KYK Borçlarının Silinmesi Sosyal Medyada Yorum Trafiğini Alt Üst Etti!
Kredi ve Yurtlar Kurumu, kısaca KYK, 1961 yılında kurulmuş, Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlıkları çatısı altında halen yürürlükte olan önemli bir kamu kurumdur. Önemine kısaca değinmeden önce bu kurumun 1962 yılından bu yana kredi ve burs başlıklarıyla yüksek öğrenim öğrencilerine destek olduğunu hatırlamakta da fayda var.
Erdoğan'dan 'Şiddetle Mücadele Günü' Mesajı: 'Kadın İnsanın Yarısıdır'
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kadın insanın yarısıdır. Kadınlarımızı insan onuruna uygun bir hayat sürebilmelerinin temini ötesinde hak esasına dayalı olarak hayatın her alanında kendilerine ve ülkelerine katkı sağlayan bireyler haline getirmek istiyoruz' dedi.
Düzce'de Deprem!
Düzce'de önceki gün 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Gölyaka ilçesinde bugün 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Murat Köse Hangi Partiden?
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Mansur Yavaş ile aralarındaki polemikle bilinen Köse, uzun yıllardır partide görev alıyor. Belediye başkanın hayatı ve siyasi kariyeri ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Murat Köse kimdir, kaç yaşında, nereli? Murat Köse hangi partiden? İşte Mamak Belediye Başkanı'nın siyasi kariyeri.
Merkez Bankası'ndan Finansal İstikrar Raporu: Dünyada Durgunluk Var Ancak Bizde İşler Yolunda Mesajı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2022 yılının ikinci finansal istikrar raporunu açıkladı. TCMB Finansal İstikrar Raporu'nda, 'Gelişmiş ülkelerde resesyon beklentilerinin artması nedeniyle küresel iktisadi faaliyet yavaşlamaktadır' denildi. İçerdeki gelişmelerde de hanehalkı borçluluğunun az olmasına, şirketlerin kredilere erişimi ve kredi düzenlemelerine, sorunlu kredilere, TL'de mevduatlar ve liralaşmaya, bankacılık sisteminin dinamiklerinin sağlamlığına değinildi.
25 Kasım Cuma İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajlar Yüzde Kaç Dolu?
İstanbul'da su seviyesi yüzde 50'nin üzerinde olan baraj kalmadı. Bugün itibarıyla doluluk oranı en yüksek olan Büyükçekmece barajında, doluluk oranı %42.37'ye düştü. Pabuçdere barajının ardından Kazandere barajının doluluk oranı da yüzde 10'un altına indi. Hâlâ yeterli miktarda yağış olmayan İstanbul'da, barajlardan son bir günde 0.38 milyon metreküp su eksildi. Gelin bir de İstanbul'a su sağlayan barajların 25 Kasım Cuma gününe ait doluluk oranlarını inceleyelim. Bakalım, İstanbul'da bulunan Alibey, Büyükçekmece, Darlık, Elmalı, Istrancalar, Kazandere, Ömerli, Pabuçdere, Sazlıdere ve Terkos barajı doluluk oranları yüzde kaç oldu.