Görüş Bildir
Haberler
Bu Sene de Güzel Korktuk! 2020 Yılının Tir Tir Titreten En İyi 30 Korku ve Gerilim Filmi

Bu Sene de Güzel Korktuk! 2020 Yılının Tir Tir Titreten En İyi 30 Korku ve Gerilim Filmi

Roxy Carmichael
13.12.2020 - 13:13 Son Güncelleme: 13.12.2020 - 14:45

Bu içerikten sonra güzel bir korku filmi gider...

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. After Midnight

1. After Midnight

Genç bir adam olan Hank'in, kız arkadaşı Abby ile mutlu bir ilişkisi vardır. Ancak Abby bir anda ortadan kaybolur. Hank'in tek açıklama olarak şifreli bir not bırakan Abby'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Olanları anlamaya çalışan Hank'in akıl sağlığı bu süreçte bozulmaya başlar. Başındaki sorunlar yetmezmiş gibi bir de her gece evinin kapısını kırmaya çalışan bir canavarla uğraşmak zorunda kalır.

2. Color Out of Space

2. Color Out of Space

Gardner ailesi, şehrin gürültülü yaşantısından uzaklaşmak istemektedir. Aile, kendilerine yeni bir yaşam kurmak için, New England civarında bulunan ve şehir yaşamından oldukça uzaktaki bir çiftliğe taşınır. Nathan Gardner'ın babasına ait olan çiftlikte yeni hayatlarına adapte olmaya çalışan aile, beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Evlerinin bahçesine bir meteorun düşmesi, ailenin hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Bu durum sadece onları değil, dünyadaki tüm canlıları etkilemektedir. Düşen meteor, yeryüzünde eriyip, yayıldığı bölgenin renk değiştirmesine ve uzay-zamanda kırılmaların meydana gelmesine neden olur. Her şey gittikçe daha tuhaf bir hal alırken, aile korkunç bir şeyin farkında varır. Meteor, dünyanın koşullarını değiştirip, uzaylı istilasına açık bir hal gelmesine ve etkisi altına aldığı her canlının yavaş yavaş mutasyona uğramasına neden olur.

3. Extra Ordinary

3. Extra Ordinary

Rose, İrlanda’nın kırsalında yaşayan bir sürüş eğitmenidir. Doğaüstü yeteneklere sahip olan Rose, çevresindeki insanların ruhlarla ilgili yardım taleplerini sürekli görmezden gelir. Çünkü yetenekleriyle aşk ve nefrete benzer bir ilişki sürdürür. Ancak Martin adında bir adamın yardım çağrısına kayıtsız kalamaz. Martin’in kızı şeytani bir varlığın etkisi altındadır ve adam Rose’dan kızını kurtarmasını ister. Doğaüstü yeteneğine karşı olan korkusunu yenmeye çalışan Rose, kızı kurtarmak için harekete geçer.

4. His House

4. His House

Genç bir mülteci çift, savaşın yerle bir ettiği Güney Sudan’dan kaçar. Küçük bir İngiliz kasabasına yerleşen çift, burada kendilerini yeni bir hayat kurmaya çalışır. Çift, kasabaya alışmakta zorlansa da yeni yaşamlarına uyum sağlamak için çabalar. Ancak aile, çok geçmeden kasabanın düzgün görüntüsünün altındaki korkunç gerçeklerle karşı karşıya kalır

5. La Llorona

5. La Llorona

Alma ve çocukları, Guatemala’da yaşanan bir silahlı çatışma sırasında öldürülür. Aradan geçen otuz yılın ardından katliamın sorumlusu olan emekli General Enrique hakkında dava açılır. Öfkeli protestocular, generalin evini istila etmeye başlar. Ancak Enrique beraat edince, Alma’nın ruhu yaşananların intikamını almak için harekete geçer. Bu sırada ailenin yanında çalışan insanlar yaşananların ardından evden kaçmaya başlar. Bu durum üzerine eve yeni bir hizmetçi alınır. Hizmetçinin eve gelmesiyle birlikte evde açıklanamayan olaylar yaşanmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Posessor

