Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasıyla başlayan destek eylemleri, 23 Mart’ta tutukluluğuna karar verilmesiyle birlikte artmıştı. İmamoğlu eylemleri süresince birçok öğrenci protesto alanlarına giderek destek vermek istemişti. Eylemlere katılan öğrenciler arasında tutuklanan isimler oldu. Esila Ayık da onlardan biriydi. Kronik böbrek ve kalp hastası olan Esila’nın tutukluluğuna tepkiler günden güne artıyor ve sağlığı kötüye gitmeden serbest bırakılması isteniyor. Ayık’ın babası ve avukatı bugün Halk TV’ye konuk oldu. Baba Kemal Ayık sözleriyle yürekleri dağladı.
Bolu’nun ünlü tatil bölgesi Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 vatandaş hayatını kaybetmişti.NOW TV’den Alican Uludağ’ın haberine göre, faciaya dönen yangının çıkış anına ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde yangın çıktıktan sonra kimsenin müdahale etmediği ve 7 dakika içinde müdahale edilmez hale geldiği yer aldı.
Mattia Ahmet Minguzzi Kadıköy’de gittiği pazarda 18 yaşından küçük 2 kişi tarafından öldürülmüştü. Zanlının yakınları aileyi tehdit etmiş, küçük çocuğun mezarında vandallık yapılmıştı.Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi ile ailenin avukatı Rezan Epözdemir, Candaş Tolga Işık’ın sunduğu “Az Önce Konuştum” programına konuk oldu.Anne Minguzzi, 18 yaşından küçük katil zanlılarının kesinlikle pişman olduklarına inanmadığını söyledi ve “Duruşmada bir tanesi 100 kez gözümün içine baktı. Diğeri ise gözlerini kaçırdı.” ifadelerini kullandı.
Gazeteci Cem Küçük, CHP Parti Meclisi Üyesi Berkay Gezgin’e İBB’den parça parça 1 milyon lira ödendiğinin hazırlanan MASAK raporunda yer aldığını söylemişti.Küçük’ün iddialarını Berkay Gezgin yalanlamış ve iddiaları hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.Cem Küçük dün akşam TGRT Haber’de katıldığı programda Berkay Gezgin ile ilgili iddiasını güncelledi. Küçük, MASAK raporunda Berkay Gezgin’e 42 bin 500 lira ödendiğinin yer aldığını, kalan paranın ise elden ödendiğini söyledi.
Türkiye gündemi her daim hareketli, dinamik ve değişken. Her an yeni bir haberle, yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalıyoruz. Durum böyle olunca da gündemi takip edip ‘eskimeden’ kalabilmek zorlaşıyor.Biz de sizler için mutlaka okumanız gereken içerikleri tek yerde topladık.İşte gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikler...
Diyarbakır’da korkunç bir cinayete kurban giden Narin Güran’ın cansız bedenini dere kenarına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar 4 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.Davada ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan Salim Güran’ın avukatı Onur Akdağ, Adana’da bulunan cezaevinde cezasını çeken Nevzat Bahtiyar’ın yoğun bakımda tedavi gördüğünü paylaştı.
Altın fiyatları son günlerdeki hızlı yükselişine devam ediyor. Gram altının fiyatı 4 bin 214 liraya kadar yükselmiş durumda.Vatandaşlar ise altının fiyatının yükselmesiyle altın alımı için yarışır oldu. Bankalar, kredi kartından nakit avans çekerek ya da ihtiyaç kredisi kullanarak altın alımı yapılması sonrasında ise müşterilerine “'Nakit avans yoluyla döviz/altın/kripto varlık alımları gerçekleştirmeniz halinde kredi kartı limitiniz kullanıma kapatılabilir' uyarısında bulundu.
Van’ın Gürpınar ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında can pazarı yaşandı. Yolcu minibüsü ile kamyonun çarpışması sonrasında 7 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.
Üniversite öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 yılında kaldığı yurttan ayrılmış ve son olarak bir minibüse binerek ortalıktan kaybolmuştu.Kendisinden 5 yıldır haber alınamayan Gülistan Doku’nun dosyası, Tunceli’ye atanan ve Türkiye’nin 3 kadın başsavcısından biri olan Ebru Cansu’un emriyle yeniden açıldı. Başsavcının talimatıyla kurulan özel ekip Gülistan Doku’nun kaybolması olayındaki dellileri yeniden incelemeye başladı.
