On Numara Sonuçları Açıklandı! İşte 25 Temmuz On Numara Sonuç Ekranı ve Kazandıran Numaralar
Haftanın ilk gününde Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilen On Numara çekilişi şans oyunu severler tarafından heyecanla takip ediliyor. Haftanın kazandıran numaraları ise internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki On Numara sonuçları açıklandı mı? On Numara'da kazandıran numaralar ne oldu? İşte 25 Temmuz Pazartesi On Numara sonuç ekranı.
Faizler Ne Zaman Yükselecek? Bankalara Kredi ve Döviz Baskısı Aynı Anda Olur mu?
Dünyada bir enflasyon sorunu yaşanırken, gelişmiş ülkeler ilk etapta bu talep enflasyonunu çok ciddiye alır görünmedi. Ancak gün geçtikçe durumun ciddiyetinin farkına varanlar ve uzman önerilerini dikkate alanlar buna karşı en temel silahı kullanmaya başladılar. Bizdeyse durumun özünde yine enflasyon var. Ancak bizdeki geç ciddiye almaktan ziyade farklı bir şekle bürünürken, kendi bildiğimizden şaşmamak demeyelim de yeni bir model deniyoruz diyelim. Türkiye'ye özel yeni ekonomi modelinde her geçen gün faiz tartışmaları yenilenirken, ekonomi yönetiminin tavrı bu konuda net. Dünyada ve Türkiye'de son düzlükte enflasyon, faiz ve kur tartışmalarına bakalım istedik.
Reklam
Dışarıda Yemekten Sonra Meyve Almaya Paramız Yetmez Oldu: Simitçiler de İsyan Ederken Açlık Sorunu Büyüyor
Türkiye'de son açıklanan TÜFE'de gıda enflasyonu yüzde 93,93, tarım ÜFE yüzde 148,90 ve tarım girdi fiyat endeksi yüzde 123,72 oranında gerçekleşti. Tarım ve hayvancılık politikaları uzun zamandır tartışılırken, üzerine bir de maliyetler eklenince işler içinden çıkılmaz bir hal almaya doğru gidiyor. Ancak bu durumun en çok acısını dar gelirliler yaşıyor. Et, süt, yumurta özellikle gelişim çağındaki çocuklara yedirilemezken, ülkede gizli açlık sorunu gelişime engel oluyor. Dışarıda yemek, yerli için zorlaşırken, turistler sayesinde işletmeler ayakta kalmaya çalışıyor. Çalışanlar porsiyon azaltırken, simit de alım gücünü aşıyor. Meyve fiyatları üç haneli fiyatlarla telaffuz ediliyor. Enflasyon, sadece ekonominin konusu olmaktan çıkıyor.
Reklam
Reklam
Yeşil Bursa’yı Tanıyalım: Bursa’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler
etiket
Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri Bursa, Türkiye’de, özellikle de Marmara’da yaşayan hemen hemen herkesin en az bir defa uğradığı yerlerden. Ege ve Marmara arasında bir köprü görevi gören Bursa, Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasına göre Türkiye’de 1. sırada. Dünyada ise 28. sırada olan Bursa, ekonomik açıdan da en gelişmiş şehirlerden biridir. Gerek alışveriş merkezleri, gerek parkları, gerek müzeleri ve gerekse de yeşil alanları ile Bursa, “Anlatılmaz yaşanır,” diye tabir edebileceğimiz yerlerden. Sanayi istatistiklerine göre de Bursa, Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden ve otomotiv üretim merkezlerinden biridir. Kısacası Bursa, ekonomik açıdan Türkiye’nin kalbi. Ulaşım açısından da bir köprü. Bursa, yalnızca olanakları ile değil tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile de biliniyor. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemine ilişkin tarihi eserler açısından zengin olması, Bursa’yı bir kültür başkenti haline getiriyor. İskender kebabı, kestane şekeri, pideli köftesi, tahinli pidesi, İnegöl köftesi ve Kemal Paşa tatlısı ile Bursa, misafirlerini her anlamda doyuruyor. Peki Türkiye’nin her anlamda en zengin şehirlerinden olan Bursa’da nereler gezilmeli? İşte Bursa rotanızda mutlaka uğramanız gereken duraklar…
AKP'li Vekilden 'Turizm' Çıkışı:  'Arap Turistleri Hedef Alanlar Rakip Ülkelerin Ajanı'
Son dönemde Trabzon başta olmak üzere Karadeniz illeri Körfez ülkelerinden gelen turistlerin akınına uğruyor. Özellikle Uzungöl'deki Arap turist yoğunluğu ve Arapça tabelalar tartışma konusu oluyor. AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu bu konuda sosyal medyada yapılan paylaşımlara tepki gösteren bir video paylaştı. Trabzon'un turizm alanında Cenevre ile yarıştığını öne süren Ayvazoğlu, Arap turistleri hedef alanların rakip ülke ajanları olduğunu söyledi.
Reklam
Memurlar İçin Hangi Şehirler Sürgün Yeri Oldu? Kira Artışları Anadolu'ya Göç Başlattı
Enflasyonla birlikte yükselişe konut fiyatları, bir yandan parası olan ya da kısıtlı birikimleri ile kendini korumaya almak isteyenlerin güvenli limanı olurken, diğer yandan da yabancı talebindeki artışı kârlı olduğu için kaçırmak istemeyenlerin rotası oldu. Konut arzının da düşüş olması hem kur hem emtia tarafında yaşanan hareketlenmelerle maliyetleri iyice doruğa çıkardı. İstanbul'da kira ortalaması 8 bin 500 TL'nin üzerine çıkarken, Ankara'da 4 bin 500, İzmir'de 6 bin liranın üzerinde görülüyor. (Kaynak: Sahibinden) Böylelikle sabit ücretli kesimde daha düşük ortalamalarda yaşama imkanı bulunan şehirlere tersine bir göç başladı.
Reklam
Çöp Evde Bulunan Çocuğun Annesi Konuştu!
etiket
Bursa'da bir çöp evde teyzesi tarafından alıkonulan 9 yaşındaki çocuğun annesinin ifadesi ortaya çıktı. Antalya'da yaşayan anne Yasemin A., kardeşinin oğlunu kaçırdığını öne sürdü.
Reklam