6. Posessor

Tasya Vos karakteri, insanların beynine yerleştirdiği bir tür implant teknolojisi ile çalıştığı şirketin yararı için onları suikastlarda kullanmaya zorlar. Tasya’nın bu eylemleri yararınaymış gibi gözükse de kendisinde birtakım değişikliklere neden olur. Kendi hayatında şiddet içeren geçmişini ve anılarını baskılamakta zorlanan Tasya, gittikçe kontrolünü kaybetmeye başlar. Kısa süre sonra, kimliği kendi kimliğini yok etmekle tehdit eden bir adamın zihninde hapsolmuş bulur.

7. Relic

7. Relic

Yaşlı bir kadın olan Edna, aniden ortadan kaybolduğunda yetkililer kızı Kay’e ulaşır. Kay annesinin kaybolduğunu öğrenir öğrenmez kızı Sam ile birlikte çocukluğunun geçtiği, annesinin yaşadığı eve gider. Kay ve Sam, Edna ile ilgili bir haber almayı umarak evde beklemeye başlar. Aradan geçen birkaç günün ardından Edna birden ortaya çıkar. Nerede olduğunu açıklamayan Edna, göğsündeki büyük çürük dışında zarar görmemiş gözükür. Günler geçtikçe Edna’nın tuhaf davranışlar sergilemesi Kay ve Sam’i tedirgin etmeye başlar. Çok geçmeden Kay ve Sam, evde sinsi bir varlığın Edna’nın kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını keşfeder.

8. Scare Me

8. Scare Me

Umutsuz bir metin yazarı olan Fred, ilk romanına başlamak için şehirde bir ev kiralar. Ormanda koştuğu sırada Fred, güvensizliğini körükleyen, başarılı ve kendini beğenmiş genç bir korku romanı yazarı olan Fanny ile tanışır. Evde birlikte vakit geçirdikleri sırada elektriklerin kesilmesi üzerine Fred ve Fanny birbirlerine korku hikayeleri anlatmaya başlar. Hikayeler anlatıldıkça Fred en derin korkularıyla yüzleşmek zorunda kalır.

9. Sea Fever

9. Sea Fever

Siobhán, deniz biyolojisi öğrencisi olan genç bir kadındır. Araştırma ekibi ile birlikte bir balıkçı teknesiyle Batı İrlanda denizinde araştırma gezisine çıkan Siobhán, beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Yolculuk sırasında tekne bilinmeyen bir şeye çarpar. Neye çarptıklarını araştırmaya başlayan ekip, bu sırada gizemli bir parazitin suları enfekte ettiğini fark eder. Zamanla parazitin tekneye yayılması ile kendisini ölüm kalım savaşının içinde bulan Siobhán, parazitin yayılmasını durdurmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

10. Spree

10. Spree

Spree, sosyal medyada viral olmak için ölümcül bir plan yapan bir gencin hikayesini konu ediyor. Kurt Kunkle, sosyal medyayı takıntılı olan bir gençtir. Spree adında yolculuk paylaşımı yapan bir şirketin sürücülerinden olan Kurt, şirketin tanıtımını yapıp sosyal medyada viral olmak için ölümcül bir plan yapar. Kameralarla dolu aracında bir cinayet çılgınlığına katılan Kurt’u durdurabilecek tek kişi ise yıldız olmak için çeşitli fikirlere sahip olan bir komedyendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Beach House

11. The Beach House

Emily ve Randall, ilişkilerinde sorunlar yaşayan bir çifttir. Sorunlarından uzaklaşmak isteyen gençler, ailelerinin deniz kenarındaki evine gider. Ancak onların yalnız geçireceklerini düşündükleri tatilleri beklenmedik misafirlerin gelişiyle sekteye uğrar. Yaşlı bir çift olan Mitch ve Jane Turner'ın gelişi gençler için başlarda bir hayli iyi olur. Ancak zaman geçtikçe Emily ve Randall, tuhaf olaylarla karşı karşıya kalır. Çift, çok geçmeden çevrelerinde gizemli bir enfeksiyon belirtisi görür ve hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalır.

