün Pascal isimli yabancı birisiyle tanışır ve ona aşık olur. Moll, Pascal sayesinde özgürlüğünün peşinden gidebilir ve aşık olduğu kişi olan Pascal ile yaşamaya başlar. Ancak Pascal adada işlenen üç genç kızın cinayetinde baş şüpheli olarak yargılanır. Bunun üzerine Moll ona inanmak ile inanmamak ve aşkı arasına bir kısır döngüye girer. 

Süre: 1 saat 47 dakika

Yönetmen: Michael Pearce 

Oyuncular: Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James

21. Öldüren Cazibe (1987)

21. Öldüren Cazibe (1987)

IMDb: 6.9 

Dan Gallagher; karısı ve çocuklarıyla birlikte mutlu, ideal hayat süren bir avukattır. Dan, karısının şehir dışında olduğu bir gün gittiği partide tanıştığı Alex ile birlikte olur. Dan, bu birlikteliğin bir defaya özel olduğunu düşünse de olaylar düşündüğü gibi ilerlemez. Yalnız Dan'in değil ailesinin de başı Alex yüzünden belaya girer. 

Süre: 1 saat 58 dakika

Yönetmen: Adrian Lyne

Oyuncular: Michael Douglas, Glenn Close, Anne Archer

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Temel İçgüdü (1992)

20. Temel İçgüdü (1992)

IMDb: 7.0 

Nick Curran, cinayet masasında dedektif olarak çalışan bir dedektiftir. Catherine Tramme ise cinayetin baş şüphelisi olan ve kitabında işlenen cinayetin çok benzerini yazan bir yazardır. Catherine güzelliği ile Nick'i etkisi altına alır ve birlikte ilişki yaşamaya başlarlar. Nick'i psikiyatristi, ortağının kendisin uyarması ve Catherine'in sevgilisinin kendisini öldürmeye çalışması bile onu Catherine'den uzaklaştıramaz. 

Süre: 2 saat 10 dakika

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Michael Douglas, Sharon Stone, Jeanne Tripplehorn

19. Kader Ajanları (2011)

19. Kader Ajanları (2011)

IMDb: 7.0 

Film; bir politikacı ile çağdaş bir dansçı arasındaki ilişki, aşıkları birbirinden ayırmaya çalışan geçmişten gelen 'kader' olarak temsil eden kişilere rağmen birbirlerine kavuşmaya çalışan aşıkların anlatıldığı bir filmdir. David ve Elise'in birlikte olmasını önlemek için hatırı sayılır güçleriyle her şeyi yapacak olan, Ayar Bürosu'nun adamları olan Kader'in ajanlarına karşı iki aşık yine de bir araya gelmek için mücadele verir. 

Süre: 1 saat 47 dakika

Yönetmen: George Nolfi

Oyuncular: Matt Damon, Emily Blunt, Michael Kelly

18. Müttefik (2016)

18. Müttefik (2016)

IMDb: 7.1 

1942'de, Kuzey Afrika'daki bir Kanadalı istihbarat subayı, düşman hatlarının gerisinde ölümcül bir görevde olan bir kadın Fransız Direniş savaşçısıyla karşılaşır. Londra'da tekrar bir araya geldiklerinde ilişkileri savaşın baskılarıyla sınanırlar. Bir yandan birbirlerine karşı aşkları diğer yandan da savaşın baskısı vardır ve bu baskı altında aşklarını yaşamaya çalışırlar. 

Süre: 2 saat 5 dakika

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris

17. Katil Doğanlar (1994)

17. Katil Doğanlar (1994)

IMDb: 7.2 

Micky ve Mallory iki seri katil ruhlu birbirine olan birbirlerine aşık çifttir. İkili bir yolculuğa çıkıyor ve bu yolculuk sırasında etraflarındaki kişileri öldürüyorlar. Bir süre sonra bu ikil bir medya ikonu haline geliyor ve sevgililerin birçok hayranı oluyor. Polis çiftin peşine düşer ancak yakalansalar bile medya daima seri katillerin yanında bir duruş sergiler.

Süre: 1 saat 58 dakika

Yönetmen: Oliver Stone

Oyuncular: Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey Jr.

16. Son Şans (2015)

16. Son Şans (2015)

IMDb: 7.3 

Billy Hope ailesiyle birlikte çok güzel hayat süren başarılı bir boksördür. Bir gün karısının beklenmedik ölümü ile alkol ve uyuşturucu batağına düşen Billy'nin kızının velayetini kaybetme gibi bir olasılıkla karşı karşıya gelir. Bununla birlikte kendisine çeki düzen verip kızını tekrardan kazanmak için eski boksör olan Tick'ten kendisini boksa hazırlaması için yardım ister.  Burada hem ruhen hem de hayalleri konusunda ilerleme gösterir. 

