Görüş Bildir
Haberler
Gül'ün Eski Başdanışmanı Ahmet Sever İçin 2 Yıl 4 Aya Kadar Hapis İstemi

Gül'ün Eski Başdanışmanı Ahmet Sever İçin 2 Yıl 4 Aya Kadar Hapis İstemi

ATKN
05.09.2016 - 15:10

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski Başdanışmanı Ahmet Sever'in Cumhuriyet gazetesinde yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle iddianame hazırlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski Başdanışmanı Ahmet Sever

Anadolu Ajansı'nın haberine göre iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank 'müşteki', Ahmet Sever ise 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank

Sever'in ifadesinde, ülke gündemine ilişkin sorulara yanıt verdiğini ve eleştirilerde bulunduğunu, amacının hakaret olmadığını, yaptığı açıklama nedeniyle 2 gün sonra ifadeye çağrılmasının da yaptığı eleştirinin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıktığını söylediği belirtilen iddianamede, şüphelinin yaptığı açıklamalarına yer verildi.

'Hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi

'Hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi
İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianamede, şüpheli tarafından yapılan açıklamalarda, müşteki Varank'ın yasa dışı yollardan baskı unsuru olması için bir yapı oluşturduğu, bu yapı üzerinden hedef kişilerin yalan, iftira, şantaj, tehdit, hakaret edilmek suretiyle itibarsızlaştırıldığının iddia edildiği, bu iddialarla müştekinin kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye çalışıldığı, eleştiri hakkının sınırları aşılarak müştekinin onur ve şerefinin zedelendiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

Bu nedenle şüphelinin yaptığı açıklamalarla ''hakaret'' suçunu işlediği vurgulanan iddianamede, şüpheli Sever'in 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi

Ne olmuştu?

Ahmet Sever, Mayıs 2016'da Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda, 2014 yazında Abdullah Gül aleyhine paylaşımlar yapan ve AKP içinden yönetildiği öne sürülen Twitter hesaplarının 'Saray'dan yönlendirildiğini' belirterek, 'Talimatlar oradan geliyor. Edindiğim bilgiye göre de bütün bu operasyonu yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank' demişti.

Sever'in ifadeleri üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank da, 'Bugün bana iftira atan Cumhuriyet Gazetesi paçavrası ve Ahmet Sever hakkında avukatlarım gerekli başvuruları yapıyor. Cumhuriyet Gazetesi ve Ahmet Sever iftiralarını mahkemede ispat ile mükellefler, ya da müfterilikleri tescillenmiş olacak. Hodri meydan!' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın