Görüş Bildir
Haberler
2020'nin Bitmesini İstemek İçin Bir Sebep Daha! Gel Artık 2021 Diyeceğiniz Yeni Yılda Vizyona Girecek 50 Film

2020'nin Bitmesini İstemek İçin Bir Sebep Daha! Gel Artık 2021 Diyeceğiniz Yeni Yılda Vizyona Girecek 50 Film

2021 resmen sinema şöleni!

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. A Quiet Place II

1. A Quiet Place II

Başrollerinde yönetmenin yanı sıra Emily Blunt, Noah Jupe ve Millicent Simmonds’ın yer aldığı ilk filmde, güvenlikleri için seslerinden vazgeçen bir ailenin hikayesi konu ediliyordu. Filminin devam halkasında ise, ilk filmde yaşanan saldırıdan kurtulmayı başaran kişilerin hayatlarının konu edilmesi bekleniyor.

2. Amsterdam

2. Amsterdam

Bir doktor ile avukat arasındaki alışılmadık ortaklığı konu alacağı söylenen, bunun ötesinde ise konusu hakkında detay paylaşılmayan filmin başrollerinde Christian Bale, Margot Robbie ve John David Washington yer alıyor.

3. Annette

3. Annette

Annette, operacı eşinin ölümünün ardından 2 yaşındaki bir çocuğa bakmak zorunda kalan bir stand-up komedyeninin hikayesini anlatıyor. Annette, Holy Motors ile tanınan Fransız yönetmen Leos Carax'ın ilk İngilizce dilindeki filmi. Filmin kadrosunda Adam Driver ve Marion Cottilard bulunuyor.

4. Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure

4. Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure

Film, adından da anlaşılacağı gibi 1969 yılında gerçekleşen Apollo 10 görevi etrafında dönen bir hikâye anlatıyor.

5. Benedetta

5. Benedetta

Paul Verhoeven'ın ikinci Fransızca filminde başrolü Virginie Efira üstleniyor. Film, Judith C. Brown imzalı Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy romanından beyazperdeye uyarlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Azizler

6. Azizler

Aziz, hayatının zorlu bir döneminden geçen bir adamdır. Gençlik döneminde mesleği hakkında kurduğu hayallerden uzakta olan Aziz, sevmediği bir işe çalışır. Dört yıldır Burcu ile birlikte olan Aziz, artık ilişkisine bir son vermesi gerektiğini düşünür. Herkesten uzaklaşıp, yalnız kalmak isteyen Aziz'in karşısına bu sırada bir fırsat çıkar. Aziz'in yapması gereken tek bir şey vardır o da bir yalan söyleyip, bu yalanı sürdürmek. Ancak söylediği yalanın doğurduğu sonuçlar Aziz'in hayatının değişmesine neden olur.

7. Babylon

7. Babylon

1920'lerin Hollywood'unda geçen bir dönem filmi olacak olan 'Babylon'un yönetmen koltuğunda Damien Chazelle oturuyor.

8. Blonde

8. Blonde

Monroe’yu sinema dünyasının yükselen oyuncularından Ana de Armas’ın canlandırdığı filmin Joyce Carol Oates gibi önemli bir yazarın romanından uyarlanıyor.

9. Dune

9. Dune

Uzak bir gelecekte geçen 'Dune', ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. 'Baharat' adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

10. Blossoms

10. Blossoms

Blossoms, Çin Kültür Devrimi’nin son dönemine denk gelen 60’lı yıllarda başlıyor ve Şanghay’da yaşayan üç kişinin 90’lı yıllara kadar uzanan hikâyesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Decision to Leave

11. Decision to Leave

Film, Park Hye-il’in canlandırdığı dedektif karakteri ile cinayetini soruşturduğu adamın şüpheliler arasında yer alan karısı arasındaki ilişkiye odaklanacak.

12. Don't Look Up

12. Don't Look Up

Film, bir meteorun altı ay içinde Dünya’yı yok edeceğini öğrenen iki uzay bilimcinin hikâyesini anlatıyor. İnsanları yaklaşan yıkıma karşı uyarmak isteyen bu iki uzay bilimci, kötü haberi duyurabilmek için basın turuna çıkıyor.