12. The Invisible Man

12. The Invisible Man

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass'ın çevresinde örülüyor. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

13. The Lodge

13. The Lodge

Mürit, genç bir kadının, evlenmeyi planladığı adam ve çocukları ile birlikte gittiği tatilde yaşananları konu ediyor. Richard, hayatının ikinci baharında yaşayan bir adamdır. İki çocuğu ile birlikte yaşayan Richard, ikinci evliliğine hazırlanmaktadır. Sevgilisi Grace ve çocukların kaynaşmasını isteyen Richard, birlikte olmalarını sağlayacak kısa bir tatil planlar. Richard, çocukları ve Grace, şehirden uzakta bulunan bir tatil köyüne gider. Genç kadın, çocukların kendisinden hoşlanmaları için elinden geleni yapar. Ancak çocukların tek isteği babalarının Grace’den ayrılmasıdır. Yakında üvey anneleri olacak olan Grace hakkında araştırma yapan çocuklar, genç kadının yıllar önce yaşanan bir katliamdan sağ kurtulan tek kişi olduğunu öğrenir. Geçmişte yaşanan olayın travmasıyla boğuşan Grace, dağ evinden bir takım tuhaf olaylara şahit olur. Evin çevresinde yaşanan korkutucu olayların artmasıyla birlikte Grace, karanlık geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalır.

14. The Pale Door

14. The Pale Door

Bir çete üyeleri, gerçekleştirdikleri tren soygununun ardından daha önce hiç görmedikleri hayalet bir kasabaya gider. Ekip, yaralı olan liderleri için yardım ararken, bir geneleve rastlarlar. Güzel kadınlar tarafından karşılanan çete için başlarda her şey yolunda gözükür. Ancak onları karşılayan kadınlar, çete için korkunç planları olan cadılardır.

15. The Wretched

15. The Wretched

Asi bir genç olan Ben, ebeveynlerinin ayrılmasının ardından yaz için babasının yanına yaşamaya gider. Burada Ben, disiplin kazanması için marinada çalışmaya gönderilir. Tatil kasabasındaki yaşamına alışmaya çalışan Ben’in hayatı, yeni taşınan komşularının evinde bir takım tuhaflıklar fark etmesiyle bambaşka bir hal alır. Komşuları ile ilgili anlam veremediği durumlara şahit olan Ben, araştırmaya yapmaya başlar. Ben, çok geçmeden korkunç bir gerçekle karşı karşıya kalır. Komşularının çocukları avlayan binlerce yıllık kötü bir cadı olduğunu fark eden Ben, kendisi ve sevdiklerini korumak için zorlu bir mücadeleye girişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Rental

16. The Rental

The Rental, hafta sonu kaçamağı yapmak için ev kiralayan bir çiftin başına gelen korkunç olayları konu ediyor. Dave Franco'nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmin kadrosunda Alison Brie, Dan Stevens, Jeremy Allen White, Toby Huss, Sheila Vand, Anthony Molinari gibi isimler yer alıyor.

17. Antebellum

17. Antebellum

Antebellum, büyük bir gizemin içine hapsolan bir kadının yaşadıklarına odaklanıyor. Yazar olan Veronica, kariyerinde oldukça başarılıdır. Genç kadın, beklemediği bir anda kendisini korkunç bir gerçeklikte hapsolmuş olarak bulur. Paralel dünyada sıkışıp kalan Veronica bu durumun ardından geçmişi, bugünü ve geleceği sorgulamaya başlar. Onun hapsolduğu bu dünyadan kaçmasının tek yolu, yaşananların ardındaki gizemi çözebilmektir. Veronica, sınırlı zamana karşı yarışıp, içine düştüğü girdaptan kurtulmanın yolunu bulabilecek midir?

