Görüş Bildir
Deprem Sonrası Göç Eden Çocuklara Nasıl Yaklaşılmalı?
Deprem gibi doğal afetler, topluluklarda büyük aksamalara neden olarak yerinden edilmeye ve göçe yol açabilir. Bir depremden sonra göç etmek zorunda kalan çocuklar, dil engelleri, kültürel farklılıklar ve afetle ilgili travma gibi bir dizi zorlukla karşılaşabilirler. Sonuç olarak, çocuklarla çalışan kişilerin onlara duyarlılık ve empati ile yaklaşması ve onların esenliğini destekleyecek adımlar atması önemlidir.
Deprem Oldu: AFAD 'Konya' Dedi Kandilli 'Niğde'
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; Konya'nın Ereğli ilçesinde saat 17.01'de 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kısa bir süre sonra Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre de deprem Niğde Obruk'ta 4,5 büyüklüğünde meydana geldi. 
İstanbul İçin Afet Planı: 100 Bin Yaralı İçin Hazırlık
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü, beklenen büyük İstanbul depremi için yaptığı hazırlık planını açıkladı. Üniversitenin hazırladığı afet planını göre, 100 bin yaralı için kapatılan Atatürk Havaalanı’nda hastane kurulacağı yer aldı.
Depremzede Bir Çocuğa Peş Peşe Sorular Sorup Ağlatan Fulya Öztürk, Eleştirilerin Hedefi Oldu!
etiket
CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk de depremzede bir çocuğa sorduğu sorularla eleştirilerin odak noktası oldu.Fulya Öztürk, depremden dolayı travmalarıyla boğuşan depremzede bir çocuğu sıkıştırıp sorular sordu. Öztürk'ün 'Korkuyor musun hala?' sorusu ise depremzede çocuğu tetikledi ve ağlamasına sebep oldu. Fulya Öztürk'ün bu tavrına ise tepkiler gecikmedi...
Reklam
Ekşisözlük'e Erişim Engelinin Arkasında Ne Var? İşte Karar
Ekşisözlük'e 21 Şubat günü getirilen erişim engelleme kararı nedeniyle VPN ile ulaşılabilmişti. BTK tarafından uygulanan erişim engelleme kararına sosyal medyada gösterilen tepkiler ilk sıralara çıkmıştı. Ekşisözlük'e uygulanan erişim engelleme kararının Cumhurbaşkanlığı tarafından istendiği ortaya çıktı. 
Reklam
Kentsel Dönüşüm Adı Altında İnşa Edilen Lüks Konutlar Yeniden Gündeme Geldi
Deprem nedeniyle kentsel dönüşüm yeniden gündeme gelirken, bir de kentsel dönüşümün yarattığı rant, göz önüne seriliyor. Özellikle İstanbul'da ağırlıklı olarak görülen 'lüks' konut projelerindeki 'yüksek' ya da 'çok katlı' yaşam şekline dönüşüm, projelendirilirken 'kentsel dönüşüm' şeklinde adım atılıyor. Ancak ortaya çıkan projelerde kentsel dönüşümde evlerinden çıkanların bölgeye geri dönmelerinin zor olduğu görülüyor. Çünkü kentsel dönüşüm olarak başlayan projelere lüks projelere dönüşüyor.
Övgün Ahmet Ercan'ın Yazacağı Kitap İçin Bir Depremzededen İstediği Şey Herkesi Çıldırttı!
6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketinin yıkıcı etkileri hala devam ederken bir kesim 'normalleşmeye' başladı bile.Geçtiğimiz gün, Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın 'Kolay değil çok büyük bir acı yaşadık. Çalışarak bunu yeneceğiz. Deprem kumkumasından çıkın artık' diyerek insanlara akıl vermesi tartışma yaratmıştı hatta. Bugün ise, depremle ilgili bir kitap yazdığını ve depremzedelerden yaşadıklarını paylaşmalarını istediğini söyleyen bir tweet atan Övgün Ahmet Ercan, tekrar insanları çıldırttı.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Reklam
Deprem Bölgesi Hatay'dan Dönen Gazeteci "Ölümün Normalleştiği" O Felaketin Ardından Gördüklerini Anlattı
Kahramanmaraş depremleri 10 ili birden yıkıma uğrattı. O illerden biri olan Hatay'da ise binlerce insan hayatını kaybetti, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşların bir çoğunun evi yıkıldı ve dışarıda kaldı. 6 gün boyunca deprem bölgesi Hatay'da depremzedeler ile birlikte olan Gazeteci Ece Çelik ise depremin ardından yaşadığı ve tanık olduğu olayları sosyal medya üzerinden paylaştı.
Reklam
Reklam
Birinci Derece Deprem Riski Taşıyan Şehirlerin Başında İzmir Geliyor: İzmir Fay Hattı Nerelerden Geçiyor?
Geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremlerden kısa bir süre sonra Hatay'da 6.9 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Depremin ilk gününden beri uzmanlar vatandaşları uyarıyor. Özellikle birinci dereceden riskli olan şehirler arasında İzmir'in de olduğunu söyleniyor. İzmir'de yaşayan vatandaşlar ise fay hatlarının hangi ilçelerden geçtiğini merak ediyor. Peki İzmir'de fay hatları nerelerden geçiyor? İşte detaylar...
Depremzede Çocuklara 'Kibritçi Kız' Kitabını Dağıttığı İçin Tepki Çeken Kullanıcıdan İlginç Açıklama
Kahramanmaraş depreminin ardından birçok gönüllü deprem bölgesine giderek kadın, erkek çocuk demeden vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya, onlara yardım elini uzatmaya çalıştı. Bir sosyal medya kullanıcısı da deprem bölgesine gitti fakat yaptığı paylaşımla gündem oldu. Kullanıcının depremzede çocuklara sonunda donarak ölen Kibritçi Kız kitabını hediye etmesi tepkilere yol açtı. Tepkilerin ardından da kullanıcı açıklama yaptı.
Reklam