Görüş Bildir
'Kentsel Dönüşüm' İçin Yıkılmak İstenen 11 Katlı Binanın Sadece 5 Katı Yıkıldı
Maltepe Zümrütevler Mahallesi Nil Caddesi Çağlayan Sokak’taki Demirli Sitesi’ndeki 11 katlı binanın patlayıcılarla gerçekleştirilmek istenen yıkımı başarısızlıkla sonuçlandı. Tepki gösteren çevre sakinleri, 'Bina o kadar sağlam ki kulakları sağır eden patlama bile onu yerle bir edemedi. Bu binaya nasıl çürük raporu alındı anlamak imkansız. Bu bina kentsel değil rant dönüşümüne kurban edildi' dedi.
5 Yılda Mültecilere 8 Milyar Dolar
Türkiye’nin göçün ortaya koymuş olduğu sorunlarla son 5 yıldır boğuşan bir ülke haline geldiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 5 yıl içerisinde mültecilere yapılan ev sahipliğinin maddi karşılığının yaklaşık 8 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyledi.
Emisyon Skandalıyla Hatırlanacak 2015'e Veda Ederken: Aşırı Büyümek mi, Ahlaklı Büyümek mi?
2015'in en büyük ve küresel çaplı skandallarından biri hiç şüphesiz Volkswagen'in emisyon skandalıydı.Volkswagen 15 Ekim 2015 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, ABD Çevre Koruma Ajansı’na (EPA), 2016 model dizel araçlarının da egzoz testlerinde manipülasyona yol açabilecek ek bir yazılıma sahip olduğunu bildirdi. “Yedek Emisyon Kontrol Mekanizması” adlı bu yazılımın 2009-2015 yılları arasında üretilen dizel araçlarda da kullanıldığı tespit edilmiş, ve firmanın bu yüzden milyarlarca dolarlık tazminatla karşı karşıya kalacağı bildirilmişti. Önce olay zinciriyle ilgili hafızamızı biraz tazeleyelim:
Reklam
Reklam
İzmir'de Hava Kirliliği Uyarısı
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, aralık ayında İzmir'in bazı bölgelerinde hava kalitesinin 'sağlıksız' düzeyinin bir alt kademesi olan 'hassas'ta seyrettiğini söyledi. 
Varlığınızı Tepeden Tırnağa Sorgulatacak 10 Ürpertici Bilimsel Teori
etiket
Uyarı: Bu yazıyı okuduktan sonra kafanız bir miktar karışabilir.Bilim insanları her zaman nasıl zayıflayacağınız, 'onu' nasıl etkileyeceğiniz ya da hayallerinizi gerçekleştirmeye nasıl daha yakın olacağınız gibi cevabı hoşunuza gidecek sorularla ilgilenmiyor. Kimi araştırmalar düşünmekten hoşlanmadığımız konuları didiklemekle kalmıyor, aynı zamanda insan doğasının ve evrenin en korkunç sırlarını açığa çıkarmayı hedefliyor. İşte varlığınızı dahi sorgulatabilecek -hatta detaylarında sizi var olmadığınıza ikna edebilecek- 10 korkunç bilimsel teori
Bill Gates'in 123 Milyon Dolarlık Eviyle İlgili 19 İlginç Bilgi
etiket
78.9 milyar dolarlık servetiyle yaşayan en zengin kişi olan Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in nasıl bir evde yaşadığını hiç merak ettiniz mi?Medina, Washington'da bulunan ev, 7 yılda inşa edilmiş ve 63 milyon dolara mal olmuş. Gates, 'Citizen Kane'in ana karakteri Charles Foster Kane'in filmdeki evinden esinlenerek malikanesine 'Xanadu 2.0.' ismini vermiş. 5 bin metrekarelik bir alan üzerine oturtulan ev, ileri teknoloji harikaları ile dolu.İşte bu muhteşem evin inanılmaz özellikleri...NOT: İç mekan fotoğrafları ve dere fotoğrafı Gates'in malikanesine ait fotoğraflar değildir, temsili olarak koyulmuştur.
Reklam
"Telefonsuz Yapamam" Diyenlerin Fobisi Nomofobi ile İlgili Bilmeniz Gereken 10 Gerçek
Günümüzde cep telefonu bağımlılığı giderek daha tehlikeli bir hale gelmiş durumda. Neredeyse herkesin elinde bir akıllı telefon var ve facebook derken, twitter derken, instagram derken hem zaman, hem de internet paketleri su gibi akıp gitmeye ediyor. Durum öylesine ciddi ki, bazı kişiler telefonsuz kaldıklarında tam anlamıyla ciddi bir gerginlik ve huzursuzluk sergiliyorlar; Nomofobi de bunun üzerine ortaya atılmış bir terim.
Bahçeli'den Muhaliflere: ‘MHP'yi Meşgul Etmek, Oyuna Gelmektir’
Partisi içerisindeki muhalifleri eleştiren ve Twitter hesabından açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Türklüğün defin çalışması alçakça sürerken, Türkiye’nin son mevzisi, milletin yegane muhafızı MHP’yi meşgul etmek, oyuna gelmektir' dedi.
Reklam
Reklam
Erdoğan'dan ODTÜ'ye Tepki: ‘Sizin Neyiniz Özgürlükçü?’
etiket
ODTÜ içerisindeki 'namaz' gerginliğine ilişkin ODTÜ'yü eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  'ODTÜ'de namaz kılan gençlere saldırıyorlar. Böyle bir şey olamaz. Gereği neyse YÖK tarafından yapılmalı. Yönetici kadrolar lafa geldiği zaman 'Özgürlükçüyüz' diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü? Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler de takipçisi olacağız' dedi.
Kasımpaşa 1-1 Trabzonspor
Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Kasımpaşa, Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Üstün bir oyun sergileyen Paşa, ilk devreyi 30 puanla tamamladı.
Reklam