18. The Assistant

18. The Assistant

Üniversiteden yeni mezun olan Jane, hayallerindeki işte asistan olarak çalışmaya başlar. Onun günü de diğer asistanlar gibi kahve yapıp, fotokopi makinesindeki kağıdı değiştirmek, öğle yemeği sipariş etmek, seyahat düzenlemek gibi işlerle uğraşarak geçer. Ancak Jane günlük rutinlerini yerine getirirken, çalışma ortamını ve konumunu kötüyü sürükleyen birçok etken olduğunu fark eder.

19. Bad Hair

19. Bad Hair

Los Angeles’da yaşayan genç bir kadın, VJ olmanın hayalini kurar. Ancak ona bu işte başarılı olabilmesi için doğru saç, doğru yüz veya doğru ten rengine sahip olması gerektiği söylenir. Ne olursa olsun hayalini gerçekleştirmeye kararlı olan kadın, saçlarına özel bir örgü yaptırır. Ancak yeni saçının kendine özgü bir zihne sahip olabileceğini fark ettiğinde kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

20. Black Box

20. Black Box

Black Box, trajik bir trafik kazasından kurtulduktan sonra hafızasını geri kazanmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Genç bir adam, geçirdiği trafik kazasının ardından eşini kaybeder. Kazadan kurtulmayı başarsa da hafızasını kaybeden adam, umutsuzca eski haline dönmek için çabalar. Bu süreçte kızını da büyütmeye çalışan adam, hafızasını geri kazanmayı umut ederek, kendi kimliğini sorgulamasına neden olacak deneysel bir tedaviye girer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Come To Daddy

21. Come To Daddy

30’lu yaşlarında bir adam olan Norval, yıllardır görmediği babası ile yeniden bağlantı kurmak için şehirden uzak bir sahil kasabasına doğru yola koyulur. Norval, kısa sürede babasının aslında düşündüğü gibi bir adam olmadığını keşfeder. Evinden yüzlerce mil ötede olan Norval, tanımadığı babasıyla yeniden bağlantı kurmak için birçok şeyle savaşmak zorunda kalır.

22. The Hunt

22. The Hunt

On iki yabancı bir açıklıkta uyanır. Nerede olduklarını veya oraya nasıl gittiklerini hiçbiri hatırlamamaktadır. Daha da önemlisi çok özel bir amaç için seçilmiş olduklarını bilmemektelerdir. Karanlık bir internet komplo teorisinin gölgesinde, bir grup küresel elit sosyete üyesi spor için insanları avlama etkinliği düzenlemektedir. 'Av' adını verdikleri bu etkinlik için de ilk kez bir araya gelmişlerdir. Devasa bir ormanlık alanda kaçmaya çalışan 12 kişiyi tek tek avlamayı hedeflemektedirler. Fakat bu seçkin zenginlerin kötücül planı raydan çıkarılmak üzeredir. Avlananlardan biri olan Crystal, bu tehlikeli oyunu bütün avcılardan daha iyi bilmektedir. Tek tek avcıları ava dönüştüren genç kadın, birer birer avcıları elerken tüm bu planın ortasındaki gizemli kadına doğru adım adım ilerlemeye başlar...

23. I'm Thinking of Ending Things

23. I'm Thinking of Ending Things

Ian Reid’in 2016 yılında yayınlanan aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan “I’m Thinking of Ending Things” birlikte uzun bir yola çıkan Jake ve kız arkadaşına odaklanıyor. Jake’in gözden ırak bir çiftlikte yaşayan ailesiyle tanışmaya hazırlanan kadın bir yandan da ilişkilerini bitirmeyi düşünmektedir. Jake beklenmedik bir şekilde farklı bir yola sapınca kız arkadaşı zor durumda kalır ve ikili arasında somut bir gerginlik, psikolojik bir kırılganlık ve saf bir korku hissi oluşur.

