Görüş Bildir
Erdoğan: 'Anayasa ve Başkanlık İçin İki Referandum Yapılabilir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta IŞİD terörü bitmeden Musul’daki Türk askerlerinin geri dönmesinin sözkonusu olmadığını söyledi. Erdoğan, Rusya ile yaşanan uçak kriziyle ilgili olarak 'Biz böyle bir şeyle karşı karşıya kalmayı arzu etmezdik' dedi ve hata yapanın Rus pilot olduğunu vurguladı. Türkiye’nin gerilimden yana olmadığını tekrarlayan Erdoğan, “Rusya ile stratejik ortaklık münasebetlerimizi aynı şekilde devam ettirelim istiyoruz. Yapmamız gereken, gerilime fırsat vermeden diplomatik yollarla bu hadiseyi aşmak” dedi. Ayrıca Erdoğan, yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin referanduma götürülmesi önerisinde bulundu.
Genetik Melanizm Varyasyonundan Muzdarip En Karizmatik 25 Hayvan
Melanizm, Latince'de 'siyah renklenme' anlamına gelir, hayvanların aşırı ölçüde siyah pigmentlenmesi, başka bir değişle kısmen bolca melaninle depolanması olayıdır. Yüksek melaninli bir hayvan, kendi türünün yaygın renginin aksine tamamen siyah renkte olur. İşte doğanın en karizmatik varyasyonuna sahip hayvanlardan bir demet.
Rus Gemisi Boğaz'dan Bu Kez Füzesiz Geçti
İstanbul Boğazı'ndan geçerken bir Rus askerinin füze taşıması nedeniyle gündeme gelen Rus savaş gemisi, dönüş yolunda yine Boğaz'dan geçti. Kriz yaratan Rus gemisi Boğaz'dan bu kez füzesiz geçtiği, bazı askerlerin kamera ve fotoğraf makineleriyle çekim yaptığı görüldü...
Reklam
Volkswagen’den Elektrikli 'Mikrobüs' Konsepti
Dizel skandalıyla zedelenen imajını düzeltmek isteyen Volkswagen’in bu amaçla üreteceği ilk otomobilin detayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Alman üreticinin CES 2016’da sergileyeceği otomobil elektrikli bir minivan konsepti.
Reklam
Reklam
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yapılan son değerlendirmelere göre; Mardin, Şırnak, Samsun, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçeleri yağmur, Hakkari çevreleri ve Van'ın güney ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Merakla Beklenen Independence Day: Resurgence'dan İlk Fragman Yayınlandı
İlk olarak 1996'da Will Smith'in başrolünde yer aldığı Kurtuluş Günü filmi 20 yıl sonra devam filmleriyle geri dönüyor. İlk filmi ile gişede büyük bir başarı sağlayan Roland Emmerich ikinci filmde de yönetmenlik koltuğunda oturacak. Ronald'ın oyuncu kadrosu ise Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox, Brent Spiner, Charlotte Gainsbourg, Jessie Usher, Maika Monroe, ve Sela Ward’dan oluşuyor.
Üç Yaşındaki Çocuğunun Gelişi Güzel Çizdiği Şekilleri Muhteşem Tablolara Dönüştüren Anne
etiket
Küçük kızı Eve ile işbirliği yaparak muhteşem sanat eserleri yaratan Kanadalı sanatçı Ruth Oosterman, yeni tablolarıyla geri döndü. Peki bu yaratıcı ikili çalışmalarını nasıl oluşturuyor? Öncelikle 3 yaşındaki Eve keçeli kalem kullanarak kağıda karalamalar yapıyor, hemen ardından Ruth devreye giriyor ve kağıdı renklendiriyor:Hızlı bir şekilde çalışmaya çalışıyorum ve resmi çok ciddiye almak yerine hayal gücümün akışına bırakıyorum. Bu şekilde resmi çok 'yetişkin' işi yapmıyor ve Eve'in katkıda bulunması için onu cesaretlendiriyorum. Pablo Picasso'nun dediği gibi ''Çocuk gibi resim yapmak bir ömür sürebilir.''... Çocuğumun gözünden resim yapmanın nasıl bir his olduğunu görebildiğim için çok özel hissediyorum.
Reklam
Trafik Sigortasına Yapılan Yüksek Zam Meclis Gündeminde
etiket
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması isteğiyle verdiği soru önergesinde zorunlu trafik sigortasına yüksek oranda zam yapılmasının nedenlerini, vatandaşların mağduriyetine neden olan uygulamayla ilgili herhangi bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.
Rus Gemisinden Ateş Açılan Teknenin Kaptanı: 'Ateş Duymadık, 1 Mil Açığından Geçtik'
Rusya'nın Yunanistan'ın Limni Adası açıklarında 'Smetlivy' adlı destroyerin bu sabah ‘çarpışmayı önlemek için uyarı ateşi açtığını’ açıkladığı balıkçı teknesi 'Geçiciler 1'in kaptanı Muzaffer Geçici, 'Stop halindeki savaş gemisinin 1 mil (yaklaşık 1,5 km) açığından geçtik. Ateşi duymadık. Elimizde görüntü kayıtları var. Sahil Güvenliğe teslim edip ifade verdik. Avlanmaya devam ediyoruz' dedi.
Reklam
Yerli Otomobilin Yeni Prototipi 22 Aralık'ta Hazır
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde daha önce belirlenen yol haritasına uygun şekilde çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu kapsamda 3 prototipin kamuoyuyla paylaşıldığını, 4'üncünün de 22 Aralık'ta hazır olacağını söyledi. Yeni prototip, 'cip' diye bilinen crossover modeli olacak.
Sanat ve Sporla Uğraşan Öğrencilere TEOG'da Ek Puan
etiket
MEB, liselere geçişte yeni bir model üzerinde çalışıyor. Sanat ve sporla uğraşan, kurslara giden öğrenciye liseye geçişte ek puan verilmesi planlanıyor. Bu ek puan, yerleştirme puanını yüzde 30’a kadar etkileyecek.
Reklam