Suriye'de devrilen Esad rejiminin ardından Esad ve ailesinin adresi merak konusuydu. Akşam saatlerinde Belarus haberleri çıkmıştı ancak doğrulanamadı. Bir haber de Rusya'dan geldi. Rusya'nın TASS haber ajansı konuyla ilgili açıklama yaptı. Esad ve ailesinin Moskova'ya ulaştığı bildirildi. Moskova'dan açıklamaya da haberde yer verildi.
50 ve 100 dolarlardaki sahte banknotlar piyasayı paniğe sürükledi. Kimi döviz bürosu ve bankalar 50 ve 100 dolarları kabul etmiyor. Kabul eden bürolar da komisyon alarak işlem yapıyor. Devlet kurumlarından da 'komisyon' uyarıları gelmeye devam ediyor. Piyasa ise kendi çözümünü bulmuş görünüyor.
Suriye'de 13 yıldır süren iç savaşın ardından Beşar Esad rejimi çöktü. Muhalif güçlerin Şam'ı ele geçirerek Esad'ın başkentten kaçmasına neden olmasıyla birlikte dünyanın her yerinden Suriyeliler kutlamalara başladı. Ülkemizde bulunan Suriyelilerin de bugün ülkelerine dönmeye başladıkları belirtildi. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Suriye'de devrilen Esad rejiminin ardından dünyanın dört bir yanına giden Suriyeliler sokaklara çıktı. Suriye'de yaşanan yeni süreç uluslararası kamuoyunda temkinli şekilde yorumlanırken Suriyeliler durumdan memnun görünüyor. Ülkelerine dönmek istediklerini söyleyen Suriyeliler, İstanbul'da da sokaklara çıktı. Suriyeli nüfusunun en yoğun olduğu semtlerde gösteriler düzenlendi. İstanbul'un yanı sıra farklı kentlerden de kutlama haberleri geldi.
13 yıldır devam eden iç savaşın ardından Suriye'nin başkenti Şam muhalif güçlerin kontrolüne girdi. Esad Rejimi'nin düşmesinin ardından kutlamalar başladı. Ülkeden kaçan Esad'ın akıbeti ise henüz bilinmiyor faka geçtiğimiz dakikalarda Esad'la ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Beşar Esad'ın Kardeşi Mahir Esad'ın Şam'daki evinin altında gizli bir sığınak ve tüneller bulundu.
Kahramanmaraş’ta yaşayan Suriyeliler, Esad rejiminin düşmesiyle sevinçlerini sokaklara taşıdı. Ellerindeki Suriye bayraklarıyla coşkulu kutlamalar yapan Suriyeliler, araçlarla konvoy oluşturup şehirde tur attı. Kutlamalarda İHA'ya konuşan birçok Suriyeli, ülkelerine dönme kararı aldıklarını belirterek Türkiye’ye teşekkür etti.
Suriye'de yeni bir düzen tesis edilirken ülkemizdeki Suriyeliler'in de akıbeti şekilleniyor. Bununla birlikte Suriyelilerin ülkesine dönmesinin önünde engel de kalmadı. Birçok Suriyeli ülkesine döneceğini açıklarken, kamuoyunda da böyle bir beklenti oluşmuş üzere. Ekonomist Mahfi Eğilmez de Suriyelilerin gidişinin muhtemel sonuçlarını açıkladı. Eğilmez'in tahminleri şu şekilde...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Canlı yayında Beşar Esad ile ilgili kullandığı sözler soruşturma için gerekçe gösterildi.
Japonya hükümeti düşük doğurganlık oranını artırmak için çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Tokyo Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, doğum oranlarını artırmak için dört gün çalışma düzenine geçileceği açıklandı. Başkentte yeni çalışma düzenine nisan ayında geçilecek. Bununla birlikte çocukları ilkokul bir ile üçüncü sınıf arasında okuyan ebeveynlerin işten erken çıkmasına da izin verilecek. Ancak bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin maaşında ufak kesintiler yapılacak. Kaynak: Independent
Suriye lideri Beşar Esad muhaliflerin Şam’a girmesiyle birlikte ortadan kayboldu ve ülkeden kaçtığı iddia ediliyor. Ancak Esad’ın nerede olduğu hala belirsizliğini koruyor. Bu süreçte 'Beşar Esad kimdir?' sorusu yeniden gündeme geldi. İşte göz doktorluğundan Suriye'nin tartışmalı liderliğine uzanan bir hayat hikayesi…
Suriye'de 13 yıldan uzun bir süredir devam eden iç savaşın ardından bugün önemli bir olay yaşandı. Suriye’deki silahlı muhalifler başkent Şam’ı ele geçirdikten sonra Beşar Esad rejiminin çöktüğünü duyurdu. Ülkemizdeki Suriyeliler aldıkları haber sonrası sokaklara dökülüp kutlamalara başladı. Kendi ülkelerine döneceklerini söyleyen gençlerin videoları da kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Bunun üzerine Mustafa Sandal ve Gülben Ergen'in X (Twitter) paylaşımları dikkat çekti.
