onedio
Bütçede Rekor Açık: Hazine'nin Beklentileri Tutmadı!
Merkezi Yönetim bütçesi aralıkta rekor açık verirken, 2023 yılında yaşanan deprem felaketlerinin de etkisiyle OVP'de öngörülen hesaplamalara bakıldığında bütçe açığının milli gelire oranı 2002 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. 2023'te merkezi bütçe 1 trilyon 375 milyar TL açık verdi.
İsrailli Futbolcu Sagiv Jehezkel'in İfadesi Ortaya Çıktı!
Trabzonspor maçında attığı golün ardından yaptığı gol sevinciyle tepki çeken Sagiv Jehezkel, Antalyaspor tarafından kadro dışı bırakılmıştı. Daha sonra Adalet Bakanı Tunç, Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Gözaltına alınan Sagiv Jehezkel'in ifadesi ortaya çıktı.
Emekli Maaş Zamlarında Sona Yaklaşırken, Gözler Kabine'de: Hangi 2 Formül Masada?
Memur emeklilerinin zamlarıyla aradaki farkı kapamaya yönelik SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılması planlanan iyileştirmede çalışmalar sona yaklaştı. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liradan yükseltilmesine dair senaryolar, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve karar verilecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın öncülüğünde yapılan çalışmaları Bakan Işıkhan ile Şimşek Kabine'de sunacak. Emekliye yapılması planlanan ek zamda son durum ne?
Reklam
İşten Çıkarma Dalgası Sürüyor: Dünyada Hangi Şirketler Çalışan Sayısını Azaltıyor?
etiket
2022'de yükselen enflasyonla dünyada artan faizlerin ve maliyetlerin etkisiyle geçen 2023'te ekonomiler gözle görülür bir şekilde yavaşladı. Durgunluktan bahsedilmese de 'yumuşak iniş' olarak tabir edilen bir seviyede olduğumuzu uzmanlar iletiyor. Peki bu ortamda Türkiye'de de artan ve işveren gözüyle ilk maliyet kesintisinin yapılacağı alan olarak belirlenen işten çıkarmalarda, dünyada durum ne?
Reklam
Reklam
Reklam
Ankara Cumhuriyet Savcılığı’ndan Tartışma Yaratan 'Öcalan' Kararı
etiket
Hakkında kırmızı bülten bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın, 23 Haziran 2019 tarihinde yapılan İstanbul seçimlerinden önce TRT'ye çıkarılması ve seçimden günler önce Anadolu Ajansı'nın, Öcalan'ın mektubunu servis etmesi üzerine iki kurum hakkında yapılan şikayet hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’dan çok tartışılacak bir karar çıktı. Halk TV'de yer alan habere göre; Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılması ve Anadolu Ajansı'nın, Abdullah Öcalan'ın mektubunu servis etmesi 'ifade özgürlüğü' olarak tanımlandı. 
Reklam
Reklam