Atanamayan öğretmenler geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir araya gelerek seslerini duyurmak için eylem gerçekleştirdi. Atanmayı bekleyen öğretmenlerin tek isteği sürecin adaletli ve hızlı şekilde ilerlemesiydi. Bir öğretmenin verdiği röportaj dikkat çekti. 24 yaşında Marmama Üniversitesi’ni birincilikle bitiren Musa Karataş, KPSS’de 35 bin kişi arasından 40. olarak derece yapmıştı. Başarısına rağmen atanamadığı için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslendi.
Her yıl aynı coşku ve heyecanla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıl dönümünü kutladığımız 23 Nisan, çocuklara ithaf edilen yegane bayramdır. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın heyecanı yürekleri sardı! Okullarda gösterilerle kutlanan 23 Nisan'ın ulusal bir bayram olmasının yanında bugünün resmi tatil olup olmadığı ise merak ediliyor. Peki, 23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan'da okullar, bankalar, borsa, PTT, hastaneler, noterler, AVM'ler, eczaneler ve hastaneler kapalı mı?İşte, detaylar...
Tel Aviv'de yüzlerce kişi hükümet karşıtı bir protesto gerçekleştirdi. 561 gündür Hamas'ın elinde olan 59 rehinenin geri getirilmesi, Gazze'de ateşkes sağlanması ve hükümetin icraatlarını uyarmak için sokağa çıkan İsrailli vatandaşlar Netenyahu karşıtı pankartlar taşıdı, sloganlar attı.
Dizi ve film oyuncusu Sevil Akdağ, geçtiğimiz günlerde tartışma yaşadığı sosyal medya fenomeni Elif Kırav'ı bıçaklayarak öldürdü. Akdağ tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kırav'ın annesi Şükran Kırav ise her şeyi anlattı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında özel gündemle toplandı. Kutlamalar sabah saatlerinde TBMM Millet Bahçesi'nde düzenlenen “Millet Bahçesi Çocuk Bahçesi” programıyla başladı.Günün en anlamlı anı ise TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen Çocuk Özel Oturumu oldu. Oturumu TBMM Başkanı Kurtulmuş açtıktan sonra çocuklara devretti.Duygusal anlara sahne olan oturumda, 4. sınıf öğrencisi Berra Koramaz’ın sözleri damga vurdu.
Yaşadığı kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyon sorunları nedeniyle İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, hastaneye kaldırıldı. Polat, ev hapsi şartıyla cezaevinden tahliye edilmişti.
Kuaförler, kafeler ve marketler gibi işletmeleri yakında ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. İş yerinde arka planda çalan müzikler için metrekare başına yıllık 6 bin TL telif ücreti talep edildi. Ödeme yapmayanlara hapis cezası var.
İstanbul Kadıköy'de alışveriş yapmak için gittiği bit pazarında bıçaklı saldırıya uğrayan İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar'ın oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, hayatını kaybetmişti. Toplumda infial yaratan olay dün yeni gelişmeler yaşandı. Bir organize suç örgütünden Minguzzi Ailesi'ne tehdit geldi. Tehdidin ardından alınan kararla dava organize suça bağlandı.
Kalp krizi geçiren ve yoğun bakımdaki tedavisi süren DEM Partili Sırrı Süreyya Önder'in kardeşi Ali Fuat Önder'den dikkat çeken Muhsin Yazıcıoğlu geldi. Önder, bir grup ülkücünün ve Muhsin Yazığıoğlu'nun koruma amirinin hastaneye gelerek ağabeyi için kan vermek istediğini açıkladı.
Geçtiğimiz hafta içi sürpriz bir şekilde Ali Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Bu görüşmenin detayları merak edilirken kimi Fenerbahçe'nin bürokratik işlemleri için derken kimi de Koç Ailesi'nin şirketlerinden biriyle ilgili olabileceğini iddia etmişti. İsmail Küçükkaya, bugün görüşmelerin detaylarına ulaştığını söyleyerek konuya açıklık getirdi.