Süre: 2 saat 4 dakika

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Biutiful (2010)

15. Biutiful (2010)

IMDb: 7.4 

İki çocuk babası ve bekar olan Uxbal, Barselona'da yeraltında suç işleyerek geçimini sağlar. Çocuklarından birisine ölümcül kanser teşhisi konduğunda hayatındaki manevi içgörürü yeniden kazanmaya çalışır. Yasadışı işleri para kazanmak için zorunluluktan yapan Uxbal, sorunları olan ama çocuklarını çok seven bir babadır. 

Süre: 2 saat 18 dakika

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

Oyuncular: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Eduard Fernández

14. Arka Bahçe (2005)

14. Arka Bahçe (2005)

IMDb: 7.4 

Kuzey Kenya'nın uzak bir bölgesinde, eylemci Tessa Quayle vahşice öldürülmüş olarak bulunur. Tessa'nın doktor olan arkadaşı olay yerinden kaçmış gibi görünür ve kanıtlar ölümün bir tutku cinayeti olduğunu işaret eder. Tessa'nın eşi bu cinayet üzerine olayı açığa çıkarmak için diplomatik ayrıcalıklarından faydalanıp suçluyu açığa çıkarmak üzere bir yolculuğa başlar. 

Süre: 2 saat 8 dakika

Yönetmen: Fernando Meirelles

Oyuncular: Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Danny Huston

13. Kimseye Söyleme (2006)

13. Kimseye Söyleme (2006)

IMDb: 7.5 

Alexandre Beck, 8 yıl önce karısını bir seri katilin öldürmesi sonucu kaybetmiştir. Seri katil yakalandığından Margot dışındaki bütün cinayetlerini itiraf eden ancak bütün deliller seri katili göstermesine rağmen yalnızca Magrgot'un cinayetini itiraf etmez. 8 yıl sonra Margot'un öldüğü yerin yakınlarında bir kadın daha öldürülür. Alexandre Beck, bu olay ile birlikte gerilim dolu bir yola girer. 

Süre: 2 saat 11 dakika

Yönetmen: Guillaume Canet

Oyuncular: François Cluzet, Marie-Josée Croze, André Dussollier

12. Gece Hayvanları (2016)

12. Gece Hayvanları (2016)

IMDb: 7.5 

Zengin bir sanat galerisi sahibi, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddetli bir gerilim romanı romanına kafayı takar. Susan hikaye ile birlikte ilk evliliğini ve geçmişte yaptığı bazı hataları hatırlamaya ve bunlarla yüzleşmeye başlar.

Süre: 1 saat 57 dakika

Yönetmen: Tom Ford

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

11. İntikam Meleği (2005)

11. İntikam Meleği (2005)

IMDb: 7.5 

İntikam Meleği; on üç yıl haksız yere hapsedildikten ve çocuğu elinden alındıktan sonra, bir kadın giderek daha acımasız yollarla intikam almak istemesinin ve intikam planı yapan bir kadının hikayesinin konu edinildiği filmdir. Lee, hücre arkadaşlarının yardımıyla hazırladığı intikam planı sayesinde kendisinin haksız yere hapis yatmasına neden olan kişiyi bulup ondan intikam almayı hedefler. 

Süre: 1 saat 55 dakika

Yönetmen: Chan-Wook Park

Oyuncular: Yeong-ae Lee, Min-sik Choi, Shi-hoo Kim

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ex Machina (2014)

10. Ex Machina (2014)

IMDb: 7.7 

Dünyanın en büyük internet şirketinde 26 yaşında bir programcı olan Caleb, şirketin münzevi CEO'su Nathan'a ait özel bir dağ sığınağında bir hafta geçirmek için bir yarışmayı kazanır. Ancak Caleb uzak bir yere vardığında, güzel bir robot kızın vücudunda bulunan dünyanın ilk gerçek yapay zekasıyla etkileşime girmesi gereken garip ve büyüleyici bir deneye katılmak zorunda kalacağını fark eder.

Süre: 1 saat 48 dakika

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac

9. Çılgın Romantik (1993)

9. Çılgın Romantik (1993)

IMDb: 7.9 

Clarence, çizgi roman dükkanında çalışan asosyal, çekingen bir gençtir. Bir gün Alabama isimli bir kadına aşık olur. Aşkları karşılıklı gibi görünse de aslında Alabama patronu tarafından Clarence'a gönderilmiş, bu işlerden kurtulmak isteyen bir hayat kadınıdır. Clarence'ın Alabama'nın patronunu öldürüp yanlışlıkla içi uyuşturtucu dolu bir çantayı almasıyla birlikte ikili macera ve gerilim dolu bir yola atılırlar.   

Süre: 2 saat

Yönetmen: Tony Scott

Oyuncular: Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper

8. Hizmetçi (2016)

8. Hizmetçi (2016)

IMDb: 8.1 

1930'lar Kore'de, Japon işgali döneminde otoriter Amcası ile büyük, kırsal arazide tenha hayat yaşayan bir Japon varisinin hizmetçisi olarak yeni bir kızı işe alır. Ama hizmetçinin bir sırrı vardır. O, Leydi'yi onunla kaçması için baştan çıkarmasına, servetini çalmasına ve onu bir tımarhaneye kilitlemesine yardım etmek için Japon Kontu gibi davranan bir dolandırıcı tarafından işe alınmıştır Plan, hizmetçi kızın Lady'e aşık olmaya başlamasıyla birlikte bozulmaya başlar.