13. Elvis

13. Elvis

Film, rock’n’roll efsanesinin şöhret basamaklarını tırmanışını ve hayatının her anına etki eden menajeri Colonel Tom Parker ile olan ilişkisini mercek altına alacak.

14. Killer of the Flower Moon

14. Killer of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon'da, Osaga cinayetleri ve FBI’ın doğuşu konu ediliyor. 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir. Gün geçtikçe artan cinayetleri araştırmaya kalkanların sonu da ölüm olur. Ölenlerin sayısı yirmi dördü aştığında ise davaya FBI atanır. Henüz kurulma aşamasında olan FBI’a bağlı olan bir dedektif gizemli cinayetlerin sırrını çözmek şehre gelir. Dedektif, ele aldığı dava için büroda bulunan Amerikalı Kızılderili dahil olmak üzere gizli bir ekip kurar. Bölgeye sızmayı başaran ekip, soruşturmaya devam ettikçe yaşanan vahşetin arkasında korkunç bir sır olduğunu keşfeder. David Grann’in aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese oturuyor. Forrest Gump, Köstebek, Kirli Sırlar, Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi gibi filmlerin senarist koltuğunda oturan Eric Roth’un kaleme aldığı filmin başrolünü Leonardo DiCaprio üstleniyor.

15. Iguana Tokyo

15. Iguana Tokyo

Filmin yönetmen ve senaristliğini üstlenen Kaan Müjdeci'nin ikinci uzun metrajlı çalışması olan Iguana Tokyo, anne, baba ve kızdan oluşan küçük bir ailenin hayatına odaklanıyor. Tokyo'da yaşayan ailenin hayatı, sanal gerçeklik oyunu olan M²’yi oynamaya başlaması ile bambaşka bir hal alır. Aile oyuna bağlandıkça evde tehlikeli bir atmosfer meydana gelir ve bu durumu sadece ailenin evcil hayvanı olan iguana fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Halloween Kills

16. Halloween Kills

2018 yapımı “Cadılar Bayramı” filminin devam halkası olan Halloween Kills’in yönetmen koltuğunda, ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen David Gordon Green oturuyor. Cadılar Bayramı, yıllar önce kendisini öldürmeye çalışan maskeli katil Michael Myers ile yüzleşmek isteyen Laurie Strode’un hikayesini konu ediyordu.

17. Gucci

17. Gucci

Gucci, Maurizio Gucci cinayetinin perde arkasında yaşananları konu ediyor. Moda evi Gucci'nin kurucusu Guccio Gucci’nin torunu olan Maurizio Gucci’nin hayatına odaklanılan filmde, 1995 yılında öldürülen Maurizio Gucci’nin cinayetine ve sonrasında yaşananlara odaklanıyor. Filmde, Maurizio Gucci’yi öldürmekle suçlanan eski eşi Patrizia Reggiani’ye Lady Gaga hayat veriyor.

18. Ghostbusters: Afterlife

18. Ghostbusters: Afterlife

Bekar bir anne olan Callie, mali zorluklarla mücadele etmektedir. Geçimlerini sağlamakta zorlanan Callie, çocukları Trevor ve Phoebe ile birlikte ölen babasından kalan eski eve taşınmak zorunda kalır. Yeni hayatlarından pek memnun olmayan Trevor, çok geçmeden evde büyükbabasının mirasıyla ilgili büyük bir sırrı keşfeder. Büyükbabasının eşyalarının arasında onun Hayalet Avcıları’nın üyesi olduğunu gösteren ekipmanlar bulan Trevor, Phobe ve yeni arkadaşları ile birlikte bulduklarını kurcalarken kasabanın altında uyuyan bir tehlikenin ortaya çıkmasına neden olur.

19. France

19. France

Televizyon yıldızı olma yolunda ilerlerken bir anda hayatı değişen gazeteci, kendisini yeniden toplamak için işe koyuluyor.

