Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, detaylıca verilen cinayet haberlerinin toplumun ruh sağlığına zarar verdiğini ifade etti. Bakan, bu tür haberlerin, şiddeti normalleştirerek ailede ve toplumda olumsuz etkiler yarattığını belirtti.
Van'da 18 gün önce kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Karaiş'ten acı haber gelmiş; cansız bedeni Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunmuştu. Gazeteci Didem Arslan Yılmaz, Vazgeçme programında Rojin'in bedeninin bulunduğu yerin görüntüsünü yayınladı.
Bursa’da yaşanan kazada bir genç merdivenlerden bisikletiyle inerken arkadaşları da onu kayda alıyordu. Ancak olaylar planladıkları gibi gelişmedi ve genç ölümden kıl payı kurtuldu.Kaynak: TRT Haber
İstanbul Pendik'te down sendromlu 17 yaşındaki İlayda Nur Ö., misafirliğe gittiği komşularının 40 günlük bebeği Emin Egemen D.'yi 6. katın penceresinden aşağıya attı. Bebek hayatını kaybetti.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu teklifinin 2025 yılına ertelendiğini açıkladı. Fon için, 100 bin lira limitli kartlardan yıllık aidat kesileceği açıklanıştı.
İstanbul’da 4 Ekim’de Semih Çelik isimli cani, 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i korkunç şekilde katletmişti. Olaydan “emniyete gelmeniz gerekiyor” telefonu ile haberdar olduğunu söyleyen Ayşenur Halil’in babası, daha önce katil Semih Çelik’in ismini hiç duymadığını ifade etti.
İzmir’de bir hafta önce temizlik görevlisi olarak işe başladığı okulda 8 yaşındaki E.Ş. adlı kız çocuğunu sözlü ve fiziksel olarak taciz eden 18 yaşında D.T., mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Tacizci, bugün yeniden gözaltına alındı.
İstanbul'da 35 haftalık hamile Hanife Mete, kontrol için hastaneye gittiği sırada aniden sancılandı. Hamile kadın doğumu metrobüste yaparken daha sonra hastaneye kaldırıldı.
Esra Erol'un programında ifşa ettiği sahte mehdinin müritlerinden biri, Esra Erol'u tehdit etmiş; ünlü sunucu da 'Vazgeçmeyeceğim!' demişti. Emniyet Genel Müdürlüğü video ile Esra Erol'a tehditler savuran şahsın gözaltına alındığını duyurdu.
Bir düşünün; adınız Daron ve Türkiye'de bir okuldayken bir öğretmen size 'senin adın artık Süleyman' diyor. Daron Acemoğlu'nun hikâyesi işte tam da burada başlıyor: Süleyman olmayı reddeden bir adamın hikâyesi.Belki de o an, Daron 'tamam, Süleyman olayım' deseydi, işler çok daha farklı olacaktı. Kim bilir, belki bir devlet dairesinde, mütevazı bir masa başında çayını yudumlarken ülkenin ekonomik planlarını hazırlayan bir Süleyman olarak görebilirdik onu. Ama Daron, Süleyman olmayı kabul etmedi. 'Bu topraklarda Süleyman olamayacaksam, dünyanın geri kalanında Daron olurum' diyerek Nobel'e kadar uzanan yolculuğa çıktı. İşte tam bu yüzden, Daron'un hikâyesi, Türkiye'nin tarih kitaplarında pek rastlanmayan türden bir hikâye oldu.Türkiye'de bir gelenek vardır: Nobel ödülü alan her vatandaşımızı anında sahipleniriz, hem de öyle böyle değil, bayraklar asılır, gurur gözyaşları dökülür. Orhan Pamuk Nobel aldığında 'bizim edebiyatçımız', Aziz Sancar Nobel aldığında 'bizim bilim insanımız', Daron Acemoğlu Nobel aldığında 'bizim ekonomistimiz' oluverdi. Ama bir fark var: Orhan Pamuk çok fazla sorgulanmadan alkışlanır, Aziz Sancar bayraklarla taşınırken, Daron'un bu topraklarda bir Süleyman olamayışı hep bir gölge gibi ardında kalır.
Diyarbakır'da görülen bir boşanma davası, 9 yıllık tayin hikayesini ortaya çıkardı. İki kez tayin nedeniyle il değiştiren kocasına, tayin talebinin kabul edilmediğini söyleyen kadın, Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi tarafından kusurlu bulundu. İşte, detaylar...
Van'da 18 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ten acı haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin'in cansız bedeninin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu duyurdu.
Sosyal medyanın gündeminde bir doktordan aldığı bursla yurt dışı tatiline gittiği iddia edilen bir öğrenci var. Elif isimli öğrenci gelen tepkiler üzerine aşağıdaki açıklamayı yayınladı.
'Yeliz' lakabıyla tanınan AKP'li eski milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Daron Acemoğlu'na ödülü iade etmesi yönünde çağrıda bulundu.
2024 Nobel Ekonomi Ödülünü, kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmaları nedeniyle Daron Acemoğlu'na verildi. Bu olay sonrası akıllara CHP'in eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Acemoğlu hakkında söyledikleri geldi. Kılıçdaroğlu, ''Daron Acemoğlu’nun gelecek yıllarda Nobel Ödülü alacağından yüzde 100 eminim' demişti.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” dersleri ile kadın öğretmenlere kıyafet konusunda dersler verecek. Söz konusu uygulamaya Eğitim Sen'den tepki geldi. Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, 'Bugün makbul kadınlık ile makbul öğretmenliği de tarifleyen bir iktidar anlayışı söz konusu. Önümüzdeki dönemde de kadınlara daha fazla baskı, mobbing, ayrımcılık olarak geleceğini ön görmek mümkün' ifadeleri kullanıldı. Kaynak: BirGün
İsrail'in Gazze'ye saldırıları bitmek bilmiyor. Başta çocuklar olmak üzere binlerce masum insan, bugüne kadar acı bir şekilde hayatını kaybetti. İsrailli bir barış aktivisti, sosyal medyadan Gazze görüntülerini paylaşarak bunun yanlış olduğunu söyleyince, İsrail halkının tepkisini çekti.
Hatay'da akılalmaz bir olay yaşandı. Bir yıldır kanserle mücadele eden ve 3 gün önce hayatını kaybeden Necah Abu Hıdır, suyla temas etmesiyle gasilhanede gözlerini açtı. O anlar büyük bir paniğe neden olurken, kadının ölümünün gerçekleştiği tespit edildi.
Kredi kartı limitlerine getirilen yeni vergi düzenlemesi tartışmaları alevlendi. Ticaret Bakanlığı’nın, kredi kartı limiti 100 bin TL'yi aşan kullanıcılardan savunma sanayii için 750 TL'lik vergi alınacağını açıklamasının ardından birçok vatandaş kart limitlerini 99 bin TL’ye düşürmeye başladı.