Görüş Bildir
Haberler
Azez-Cerablus Hattı Birleştirildi, IŞİD'in Türkiye Sınırıyla Teması Kalmadı

etiket Azez-Cerablus Hattı Birleştirildi, IŞİD'in Türkiye Sınırıyla Teması Kalmadı

ATKN
04.09.2016 - 18:52 Son Güncelleme: 05.09.2016 - 11:56

Fırat Kalkanı harekâtında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle IŞİD'e karşı ilerlemesi süren Özgür Suriye Ordusu, IŞİD'in Türkiye sınırıyla temasını keserek Azez-Cerablus hattını birleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Arşiv

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon hava kuvvetlerince Halep ilinin kuzeyinde terör tehditlerine karşı 24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı harekâtı devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Özgür Suriye Ordusu, IŞİD'in Türkiye sınırıyla temasını keserek Azez-Cerablus hattını birleştirdi.

Doğan Haber Ajansı da, Azez'den Cerablus'a kadar olan yaklaşık 98 kilometrelik sınırda IŞİD unsuru kalmadığını paylaştı. Bu sayede Fırat Kalkanı harekâtının 12. gününde, ÖSO güçleri Türkiye sınırıyla IŞİD terör örgütü bağlantısını kesmiş oldu.

İnfografik: AA

AA'ya bilgi veren güvenlik kaynakları, Fırat Kalkanı harekâtının devam edeceğini, Azez-Cerablus hattındaki terörden arındırılmış kuşağın genişletileceğini bildirdi.

ÖSO 6 köyü daha aldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'ndan da 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı harekâtı ile ilgili yapılan açıklamada, koalisyon güçleri desteğindeki ÖSO tarafından 6 köyün daha ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, 'Tuvayran, Kubba Turkuman, El Kadı, Tall Ar, Es Suveydah, Vukuf ve Tall Battal bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 83 hedefin Fırtına obüsleriyle 293 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu' duyuruldu.

Koalisyon hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla da Mintakat, Kandurah ve Vukuf'a operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Harekâtın başladığı 24 Ağustos'tan bu yana toplam 383 hedefe bin 599 atım yapıldığı,11 mayın ve 325 el yapımı patlayıcının (EYP) imhâ edildiği de belirtilen açıklamada şöyle denildi:

'Koalisyon hava kuvvetlerine ait A-10 tipi savaş uçaklarıyla 13.49’da Cerablus güneybatısındaki silahlı bir DAEŞ mensubuna, 14.30’da Kandurah'ta DAEŞ'e ait içinde teröristlerin olduğu silahlı bir araca ve saat 16.23’te Vukuf'ta içinde DEAŞ teröristlerinin barındığı bir binaya hava taarruzları düzenlenmiştir. Bugün koalisyon güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Tuvayran, An Nahdah, Bab Es Sallum, Ganamiyah ve Kubat Turkuman ve El Mutminah köyleri ele geçirilmiştir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
386
102
24
7
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

amk şu ülkenin ne pis çilesi varmış 30 yıldır kendi içindeki terörle mücadele ettiği yetmiyor bide yan komşunun bokunu temizliyoruz.sokim böyle jeopolitik ko... Devamını Gör

isyankar

Elinize sağlık ASLANLAR.

Ülkemiz içerisine sızmış olan binlerce ışidli ne olacak? İçimizdekileri temizlememiz daha hayati bir önem taşıyor.

Pasif Kullanıcı

Yanlıs bir düşünce.Sen ıcındekılerı temızlemek demek bosa cabalamak demek.Sen temızle temızle yenısı ıllakı gelecek sonu gorunmeyen bi cıkmazdır bu.Bataklıgı... Devamını Gör