Görüş Bildir
Haberler
Merkel'in Partisi, Yerel Seçimlerde Tarihinin En Kötü Sonucunu Aldı

Merkel'in Partisi, Yerel Seçimlerde Tarihinin En Kötü Sonucunu Aldı

ATKN
05.09.2016 - 12:15

Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki seçimde, rakiplerine fark atan SPD birinci parti çıktı. İkinci sırada yer alan aşırı sağcı, göçmen karşıtı AfD, Merkel'in partisi CDU'yu geride bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın aktardığı, Mecklenburg-Vorpommern seçim kurulu tarafından açıklanan geçici resmi sonuçlara göre, eyalette SPD, 2011'deki seçime göre yüzde 5 oy kaybetmesine rağmen yüzde 30,6 oy oranıyla seçimden galip çıktı.

AfD'nin Mecklenburg-Western Pomerania eyaletinde aldığı sonuç, destekçilerine büyük sevinç yaşattı. Fotoğraf: AFP

Eyalette ilk kez seçimlere katılan aşırı sağcı İslam karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) partisi de yüzde 20,8 oranında oy alarak ikinci sırada yer aldı.

Tarihinin en kötü sonucu

Tarihinin en kötü sonucu

Almanya Başbakanı Angela Merkel seçimler sırasında Çin'de G20 zirvesindeydi. Fotoğraf: Daniel Bockwoldt

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Angela Merkel'in genel başkanı olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ise yüzde 4 oranında oy kaybederek yüzde 19'da kaldı. 

Genel seçimlerde Merkel'in seçim bölgesinin de içinde bulunduğu eyalette CDU, üçüncü sıraya gerileyerek tarihinin en kötü sonucunu aldı.

Katılım yüzde 61,6 oldu

Katılım yüzde 61,6 oldu

Görsel: Al Jazeera

Seçimlere katılma oranı ise 2011'e göre yüzde 10,1 oranında artarak yüzde 61,6 olarak açıklandı.

Merkel için bir sınavdı

Merkel için bir sınavdı

Eyaletteki yerel seçimler, Merkel'in mülteci politikası açısından ve gelecek yıl yapılacak federal seçim öncesi bir sınav olarak görülüyordu. 

Almanya geçen yıl 1.1 milyon mülteci kabul etti. Bu karardan sonra ülkede göçmen ve mülteci karşıtılığı yükselişe geçti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre BBC'nin Berlin muhabiri Damien McGuinness, seçim sonuçlarının ardından Merkel'in mültecilere yönelik 'açık kapı politikasını' değiştirmesi için büyük baskı altında kalacağını belirtti.

Reuters haber ajansı da sonuçları Merkel ve CDU açısından 'arka bahçede alınmış küçük düşürücü bir sonuç' olarak yorumladı.

Almanya'da mart ayında da 3 eyalette yapılan seçimlerde Merkel'in partisi oy kaybederken, Almanya için Alternatif büyük bir çıkış yapmıştı. 

Angela Merkel Kasım 2005'ten bu yana Almanya Başbakanı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
21
13
5
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Almanlar çok yüksek ihtimalle mültecilerden baydı (amk ülkesinde 800.000 mülteci ya var ya yok bizde 7 milyon var nereye bayıyorlar anlamadım)

Burak Can

darısı bizim ampulün başına.

Nietzsche

Merkeli sevmem. İyimiş ayağına yatıp her türlü işi çevirenleri sevmem ki o takındığı maskesini çıkarsa da sevmem ama en azından katlanılabilir olurdu . Spd y... Devamını Gör