Görüş Bildir
Haberler
İsveçli Bakanın Türkiye Ziyareti İptal: 'Anlamı Kalmadı'

İsveçli Bakanın Türkiye Ziyareti İptal: 'Anlamı Kalmadı'

Emre Ordu
21.01.2023 - 13:45 Son Güncelleme: 21.01.2023 - 14:37

Aşırı sağcı Stram Kurs partisi lideri Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliği önünde Kuran yakma eylemine izin verilmesi iki ülke ilişkilerinin daha da gerilmesine neden oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveçli mevkidaşının Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal ettiklerini duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuran yakma eylemleriyle tepki çeken Stram Kurs partisi lideri Rasmus Paludan (sağda)

NATO üyeliği için Ankara'nın onayını bekleyen İsveç ile ilişkiler giderek geriliyor. 

İsveç'te geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketi asılmış, Türkiye sert tepki göstermişti. Bunun üzerine bir de aşırı sağcı Stram Kurs partisi lideri Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemine İsveç makamlarının onay vermesi gerilimin dozunu artırdı. 

'Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı” kapsamında geldiği Ramstein Hava Üssü’nde değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç'e tepki gösterdi.

"Ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı"

"Ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı"

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında haziran ayında Madrid’de imzalanan üçlü memorandumu hatırlatan Akar, 'Bizim tek isteğimiz bu muhtıradaki taahhütlerin yerine getirilmesi. İsveç ve Finlandiya’nın kendine düşen görevleri, ev ödevlerini yapmalarını bekliyoruz' açıklamasında bulundu.

İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin asılması ve Kuran yakma eylemine izin verilmesini hatırlatan Akar, 'Bunlara karşı hareketsiz kalmak, tepki göstermemek kabul edilemez. Bunların mutlaka gereğinin yapılması, tedbir alınması gerekirdi' diye konuştu.

Bu konudaki tepkilerini 'Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı' kapsamında bir araya geldiği İsveç Savunma Bakanı Jonson’a ilettiğini aktaran Akar, 'Sayın Cumhurbaşkanımıza, Türkiye’ye yönelik bu alçak, iğrenç eylemler sonunda hiçbir tedbir alınmadığını üzülerek müşahede ettik. Dolayısıyla bu geldiğimiz noktada İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
4
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Semih Kurnaz

Ulan tam da ben dinsizim ama ülkede önemli bir kesimin kutsalı bu ve devlet bu insanların kutsalını savunmak zorunda. Tepki göstermekte haklı diyecektim, ada... Devamını Gör

EngineerMind

Palludan’ın buna benzer eylemleri daha önce de olmuştu. Danimarka’da müslümanların olduğu mahallelere gidip Kuran-ı Kerim’i yakar top gibi birbirlerine atıp ... Devamını Gör

EngineerMind

Ha kabul edelim etmeyelim, sevelim sevmeyelim, İskandinav ülkelerinde bu bireysel özgürlükler içine giriyor, başkasının özgürlüğünü doğrudan kısıtlamadıkça v... Devamını Gör

Selam Öabakan

müslümanın zulmünden kim kurtulmuş bu geri zekalımı kurtulucak bir gün bir yerde yakarak videoya alırlar