Görüş Bildir
Deprem Bölgesine Yapılacak Konutlar Zemin Artı 4 Katı Geçmeyecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı eliyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy evi yapılacak. Bu konutlardan 855'i için ilk kazma vurulurken 14 bin 597'si için sözleşme süreci şubat sonuna kadar tamamlanacak.
Mahsun Kırmızıgül: "Hatay’daki Yıkımın Büyüklüğünü Görünce Kanım Dondu"
Kahramanmaraş depreminin yaşandığı ilk günden bu yana depremde bölgesinde olan şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, Adıyaman'da geçirdiği 18 günün ardından Hatay'a geçti. Çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Kırmızıgül 'Etrafımı saran insanlarımızın yoğun çadır ve kuru gıda talebi var. Hatay’daki yıkımın büyüklüğünü görünce kanım dondu' ifadelerini kullandı. 
Reklam
24 Şubat On Numara Sonuçları Açıklandı! 24 Şubat Cuma On Numara Kazandıran Numaraları ve Sonuç Ekranı
Haftanın son On Numara çekilişinin sonuçları saat 20.00 itibarıyla açıklandı! On Numara, Pazartesi ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki kez gerçekleştiriliyor. 24 Şubat 2023 On Numara çekilişinin bu akşamki ikramiye tutarı 334.455,43 TL'ydi. Milli Piyango İdaresi tarafından canlı olarak gerçekleştirilen çekilişin kazandıran numaraları ise şans oyunu severler tarafından merak edildi. Gözler, 24 Şubat Cuma akşamı Milli Piyango İdaresi tarafından açıklanan On Numara çekiş sonuçlarına çevrildi! Peki, On Numara'nın kazandıran numaraları hangileri oldu? İşte, 24 Şubat Cuma On Numara çekilişi sonuç ekranı ve kazandıran numaraları
Reklam
Deprem Sonrası Sakallarını Uzatan Fahrettin Koca Tıraş Oldu
6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında sakallarını kesmeyen bakanlardan biri olan ve geçtiğimiz günlerde 'Anadolu’da cenaze sahibi definden sonra sakalını keser. Benim, doğrusu arama kurtarma faaliyetleri bitmeden kesmek içimden gelmiyor' diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tıraş oldu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sonra o da sakallarını kesti. 
Malatya Belediye Başkanı Kimdir? Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kimdir, Neler Yaptı?
6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem pek çok ilde yıkıcı etkisini gösterdi. Depremde büyük yıkımlar yaşanan 11 il arasında Malatya da var. Bu yüzden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki, Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hakkında merak edilenler:
Reklam
Köknar Rüştü Tezay Kimdir? Ölümü Sanat Camiasını Yasa Boğdu: Köknar Tezay Neden Öldü?
Köknar Rüştü Tezay'ın ölümü sanat camiasını yasa boğdu. Engin Akyürek, Aras Bulut İynemli, Leyla Tanlar, Bige Önal, Tolga Sarıtaş, Binnur Kaya, Özgür Çevik gibi pek çok önlü oyuncunun yakın dostu Köknar Tezay'ın ölümünün ardından ünlü isimlerin sosyal medya üzerinden paylaştıkları taziye mesajları dikkat çekti. Vatandaşlar, dizi camiasının sevilen ismi Köknar Tezay'in kim olduğu araştırmaya başladı. Peki, Köknar Tezay kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?
Reklam
Mahfi Eğilmez Hesapladı: Depremler Enflasyonu Nasıl Etkileyecek?
Depremlerin etkilediği illerimizde can kayıplar artarken, ülke olarak geride kalanlar hayat tutunmanın yollarını arıyor. Bilimsel gerçeklikler ışığında bakılınca planlama ve organizasyonların da kurtarma faaliyetleri kadar önemli olduğu görüldüğünden, ekonomik bağlamda ne ile karşı karşıya olduğumuz hesaplanmaya çalışılıyor. Ekonomist Mahfi Eğilmez de bölgede oluşan hasarı, devam eden çalışmalar üzerinden tahmin ederek ülke ekonomisine etkisini öngörmeye çalışıyor.
Reklam
Deprem Sonrası Göç Eden Çocuklara Nasıl Yaklaşılmalı?
etiket
Deprem gibi doğal afetler, topluluklarda büyük aksamalara neden olarak yerinden edilmeye ve göçe yol açabilir. Bir depremden sonra göç etmek zorunda kalan çocuklar, dil engelleri, kültürel farklılıklar ve afetle ilgili travma gibi bir dizi zorlukla karşılaşabilirler. Sonuç olarak, çocuklarla çalışan kişilerin onlara duyarlılık ve empati ile yaklaşması ve onların esenliğini destekleyecek adımlar atması önemlidir.
Deprem Oldu: AFAD 'Konya' Dedi Kandilli 'Niğde'
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; Konya'nın Ereğli ilçesinde saat 17.01'de 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kısa bir süre sonra Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre de deprem Niğde Obruk'ta 4,5 büyüklüğünde meydana geldi. 
Reklam