20. Eternals

20. Eternals

“The Eternals”, kozmik varlıklar olan Celestiallar’ın milyonlarca yıl önce insanlar üzerinde deneyler yaparak Eternallar ve Deviantlar’ı yaratma hikayesini anlatıyor. Süper güçlere sahip iki grup, hangi ırkın daha yüce olduğunu kanıtlamak için tarih boyunca birbiriyle mücadele ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Last Night in Soho

21. Last Night in Soho

Yönetmen koltuğunda Edgar Wright'ın oturduğu korku türündeki filmin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith, Diana Rigg, Terence Stamp gibi isimler yer alıyor.

22. Madres Parelelas

22. Madres Parelelas

Madres Paralelas, Madrid’de geçecek ve aynı gün doğum yapan iki kadının paralel şekilde ilerleyen hayatlarını anlatacak.

23. Malcolm & Marie

23. Malcolm & Marie

Malcolm & Marie, bir film galasından dönen film yapımcısı Malcolm ve kız arkadaşı Marie’yi takip ediyor. Galadan eve döndükten sonra Malcolm ve Marie arasında beklenmedik bir tartışma yaşanır. Geçmiş ilişkileri hakkında yaptıkları bu tartışma farklı boyutlara ulaşınca çift aşklarının gücünü sınamaya başlar.

24. Memoria

24. Memoria

Memoria, hastalanan kardeşini ziyaret etmek için Kolombiya'ya giden genç bir kadına odaklanıyor. Orkide çiftliğinde çalışan genç bir kadın, kardeşi rahatsızlanınca Kolombiya’ya gitmek zorunda kalır. Genç kadın, burada başına geleceklerden bihaber Kolombiya’ya doğru yola koyulur. Burada inşaat firmasında çalışan Fransız bir arkeologla ve genç bir müzisyenle yolları kesişir. Şehre alışmakta zorlu çeken kadın, her gece duyduğu güçlü patlama seslerinden oldukça muzdariptir. Uyumasını engelleyen seslere artık tahammül edemeyen kadın, bu sırada tanıştığı bir balıkçıdan kafasının karışmasına neden olacak şeyler öğrenir. Kendisini asırlardır yaşayan bir uzaylı olarak tanıtan balıkçı, sesleri sadece kadının duyduğunu ve uykusuzluğunu yalnızca kendisinin çözebileceğini söyler.

25. Mission: Impossible 7

25. Mission: Impossible 7

Mission: Impossible 7, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. Tom Cruise’un yeniden Ethan Hunt karakterine hayat vereceği aksiyon türündeki filmde, Rebecca Ferguson üçüncü kez Ilsa Faust karakterini canlandırırken, kadroda Simon Pegg, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Ving Rhames gibi isimler de yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise serinin beşinci devam halkasından itibaren yönetmen koltuğunda oturan Christopher McQuarrie üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Next Goal Wins

26. Next Goal Wins

American Samoa takımının hikayesini baz alan Next Goal Wins, antrenör Thomas Rongen'in hikayesine odaklanıyor. Thomas Rongen, takımı en dipten FIFA Dünya Kupası'na kadar yükseltmesiyle tanınıyor.

27. Nightmare Alley

27. Nightmare Alley

Stanton ‘Stan’ Carlisle kasaba kasaba dolaşan bir karnavalın ekibine katılmıştır. Amacı ise Matmazel Zeena'nın ve alkolik kocası Pete'in 'zihin okuma' numaralarının sırrını çözmektir. Ancak bu konuda bir türlü başarılı olamamıştır. Ancak Pete öldüğünde, Zeena Stan'i ortağı olarak kabul etmeye zorlanır. Kısa sürede Stan, insanları manipüle edip dolandırma işinde Zeena'nın rahmetli eşinden çok daha yetenekli olduğunu kanıtlar. Hırslanan Stan, dolandırıcılık oyununu kendi başına da yapabileceğine inanmaya başlar. Ancak Zeena ile rekabete giriştiğinde hiç ummadığı tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalacaktır...

