Görüş Bildir
Ekrem İmamoğlu, Depremde Yıkılmayan Binaları Görünce İkna Oldu: "Karbon Elyaf Yöntemini Uygulayacağız"
Kahramanmaraş merkezli iki depremin en büyük yıkımı yaşattığı Hatay'da vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul depremine yönelik alınacak tedbirlerle ilgili de konuştu. Antakya'da karbon elyaf yöntemiyle güçlendirmesi yapılan ve geçirdiği üç depremde de yıkılmayan binayı inceleyen İmamoğlu, bu modeli İstanbul'da da uygulayacaklarını aktardı.
Evi Riskli Çıkanlar İçin Kentsel Dönüşüm Kredisi Nedir? Kira Yardımı Nasıl Alınır?
'Türkiye, bir deprem ülkesi' cümlesini kötü tecrübelerimizle öğreniyoruz. Ancak öğrendiklerimizi uygulama kısmında eksiklerimiz çok. 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketinin açtığı yaralar halen kanarken, önceki yaralarımızın izleri de sızlamaya devam ediyor. Bu yara izlerinin hayat tecrübesine dönüşerek gelecek nesillere 'güven' olarak aktarılması için ise yapacağımız tek şey güvenli yapılarda yaşamak ve deprem bilinci oluşturmak. Kısa vadede ülke olarak dönüşüme ihtiyacımız olduğu gerçeğinin maddi tablosu hakkında bilincimizin de oluşması için nasıl finansman sağlayabiliriz kısmına birlikte bakalım.
Eski Manken Tuğçe Kazaz Haluk Levent'in Kurucusu Olduğu AHBAP ve AFAD Açıklamasıyla Gündem Oldu
Kahramanmaraş ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede çok fazla insan enkaz altında yardım bekledi. Dışarda kalan depremzedeler ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız için canla başla mücadele veren sivil toplum kuruluşları deprem bölgesinde önemli rol oynadı. Haluk Levent kurucusu olduğu AHBAP ekibi ile birlikte bizzat sahada yer alarak diğer yandan depremzedeler için maddi yardım toplamıştı. Aynı zamanda bölgede depremzedelerin yardımına koşan AFAD ekibi ile AHBAP sosyal medyada kıyaslamalara neden olmuştu. Eski Manken Tuğçe Kazaz, AHBAP ve AFAD ayrımına dikkat çekerek yaptığı açıklamalarla gündem oldu. İşte detaylar...
Valilik, 93 Okul İçin Tahliye Kararı Almıştı: Öğrencileri, Depreme Dayanıklı Olmayan Okula Göndermişler
İstanbul Valiliği’nin 18 Şubat’ta aldığı kararla ildeki 93 okul, depreme dayanıklı olmadığı için tahliye edilmişti. Bu okullar arasında olan Ayşe Ege Meslek Lisesi’ne, 2019'da Tevfik Sağlam Ortaokulu’nda yapılacak güçlendirme çalışması nedeniyle öğrencilerin getirildiği ortaya çıktı. Yani yüzlerce öğrenci, deprem hazırlığı yapılacağı için yine depreme dayanıklı olmayan okula nakledildi.
Reklam
Türkiye'nin Kuraklık Risk Haritası İçler Acısı: "Mayıs Sonunda Musluklardan Çamur Akacak"
Gelecek günler için endişelerimiz büyüyor. Doğa olayları ve iklim değişiklikleri canımızı epey sıkacak gibi görüyor. Ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş deprem felaketinin ardından kuraklık kapıda! Barajlar olması gereken doluluk oranının çok altında, yağış ülkemize uğramıyor ve küresel ısınma tehlikesi her geçen gün artmaya devam ediyor. İstanbul'da baraj doluluk oranı artmış olsa da umut verici bir orana ulaşamadı. Ankara'da ise baraj doluluk oranları düşmeye devam ediyor.Meteorolojik bilgiler paylaşan 'Hava Forum' sosyal medyadan yaptığı açıklamada önümüzdeki kurak günler için uyardı. Barajların seviyesindeki değişimin yetersiz olduğunu ve musluklardan çamur akabileceği günlerin yakın olduğunu söyledi.
Reklam
24 Şubat Cuma İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
Yağmurlu havaların giderek azalmasıyla Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı yüzde yükselişe geçerek 35.19 oldu. Barajlardaki su seviyeleri kritik seyrini sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşlar, kuraklık endişesi ile baraj doluluk oranlarını yakından takip ediyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 24 Şubat Cuma gününe ait doluluk oranlarıPeki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Reklam
DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu Kimdir, Nereli? Arzu Çerkezoğlu'nun Hayatı ve Biyografisi
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Arzu Çerkezoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Çerkezoğlu, aynı zamanda bir doktor. Halk TV'nin sabah haber programına katılan Arzu Çerkeoğlu'nun hayatı ise merak ediliyor. Peki Arzu Çerkezoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Arzu Çerkezoğlu'nun hayatı ve biyografisi...
Enkazdan Çıkan 78 Kilo Altın Kimin Çıktı?
Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6'lık iki depremlerinin ardından yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları sırasında kepçe operatörü altın kemer dolu çanta bulmuştu. Altın kemer dolu çantanın Kahramanmaraş'ın ünlü kuyumcusu İbrahim Zabun'a ait olduğu belirlendi.
Reklam
Reklam
Hiç Kimse Kendine Gelememişken Bir de Yalanlarla Uğraşıyoruz! Deprem Bölgesinden Gelen Bilgilerin Kaçı Doğru?
Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız büyük acıdan sonra sosyal medyada viral olan, haber sitelerinde ve hatta gazetelerde kendine yer bulmuş bazı haberler gerçeği yansıtmıyor ancak ilk etapta hepimiz bunun tersi olduğunu düşünüyoruz. Gelin deprem gündemimizi meşgul eden bu haberler neymiş ve işin aslı nasılmış hep birlikte öğrenelim.Kaynak: Teyit.org
Tekrar Deprem mi Oldu? 24 Şubat Cuma Kandilli Rasathanesi ve AFAD Son Depremler
6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da arka arkaya iki büyük deprem yaşandı. Bu depremler, 11 ili birden etkiledi. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremden sonra geçtiğimiz günlerde ise Hatay'da 6.9 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem daha gerçekleşti. Özellikle deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, tekrardan deprem olup olmadığını merak ediyor. Peki tekrar deprem mi oldu? İşte 24 Şubat Cuma Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi...
Reklam