24. The Binding

24. The Binding

Vaiz Bram ve karısı Sarah’ın mükemmel bir hayatı vardır. İkisi birlikte katılımı yüksek olan bir cemaati yönetmektedir ve çift ilk çocuklarını yeni kucaklarına almıştır. Ancak bir süre sonra açıklanması güç durumlar meydana gelir. Bram kendisine bildirimler geldiğini bu yüzden de doğan çocuklarının kurban edilmesi gerektiğini aksi taktirde dünyanın sonunun geleceğini söyler. Kocasının başına gelenlere inanmayan Sarah, onu doğru yola döndürmeye çalışsa da tüm çabası boşa çıkar. Bram gitgide daha fazla deliliğe sürüklenirken Sarah onu ve çocuğunu kurtarmayı başarabilecek midir?

25. Underwater

25. Underwater

Bir grup denizaltı ekibi, suyun altındaki laboratuvarlarında araştırma yapmaktadır. Çalışmaların devam ettiği sırada, okyanusun dibinde yıkıcı bir deprem meydana gelir. Deprem, laboratuvarın hasar görmesine neden olunca, araştırmacılar binlerce kilometre denizin altında mahsur kalır. Ölüm kalım savaşı veren ve en büyük korkularıyla yüzleşen ekibin bu süreçte karşılarına ummadıkları zorluklar çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Nocturne

26. Nocturne

Nocturne, ablasını geçip prestijli bir klasik müzik konservatuarına girmek için şeytanla bir anlaşma yapan yetenekli bir piyanistin hikayesini konu ediyor.

27. Nobody Sleeps in the Woods Tonight

27. Nobody Sleeps in the Woods Tonight

Teknoloji bağımlısı bir grup genç, ormandaki bir rehabilitasyon kampına katılır, ama oradaki şeytani bir güç, onların dijital dünyayla bağını sonsuza dek kesmek ister.

28. Bulbbul

28. Bulbbul

Erkeklerin doğaüstü ölümleri köyünü kırıp geçirirken acı dolu bir geçmişi içinde saklar. Bir adam, kardeşinin çocuk gelini şimdi büyümüş ve terk edilmiş ve atalarının gizemli ölümlerle boğulmuş bulmak için yıllar sonra eve döner

29. The Day of the Lord

29. The Day of the Lord

Günahları yakasını bırakmayan eski bir papaz, bir arkadaşı içine şeytan giren kızına yardım etmesi için ona yalvarınca tekrar karanlığın içine çekilir. İnancını yitirmiş emekli bir eski mahkum olan Menéndez, karanlık ve pis dairesinde dünyanın geri kalanından saklanarak yaşıyordur. Eylemlerini ve geçmişinin travmasını gün yüzüne çıkaran kabusları ona musallat olur. Bir gün, kızının şeytan tarafından ele geçirildiğini iddia eden eski bir arkadaşı Sebastián’dan bir ziyaret alır ve rahibin kullandığı saldırgan yöntemleri bilmesine rağmen Menéndez’e şeytan çıkarma yapması için yalvarır.

30. Evil Eye

30. Evil Eye

Hindistan’ın Delhi şehrinde yaşayan Usha Khatri, kızının sevgilisi olduğunu öğrenince çok mutlu olur. Ancak Usha’nın sevinci kızının zengin erkek arkadaşı olan Sandeep’in geçmişindeki bir şeytani güçle benzerliklerini fark ettiğinde korkuya dönüşür.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
34
19
19
15
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
serra

#28 i izlemeyen varsa zamanlarından 2 saat çalınmadığı için şükretmeliler.

Gizem Yenikler

İzleyelim bakalım.

Hidayet Aydın

the hunt hic korkunc degil tam aksine gülmek isteyen acip izleyebilir ve bu arada eklemeden gecemeyecegim yapacaginiz listeye ... :)