Görüş Bildir
Haberler
1 Kuruş Kazanmayan Snapchat'in Değeri 10 Milyar Dolar!

1 Kuruş Kazanmayan Snapchat'in Değeri 10 Milyar Dolar!

Batuhan
31.07.2014 - 10:03

1 Kuruş Kazanmayan Snapchat'in Değeri 10 Milyar Dolar!

Birden bire popüler olan fotoğraf odaklı sosyal ağ Snapchat, Çinli yatırımcılarla yatırım görüşmeleri gerçekleştiriyor ve anlaşma sağlanırsa değerini 10 milyar dolara çıkaracak.

10 milyar dolar! Bir ve ardından gelen 10 tane sıfır. Snapchat, kurulduğu günden bu yana hiç para kazanamadı; hiçbir gelir elde etmedi fakat Çinli yatırımcılar için 10 milyar dolar değerinde. Silikon Vadisi’ne hoşgeldiniz…

Bloomberg’e göre, Snapchat’e yatırım yapacaklar arasında, en başarılı internet girişimlerinden biri olan ve Çin’in Amazon’u olarak anılan Alibaba da yer alıyor. Alibaba daha önce Yahoo’ya yüklü bir yatırım yapmış ve bunun sonucunda yüzü gülmüştü. Kasasına hiç para girmeyen Snapchat’e yatırım yapmayı planlaması, gelecekte firmanın çok ama çok kârlı hale geleceğini düşündüğünü gösteriyor.

Facebook’u Facebook, Google’ı Google yapan şey, tıpkı Snapchat’in yaşamak üzere olduğu gibi, aldıkları bol sıfırlı yatırımlardı. Bu iki firma daha önce Snapchat’i 3 ve 4 milyar dolar karşılığında satın almak istemişlerdi fakat her iki teklif de Snapchat tarafından geri çevrilmişti.

Öte yandan, 10 milyar dolar Silikon Vadisi için bile çılgın bir para. Airbnb ve Dropbox gibi çok başarılı şirketler 10 milyar dolar değerinde ki bunlar, Snapchat’in aksine para kazanan ve kâr eden organizasyonlar.

24 yaşındaki kurucu CEO Evan Spiegel, Snapchat’i yeni bir Google veya Facebook haline getirebilir mi? Belki. Ama bir başka ihtimal daha var. Groupon CEO’su Andrew Mason da 2010 yılında Google’ın 6 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetmişti. Groupon’dan kovuldu ve şimdilerde hayatını müzisyen olarak devam ettiriyor…

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/07/1-kur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0