Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs Yorumu: 'Bizim İçin Sorun Yok'

Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs Yorumu: 'Bizim İçin Sorun Yok'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesine ilişkin 'Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. Millet İttifakı da zaten bunu istiyor' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED'i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesine ilişkin soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, '14 Mayıs olarak ifade ediyorlar. Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. 14 Mayıs gelince de ‘Yeter, söz milletin’ dedik. Millet İttifakı da zaten bunu istiyor. Yeter. Söz milletin olacak” dedi.

"Kendini mağdur gibi konumlandırması ona koz vermek anlamına gelir"

"Kendini mağdur gibi konumlandırması ona koz vermek anlamına gelir"

Öte yandan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi'nde, PM üyelerinin 14 Mayıs seçimi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı ve yeni seçim yasasının uygulanıp uygulanmayacağı gibi konuları da sorduğu kaydedildi. 

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın aktardığı habere göre, Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili “Hukuken tablo ortada. Kendini mağdur gibi konumlandırması ona koz vermek anlamına gelir” yorumunu yaptığı aktarıldı. 

Kılıçdaroğlu’nun seçim yasasıyla ilgili de “Anayasa çiğneniyor. Burada konuya bakacak kişi YSK. YSK de Saray’ın ne talimatı varsa onu uygulayacak. Bu konu yerine ekonomiyi konuşacağız. Halkın sorunu bu” değerlendirmesini yaptığı kaydedildi.

Milletvekillerine "yorum yapmayın" talimatı

Milletvekillerine "yorum yapmayın" talimatı
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ayrıca Odatv'nin aktardığı bilgiye göre; CHP Genel Merkezi, milletvekillerine, “Erdoğan aday olur ya da olamaz yarışmalarına girmeyelim. Basına demeç vermeyin' talimatı verdi.

Erdoğan'ın adaylığı tartışması

Erdoğan'ın adaylığı tartışması

Muhalefet partilerinin temsilcileri ve çok sayıda hukukçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014 ve 2018 seçimlerinde iki kez cumhurbaşkanı seçildiğini ve yeniden aday olmasının anayasaya aykırı olduğunu belirtiyor. 

Buna karşı AK Partililer, Türkiye'nin 2017 referandumuyla başkanlık sistemine geçtiğine işaret ediyor ve Erdoğan'ın 2018'de yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olduğunu belirtip yeniden adaylığının yasal olduğunu savunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

KK, Reis'in uşağı... ..... 🤪🤪🤪🤪🤪🤪

Redkit

Sen 11 Seçim Kaybettin Hangi Seçimi Sorun Ettin ki 14 Mayıs Seçim Sorun Edeceksin

Kemal Atik

ya bi siktirin gidin , gelsin şu 14 mayısta gönderelim şu hükümeti yok efendim aday olamazmış bok olamaz gelir seni ters yatırır siker gene bir şey yapamaz... Devamını Gör