Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanına hareket soruşturması kapsamında Ankara’da yemek yediği sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gazeteci Nevzat Çelik, Özdağ'a açılan soruşturmanın genişletildiğini ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasının da eklendiğini iddia etti.
ABD Başkanı Joe Biden, bugün görevini yeniden başkanlığa seçilen Donald Trump’a devretti. Biden, görevinin bitmesine saatler kala tartışmalı af kararları yayınladı. Joe Biden, Trump’ın seçim kampanyasında tehdit ettiği Eski ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci ve ABD'nin eski Genelkurmay Başkanı Mark Milley'i affetti. Biden ayrıca hakkında soruşturma açılan 5 aile üyesi hakkında da af kararnamesi çıkardı.
Donald Trump, Kamala Harris'e karşı girdiği başkanlık yarışında kazanan isim oldu. ABD'nin 47. başkanı Donald Trump, bu akşam yemin edecek ve yeniden Beyaz Saray'daki görevine dönecek. Resmi yemin töreninde dünyaca ünlü isimler sahne alacak, Trump'ın yemininin yanısıra geçit töreni ve balo düzenlenecek. ABD'nin gösterişli töreni için önde gelen isimler de yerini aldı. Dünyanın en zenginleri Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Jeff Bezos aynı karede görüntülendi.Kaynak: Forbes
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatmıştı. Pointer isimli sosyal medya hesabının paylaşımına göre, sosyal medyada Ekrem İmamoğlu için paylaşımda bulunan ve aynı sözleri tekrarlayanlar hakkında da soruşturma açıldı.
AK Parti’nin iş kanunda bazı değişiklikler yapacağı iddiaları gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu esnek çalışma düzeni ile ilgili Bakan Mahinur Göktaş da açıklamalar yapmıştı. Çalışma hayatına yönelik bu düzenlemeler, uzaktan, kısmi ve vardiyalı çalışma gibi yeni nesil çalışma biçimlerini yasal bir çerçeveye kavuşturmayı hedefliyor. Yeni düzenlemeye göre, haftalık 40 saatlik çalışma süresini tamamlayan çalışanların haftanın 4 günü çalışmasına olanak sağlanacağı iddia ediliyor.
İzmir’de bir ortaokulda 2024’ün Haziran ayında çekilen videoda öğretmenler ve okul idarecilerinin, mezuniyet töreni sonrasında alkol içerek eğlendiği yer almıştı. Yeniden gündeme gelen görüntüler sonrasında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Yapılan inceleme sonrasında 6'sı öğretmen 4'ü okul idarecisi 10 eğitimcinin görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.
Dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL’nin kurucusu olan Çinli iş insanı Robin Zeng (Robin Zeng Yuqun), Forbes Milyarderler Listesi’nde 40’ıncı sırada yer alıyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre ise Robin Zeng, 45.2 milyar dolar ile dünyanın en zengin 32’nci kişisi. Robin Zeng, Forbes verilerine göre bir günde servetine 2 milyar dolar kattı.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP’li isimlere yönelik başlatılan soruşturmalara tepki göstermek için bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne geldi. Başarır, binanın önünde Cumhuriyet Gazetesi’nin kamerasına açıklamalarda bulunurken kendisini kayda alan polis ekiplerine de tepki gösterdi.
Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran’ın da aralarında bulunduğu 3 kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Anne Yüksel Güran’ın avukatı Yılmaz Demiroğlu'nun müvekkili için yaptığı tahliye talebi, 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.
Küresel yardım kuruluşu Oxfam, 2024 yılı eşitsizlik raporunu yayımladı. Rapora göre milyarderler 2024 yılında servetlerine servet kattı. Dünyanın en zengin yüzde 1’lik kesimi, toplam servetin yüzde 45’ine sahipken toplam servetleri 15 trilyon dolara ulaştı. Öte yandan Tesla CEO’su Elon Musk, servetiyle dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda emin adımla ilerliyor.
İstanbul’dan Adana’ya giden uçakta bulunan 5 aylık hamile bir kadın fenalaşınca kabin görevlileri olaya müdahale etti. Hamile kadının erken doğum yapacağının anlaşılması sonrasında uçakta bulunan bir doktorun yardımıyla doğum gerçekleştirildi. Doğum sırasında bebek hayatını kaybederken, uçak geri dönerek yeniden İstanbul’a iniş yaptı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin gündüz kuşağı programlarına yönelik sert uyarılarda bulundu. Şahin aile yapısına zarar verdiği gerekçesiyle bu programların kontrolsüz şekilde devam etmesi halinde sonlarının iyi olmayacağını belirtti. Denetimleri sıkılaştırdıklarını ve ağır cezalar verdiklerini ifade eden Şahin bazı kanalların kuralları hiçe saydığını söyledi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan adli soruşturmalarla ilgili olarak yargı mensuplarımızı açıkça hedef alan, yargı sürecini etkilemeye yönelik tehditkâr açıklamalar asla kabul edilemez' ifadelerine yer verdi.
Menzil Cemaati'nde kardeşlerin miras kavgası sürüyor. Muhammed Saki El Hüseyni, Saki Erol, Mübarek Erol ve Fettah Erol arasında yaşanan miras kavgası müritlerine de sıçradı. Geçen günlerde Menzil köyünde taşlı sopalı kavga eden cemaat üyeleri birbirlerini tehdit etmeye başladı. Gazeteci İsmail Arı, X hesabından bir video paylaştı. Videoda tespih çeken Menzilciler, 'Yeni bir mücadelemiz var sokak itleriyle mücadele timi kuracağız. Sağlıksız olanlara aşı yaptıracağız. Sağlıklı olanlara da mama vereceğiz sağa sola saldırmasınlar' sözleriyle mafyalığa soyunarak tehditler savurdu.
Menajer Ayşe Barım hakkında sosyal medyadaki iddialara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında oyuncu Deniz Işın 'mağdur' sıfatıyla ifade vermek üzere Savcılığa çağrıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtlarında mevzuata aykırı şekilde 'fahiş fiyat' artışı yapan özel okullara inceleme ve soruşturma başlattı.MEB’ten yapılan açıklamda “2025-2026 eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtlarında mevzuata aykırı şekilde fahiş fiyat artışı yapan özel okullara inceleme ve soruşturma başlatıldı” ifadeleri kullanıldı.
İran Yüksek Mahkemesi, Aralık 2023'te Türkiye'den İran'a sınır dışı edilen “Tataloo” olarak da bilinen pop yıldızı Amir Hossein Maghsoudloo'yu Hz. Muhammed'e hakaretten suçlu bularak idama mahkum etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın'a soruşturma açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek 'Adayımız hazır karşımıza çık' dedi.
Prof. Dr. İlber Ortaylı ile yaptığı programlar ile konuşulan Prof. Dr. Celal Şengör, bu kez yeni açıklamalarıyla gündemde. Şengör, Özlem Gürses'in programında türkü dinlemediğini ve Neşet Ertaş'ı tanımadığını söyledi. Kısa sürede sosyal medyada gündem olan açıklamanın detaylarına gelin birlikte bakalım.
Şubat ayına yaklaşırken kar beklentisi git gide artıyor. Ancak havaların bir yağmurlu bir güneşli olması da kafalarını karıştırıyor. Peki kar yağacak mı? Önümüzdeki günlerde 81 ili neler bekliyor? Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr Orhan Şen güncel hava durumu tahminlerine göre Ocak ayında kar yağışının beklenmediğini belirtti ve Şubat ayını işaret etti.