13 yıldır devam eden iç savaşın ardından Suriye'nin başkenti Şam muhalif güçlerin kontrolüne girdi. Esad Rejimi'nin düşmesinin ardından kutlamalar başladı. Ülkeden kaçan Esad'ın akıbeti ise henüz bilinmiyor. Uçağının kaybolduğu, Rusya'ya kaçtığı ya da öldüğü iddiaları henüz netlik kazanmadı. Muhalif güçler ise ülkenin kontrolünü tam anlamıyla eline alıyor.
Esad Rejimi'nin sona erdiği haberin ardından hem Suriye'de hem ülkemizde hareketli anlar başladı. 13 yıldır süren iç savaş sürecinde ülkemize çok sayıda Suriyeli mülteci sığındı bildiğiniz üzere. Neredeyse 13 yıldır ülkemizin gündemi de bu. Milli Suriye Ordusu, mültecilerin ülkelerine dönebileceğini duyurdu. Ülkemizdeki bazı Suriyeliler de ülkelerine dönmeye hazır olduklarını söyledi.
22 Kasım'da düşerek beyin kanaması geçiren Türk sinemasının başarılı yönetmeni Şerif Gören, 8 Aralık'ta hayatını kaybetti. Bir süredir entübe edildiği bilinen yönetmenin ölüm haberiyle film dünyası sarsıldı. Şerif Gören hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Peki Şerif Gören kimdir? Şerif Gören neden hayatını kaybetti?İşte detaylar...
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Esad rejiminin çökmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada Suriye'deki son gelişmeleri ve Türkiye'nin bu süreçteki tutumunu değerlendirdi. Bakan Fidan Esad rejiminin Türkiye’nin girişimlerine karşı duyarsız kaldığını belirterek, Suriye'nin yeniden inşa sürecinin başladığını vurguladı ve mültecilerin güvenli şekilde geri dönüşü için gerekli adımların atılacağını söyledi.
Suriye'de Esad Rejimi'nin düşmesinin ardından ülkemizde hareketli anlar başladı. 13 yıldır süren iç savaşta ülkesinden ayrılan birçok mültecinin ilk durağı Türkiye olmuştu. Bu durum ülke gündemimizi büyük ölçüde belirleyen bir konu haline gelmişti. Esad Rejimi'nin sonra ermesinin ardından Suriye Milli Ordusu, mültecilere ülkelerine dönebileceklerini duyurdu. Bu haberlerin ardından ülkenin dört bir yanında kutlamalar başladı.
Suriye'nin başkenti Şam muhalif güçlerin kontrolüne girmesiyle ülkede ve Türkiye'de büyük bir kutlama başladı. Bu gelişmelerin ardından Beşar Esad'ın ülkeyi terk ettiği yönünde iddialar gündeme geldi. Esad'ın kaçtığına dair kesin bir bilgi olmasa da son yapılan açıklamalar ve uçuş takip verileri Esad'ın ortadan kaybolduğuna işaret ediyor. İşte Esad’ın nerede olabileceğine dair son iddialar ve detaylar.
Şam ve Humus'un Heyet Tahrir Eş-Şam öncülüğündeki muhalif gruplar tarafından ele geçirilmesinin ardından Esad rejiminin çöküşü duyuruldu. Esad’ın kaçtığı ancak nerede olduğunun bilinmediği ifade edilirken, muhalifler Şam'ı Esad'dan kurtardıklarını açıkladı. Şam'da Esad'a ait heykeller yıkılırken yeni bayrak da göndere çekildi. SMO Merkez Komutanlığı ise ilk iş olarak Suriyeli mültecilere 'Vatanınıza dönebilirsiniz' çağrısı yaptı.
Suriye'de 13 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşın ardından yaklaşık 12 gündür hareketli günler yaşanıyordu bildiğiniz üzere. Bu sabah Beşar Esad rejiminin çöktüğü duyuruldu. Bugün itibarıyla Suriye'de yeni bir dönem başladı. Muhalif güçlerin Şam'ı ele geçirmesinin ardından Esad ülkeden kaçtı. Suriye'deki ilk savaş, ilk günden beri ülkemizin de gündemini belirleyen konuların başında geliyor bildiğiniz üzere.
Suriye'de Beşar Esad yönetiminin sona ermesiyle birlikte savaşın ardından ülkenin bayrağı da değişti. Muhalifler Suriye'de yeni bir dönemin simgesi olarak 2011'den önceki bağımsızlık bayrağını göndere çekti. Peki yeni bayrak neyi simgeliyor ve Suriye bayrağının anlamı nedir?KaynakKaynak