28. The French Dispatch

28. The French Dispatch

1950'li yıllarda geçen The French Dispatch, Paris'te bir Amerikan gazete bürosunda çalışan gazetecilere odaklanıyor.

29. The Card Counter

29. The Card Counter

The Card Counter, bir kumarbaz ve eski asker olan William Tell'in hikayesini anlatıyor. Tell, geçmişlerinden gelen ortak bir düşman için genç bir adamla birlikte intikam arayışına girer. Tell, yalnızca kartlarla oynamak istiyordur. Ancak kumarhanedeki hükümdarlığı Cirk geldiği zaman alt üst olur. Genç ve hırslı bir adam olan Cirk, William Tell'den yardım isteyecektir. Tell, Cirk ile ortak çıkarları olabileceğini düşünür. İkili birlikte kumar finansmanı La Linda'dan destek almaya başlarlar ve birlikte bir kumarhaneden diğerine gitmek üzere yollara düşerler. Tell, bir anda kendini karanlık geçmişine dönmüş olarak bulacaktır.

30. Space Jam: A New Legacy

30. Space Jam: A New Legacy

1996 yapımı Space Jam'in devam filmi. Projeye dair açıklanan veri olmasa da başrolde bu kez Michael Jordan'ın yerine LeBron James'in yer alacağı duyuruldu. Yapımı Warner Bros. tarafından gerçekleştirilen filmin yönetmeni ise Willie Ebersol.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Soggy Bottom

31. Soggy Bottom

1970'lerin San Fernando Vadisi'nde geçen Soggy Bottom, aynı zamanda başarılı bir çocuk oyuncu olan bir lise öğrencisinin hayatına odaklanıyor.

32. Red Rocket

32. Red Rocket

Filmin kara komedi türünde olduğu söyleniyor ve başrolünde Scary Movie serisiyle tanınan Simon Rex yer alıyor.

33. Petite Maman

33. Petite Maman

Portrait de la jeune fille en feu ile modern bir başyapıta imza atan Céline Sciamma zaman kaybetmeden bir sonraki filmi için kamera arkasına geçti.

34. No Time No Die

34. No Time No Die

Aktif hizmetten ayrılan Bond, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışır. Jamaika’da sakin yaşamının keyfini çıkarmaya çalışan Bond'un huzuru, CIA’den eski dostu Felix Leiter'ın kendisinden yardım istemesi ile yarıda kalır. Bond'dan kaçırılan bir bilim adamının kurtarılmasına yardım edilmesi beklenir. Sandığından da tehlikeli olan bu işi kabul eden Bond, yeni teknolojilerle silahlanmış, kötü bir adamın peşine düşer.

35. Old

35. Old

M. Night Shyamalan'ın çekimleri başlayan son filmi Old'un konusu hakkında henüz bir şey bilinmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. The Green Knight

36. The Green Knight

The Green Knight, Yeşil Şövalye ile yüzleşmek için zorlu bir savaşa girişen Kral Arthur’un yeğeni Sir Gawain’in hikayesini konu ediyor. Krallığa olan bağını kanıtlamak için kendisine meydan okuyan düşmanı Yeşil Şövalye'ye karşı zorlu bir mücadeleye girişen Sir Gawain, destansı bir yolculuğa çıkar.

37. The Last Duel

37. The Last Duel

Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır. Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

38. The Many Saints of Newark

38. The Many Saints of Newark

The Many Saints of Newark, sevilen dizi The Sopranos’da yaşananların öncesini konu ediyor. 1960'lı yıllarda geçen filmde, Afrikalı Amerikalılar ile İtalyan Amerikalılar arasındaki mücadeleye odaklanılıyor.

39. The Matrix 4

39. The Matrix 4

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un Neo ve Trinity rolleriyle döneceği The Matrix 4’un konusu şimdilik sır gibi saklanıyor.

40. The Northman

40. The Northman

The Northman, 10. yüzyıl İzlanda'sında geçen bir Viking intikam destanını konu ediyor. Robert Eggers'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Willem Dafoe, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Bill Skarsgård gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Verdens Verste Menneske

41. Verdens Verste Menneske

Verdens Verste Menneske ya da İngilizce adıyla The Worst Person in the World, Norveçli başarılı yönetmen Joachim Trier‘in yeni filmi, mizahi tonlarda bir yapım olacak.

42. Triangle of Sadness

42. Triangle of Sadness

Film, çift olarak üne kavuşan iki mankenin zenginlerin dünyasındaki yolculuğunu anlatıyor.

43. Top Gun: Maverick

43. Top Gun: Maverick

1986 tarihli, başrollerini Tom Cruise ile Kelly McGillis'in paylaştıkları Top Gun’ın devam halkası olan Top Gun: Maverick’ın başrolünde yine Tom Cruise yer alıyor. Tom Cruise, ilk filmde olduğunu gibi Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell olarak hayranlarının karşısına çıkacak. Filmin yönetmenliğini ise Joseph Kosinski üstleniyor.

44. The Woman in the Window

44. The Woman in the Window

A. J. Finn’in romanından uyarlanan filmde, kendisini eve kapatan Anna’nın hikayesi anlatılıyor. New York’da bir apartmanda yalnız yaşayan Anna, asla dışarı çıkmaz. Tüm zamanını evde içip, film izleyerek ve komşularını röntgenleyerek geçirir. Anna’nın rutin, sakin yaşantısı evinin tam karşısına taşınan Russell ailesinden sonra altüst olur. Anna, idealindeki aile olarak gördüğü Russell ailesini izlemeye başlar ve bir gün hiç görmemesi gereken bir şey görür.

45. The Power of the Dog

45. The Power of the Dog

Thomas Savage’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Power of the Dog, Montana’da geniş bir çiftliğe sahip olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor. Birbirlerinden farklı karakterde olan Phil ve George adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflığı hor görmektedir. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadınla olan beklenmedik evliliği ile alt üst olur. Phil ise çiftliklerine yerleşen bu kadının varlığından oldukça rahatsızdır. Bu duruma bir son vermek isteyen Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için amansız bir savaşa soyunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46. The Stars at Noon

46. The Stars at Noon

1984 yılında Nikaragua Devrimi’nin ortasında, Amerikalı bir gazeteci gizemli bir İngiliz iş adamı ile tanışır. Çok geçmeden ikisi arasında tutkulu bir aşk başlar. Yalanlar ve komplolar kasırgasına yakalandıklarında iki aşık ülkeden kaçmak için birbirlerine güvenmek zorunda kalır.

47. The Story of My Wife

47. The Story of My Wife

Başarılı bir kaptan olan Jacob Störr’ün aşk hayatı pek yolunda değildir. Jacob, bir gün arkadaşıyla bardayken kapıdan içeri ilk giren kadın ile evleneceği üzerine iddiaya girer. Bu şanslı kadın da Lizzy olur. Amacına ulaşan Jacob, Lizzy ile evlenir. Ancak aradan geçen birkaç yılın ardından Jacob, karısının sadakatsiz olup olmadığını merak eder ve araştırmaya karar verir.

48. The Suicide Squad

48. The Suicide Squad

2016 yapımı Suicide Squad: Gerçek Kötüler filminin devam halkası.

49. The Tragedy of Macbeth

49. The Tragedy of Macbeth

Macbeth‘in bu yeni uyarlamasının başrollerinde Denzel Washington ve Frances McDormand yer alıyor.

50. The Way of the Wind

50. The Way of the Wind

Film, İncil’deki kıssalardan yola çıkarak İsa’nın hayatından bazı bölümleri beyazperdeye taşıyacak.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Banshee

morbius ? 2020 dediler bekledim 2021 oldu bide

ferhan konuk

Aamir khan'ın türkiyede çekilen yeni filmi "lal singh chadda" da var...

Serdar Özatıcı

#4 Amerika 1969 da çekmedi zaten apollo filmini bu ne 2. mi