Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da Huzurevindeki Skandal Görüntüler Sonrası Bakanlık Harekete Geçti

etiket Antalya'da Huzurevindeki Skandal Görüntüler Sonrası Bakanlık Harekete Geçti

Onedio Medya
06.10.2016 - 01:36

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Antalya'daki yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara hizmet veren özel bakım merkezi ile ilgili ortaya çıkan görüntüler üzerine soruşturma başlatılması talimatı verdi. Antalya Valiliği, yaşlılara kötü muamelede bulunulduğu ve kötü şartlarda hizmet verildiği iddia edilen özel huzurevinde yapılan denetimlerde, haberdeki konulara dair herhangi bir bulguya rastlanılmadığını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da yaşlı ve bakıma muhtaç insanlara hizmet veren özel bir bakımevine ait olduğu belirtilen görüntüler tartışma yaratmıştı. İçerisinde yaklaşık 50 bakıma muhtaç hasta ve yaşlının konakladığı bakımevinin eski çalışanları tarafından kaydedildiği öne sürülen görüntülerde yarasını karıncaların sardığı, cilt kanseri olduğu için yüzü yaralar içinde, bakımsız bir şekilde yatan yaşlılar görülüyordu.

İşte o görüntüler...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, görüntülerin basına yansıması üzerine konu hakkında derhal soruşturma başlatılmasını istedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,  görüntülerin basına yansıması üzerine konu hakkında derhal soruşturma başlatılmasını istedi

Bakım merkezinde kalan yaşlıların durumlarının ve bakım merkezine yönelik iddiaların tüm detaylarıyla araştırılacağı, açılan soruşturma çerçevesinde incelemelerin sürdüğü bilgisi edinildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Valilik: Herhangi bir bulguya rastlanmadı

Valilik: Herhangi bir bulguya rastlanmadı

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, 'Özel huzurevinde skandal görüntüler' başlıklı haberlerin basına yansımasının ardından 2 saat sonra ilgili vali yardımcısı, sağlık müdürü ve ilgili birim çalışanlarının söz konusu bakım merkezine giderek habere konu hususları yerinde incelediği belirtildi.

'İlgili merkezde yapılan denetimde habere husus konulara dair herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır' ifadesine yer verilen açıklamada, bakım merkezindeki engelliler ile görüşmeler yapıldığı, merkezin yemek listesi ve numunelerinin kontrol edildiği, denetimin habersiz yapılmış olmasına rağmen merkezin temizlik ve düzeninin yerinde olduğunun görüldüğü vurgulandı.

Eski çalışandan çarpıcı iddialar: "Şiddet uygulanan, bakımsızlıktan ölen hastalar var"

Eski çalışandan çarpıcı iddialar: "Şiddet uygulanan, bakımsızlıktan ölen hastalar var"

Bakımevinde 4 yıl çalıştığını ancak dayanamadığı için işten ayrıldığını belirten eski bir çalışan, bakımevinde akli dengesi yerinde olmayan hastalara şiddet uygulandığını, bakımsızlık nedeniyle ölenlerin olduğunu ve bakanlığın gönderdiği parayı bakımevi yetkililerinin zimmetlerine geçirdiklerini öne sürdü.

Eski çalışanın, 'Arkamda hiç kimsem olmadığı için ses çıkaramadım. Diğer personellere de taahhütname imzalatılmış. Onlar da o yüzden duruyor. Maddi gücüm olmadığı için hiçbir yere şikayet edemedim' dediği belirtildi.

Haberin kaynağı olan eski çalışan hakkında ön araştırma yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin kaynağı olan eski çalışan hakkında ön araştırma yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Haber kaynağı 26 ve 29 Eylül 2016 tarihlerinde ilgili bakım merkezi ile ilgili benzer iddialarını 183 çağrı merkezine iletmiş, bunun üzerine aynı gün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Denetim Heyeti'nin söz konusu merkezde habersiz olarak gerçekleştirdiği denetimde ihbarın asılsız olduğu tespit edilmiş ve konuyla ilgili tutanak hazırlanmıştır. Bununla birlikte haber kaynağı eski çalışanın birkaç yıldır söz konusu bakım merkezinde çalıştığı, çeşitli sebeplerle hakkında çok sayıda tutanak tutulduğu, birkaç ay önce işine son verildiği ve sonra kendi isteği ile tekrar işe alındığı ancak son olarak da 30 Ağustos 2016 tarihinde kesin olarak işten çıkarıldığı tespit edilmiştir.' 

Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konu hakkında bilgilendirildiği ve Bakanın talimatıyla Bakanlık müfettişleri görevlendirilerek konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
114
61
27
8
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Remzi Boldon

Ondan sonra neden insanlar linç ediliyor.

sizdenbiri

Hak ederek para kazanan ne kadar nadir ülkede. Senin işin onları rahat ettirmek, yaptığına bak.

Pasif Kullanıcı

Kabus evi,şeytanın evi,caniler evi,yamyam evi vb...ama huzur evi değil..Buranın sahiplerini o yataklara bağlamalı ve....