Süre: 2 saat 31 dakika

 Yönetmen: Chan-Wook Park

Oyuncular: Kim Min-Hee, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha

7. Paramparça Aşklar Köpekler (2000)

7. Paramparça Aşklar Köpekler (2000)

IMDb: 8.1 

Meksika'da farklı hayatları yaşayan üç insanın köpek dövüşünde yollarının kesişmesini konu alan bir filmdir. Octivo genç ve yengesine aşık bir gençken El Chiavo ise suçlu ve kendisinden büyük bir kadına aşıktır. Film; korkunç bir kaza ile birlikte her biri pişmanlık ve aşklarıyla uğraşan, yolları köpek dövüşü sayesinde kesişen üç kişinin hayatını konu ediniyor. 

Süre: 2 saat 33 dakika

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

Oyuncular: Goya Toledo, Alvaro Guerrero, Jorge Salinas

6. Rebeka (1940)

6. Rebeka (1940)

IMDb: 8.1 

Kendine güvenen bir kadın, bir aristokratın karısı olarak yeni rolüne uyum sağlar ve ilk karısının eve işleyen varlığından korkmadan yaşamaya çalışır. Max, ilk karısı Rebecca'nın bir yıl önce bir tekne kazasında ölmesinin yasını tutmaya devam eden birisidir. Yalnız Max değil evdeki kimse Rebecca'nın ölümünü atlatamamıştır. 

Süre: 2 saat 10 dakika

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Joan Fontaine, Dame Judith Anderson, Melville Cooper

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. V - V for Vendetta (2005)

5. V - V for Vendetta (2005)

IMDb: 8.2 

Film, 2020'de faşist ve baskıcı bir toplum düzenin hakim olduğu bir geleceği konu edinir. V, başlarda İngiliz televizyonları için çalışsa da sonrasında özgürlük ve başkaldırının bir sembolü haline gelir. V, bu karışık ortam içerisinde başı belada olan Evey'i kurtarır ve aralarında bir bağ oluşur. 

Süre: 2 saat 10 dakika

Yönetmen: James McTeigue

Oyuncular: Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea

4. Gözlerindeki Sır (2009)

4. Gözlerindeki Sır (2009)

IMDb: 8.2 

Benjamin Esposito, önemli mahkemelerde görev almış ve artık işini bırakmayı düşünen bir sorgu müfettişidir. İşten ayrıldıktan sonra otuz yıl önce gerçekleşen ve kendisini en etkileyen olayın romanını yazmayı planlar. Vahşice işlenen tecavüz ile cinayet olayını yazmayı planlar ancak cinayet dosyasına bakınca üstü kapanmış bu dosyayı çözmeye karar verir. 

Süre: 2 saat 9 dakika

Yönetmen: Juan José Campanella

Oyuncular: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago

3. Bir Ayrılık (2011)

3. Bir Ayrılık (2011)

IMDb: 8.3 

Evli bir çiftin başka bir ülkeye gidip çocuklarının hayatlarını kurtarmak daha iyi bir hale getirmek ile İran'da kalarak Alzheimer'la mücadele eden ebeveyne bakmak arasında kaldıkları durum ve kararsızlıklarıyla ilgili bir filmdir. Bu kararsızlık çiftin ilişkisini bir çıkmaza sokar. 

Süre: 2 saat 3 dakika

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Leila Hatami, Payman Maadi, Shahab Hosseini

2. Ölüm Korkusu (1958)

2. Ölüm Korkusu (1958)

IMDb: 8.3 

Eski bir dedektif arkadaşını kaybetmesi üzerine önüne geçemeyeceği kadar büyük bir korku ediniyor. Yükseklik korkusundan dolayı işi bırakan dedektife bir gün komşusun eşini takip etmesi teklif ediliyor. Bunun üzerine komşunun eşini takip eden dedektif, kadının ölüme meyilli olduğunu fark ediyor ve kadınla yakından iletişim kurarak kendi korkularıyla da yüzleşiyor. 

Süre: 2 saat 9 dakika

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes

1. Kazablanka (1942)

1. Kazablanka (1942)

IMDb: 8.5 

Rick ve İlly yıllar sonra karşılaşan iki eski sevgilidir. İlly ve Nazilere karşı direnen kocası Fas' kaçar ve burada onları koruyup kaçmalarına yardım edebilecek tek kişi vardır. O kişi de İlly'nin eski sevgili Rick'tir. Ancak Rick onlara yadım edip etmemek arasında kalacaktır. 

Süre: 1 saat 42 dakika

Yönetmen: Michael Curtiz

Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlginizi Çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın