onedio
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
1 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Mayıs’ta Almanya gezisinden dönerken uçakta gazetecilere “Hiç kimse kalkıp ‘MİT, El Kaide’ye silah gönderdi’ diye iftira atarak, istihbarat teşkilatımızı zan altında bırakamaz. Eğer haysiyetleri varsa, ispatla mükelleftirler” dedi. Türkmenlere “insani yardım” yollandığını söyledi. MİT’in silah yolladığı görüntülerle ispat edilince neden dava açılması talimatı verdi? 2 Cumhuriyet’te haberin çıktığı 29 Mayıs günü, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri’de Fransız Haber Ajansı’na “Yardım, Özgür Suriye Ordusu ve Suriye halkı içindi” dedi. Ertesi gün Ankara’daki mitingde, “O yardımlar Suriye Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu” diye düzeltti. Arada ne oldu da Başbakan fikir değiştirdi? 3 Davutoğlu’nun genel başkan yardımcısı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 18 Mayıs günü Siirt’te “O silahlar Özgür Suriye Ordusu’na gidiyordu” dedi. O da mı yanlış biliyordu? 4 Silahlar Türkmenlere gidiyordu ise neden Türkmenlere yakın bir sınır kapısı yerine o dönem Nusra Cephesi’nin kontrolündeki Reyhanlı kapısı tercih edildi? 5 Devlet yetkililerinin halkına, Meclis’e, dünyaya yalan söylemesi, yalanı deşifre eden gazetecileri tehdit etmesi suç mudur değil midir? Ya da hangisi daha büyük suçtur?
Cep Telefonları ve Baz İstasyonlarında Radyasyon Var mı?
“Cep telefonları ve baz istasyonları ilk çıktıklarında teknoloji oldukça geriydi ve şiddetleride standartların üzerindeydi” diyen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Elektromanyetik Alanlar Komisyon Başkanı Prof. Dr. Tunaya Kalkan, “Artık öyle radyasyon falan yok. Çünkü, teknoloji emniyetli bir noktaya geldi. Eğer bir şey çıkarsa hiç endişe edilmesin hemen söyleriz” dedi. Uluslar arası İyonize Olmayan Işımadan Korunma Komisyonu (ICNIRP) tarafından organize edilen ve ev sahipliğini Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı “İyonize Etmeyen Elektromanyetik Alanların Yarattığı Isıl Hasara Yakından Bakış Sempozyumu“ İstanbul’da yapıldı.40 ülkeden 150’ye yakın bilim insanın katıldığı 3 günlük Sempozyumda, ICNIRP tarafından tavsiye edilen standart değerlerin tartışılmasının yanı sıra, baz istasyonları, cep telefonları, mikrodalga fırınlar ve elektrikle çalışan tüm cihazlardan yayılan elektromanyetik alanlara yönelik etkiler masaya yatırıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere davet ettikleri uzman bilim adamlarının yaptığı çalışmalar ile bu konudaki endişelerin ve doğru bilinen yanlışların azalmasını hedeflediklerini söyledi. Gültekin ayrıca, her şehirde etkin kanser kayıt ve erken teşhis merkezleri kurduklarını da sözlerine ekledi.Dünya Sağlık Örgütü Elektomanyetik Alanlar Projesi Başkanı Emilie van Deventer, elektromanyetik alanların insan sağlığına olası etkileri konusunda uzun süredir ciddi araştırmalar ve çalışmalar yürütüldüğünün altını çizerek, bu çalışmalar kapsamında elektromanyetik alanların termal ve termal olmayan etkilerini incelediklerini vurguladı. ICNIRP Başkanı Rüdiger Matthes da, yeni kanıtlar ışığında özellikle insanları korumak için elektromanyetik alanların termal etkilerini tartışmak için İstanbul’da olduklarını, toplantı sonuçlarını ise önümüzdeki sene yeni bir rehber ile duyuracaklarını belirtti.İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Elektromanyetik Alanlar Komisyon Başkanı Prof. Dr. Tunaya Kalkan ise, elektromanyetik alanların ısıl etkisinin vücut sıcaklığını bir derece artıran değer olarak kabul edildiğini belirterek,” Bu değerin 50’de biri olan 40 volt / metre ICNIRP tarafından güvenli kabul edilmektedir. Türkiye’de ise bu değer tedbir amaçlı 10 volt / metre olarak uygulanıyor! Buradaki sonuçlar insan sağlığı için en uygun çıktılara ışık tutacaktır” şeklinde konuştu.
Efekt Öncesi ve Sonrası ile Mad Max: Fury Road Filminden 17 Sahne
Post apokaliptik filmlerin öncülerinden olan “Mad Max” serisinin yönetmeni George Miller'ın seriyi devam ettirdiği Mad Max: Fury Road filmi yaklaşık 15 gün önce sinemalarda vizyona girdi. Kadrosunda Tom Hardy ve Oscarlı oyuncu Charlize Theron gibi iki önemli ismi barındıran film bol aksiyon vadettiğini fragmanlarında da ortaya koymuştu. İzleyen çoğu kişinin aksiyon anlamında yere göğe sığdıramadığı filmde nasıl efektler uygulandığına dair karşılaştırmalı görüntüler içeren içeriğimizle sizi baş başa bırakıyoruz.
Reklam
Reklam
Başka Sinema'dan Cannes Takipçilerine Müjde
Cannes bitse de yankıları daha uzun süre devam edecek gibi. Yarışma filmleri, galalar, yeni keşifler derken; film görseli, fragmanı ve basın bültenleriyle yetinemeyen film severlere BAŞKA SİNEMA'dan ilaç gibi haber.Festivali kasıp kavuran  'Son of Saul'dan, Paolo Sorrentino imzalı ‘Youth’a, sansasyonel Noé filmi Love'dan, merakla beklenen Maiwenn şaheseri Mon Roi'ye, Cannes rüzgarı çok yakında Başka Sinema'da esecek.
Absürt Olduğu Kadar Muhteşem 30 Dakikalık Aksiyon Filmi: Kung Fury
Bir grup İsviçreli amatör Reddit üyesi sinemacı 80′li yılların aksiyon filmlerinden esinlenerek içerisinde; zaman yolculuğu, kült polis hikayesi, dinozorlar ve hatta Hitler'inde olduğu bol efektli absürt aksiyon dolu filmi hazırlamışlar.  30 Dakikanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.
Reklam
Jorge Hauser Tarafından Çekilmiş Nefesinizi Kesecek 16 Su Altı Fotoğrafı
Hauser Calypso Media'nın baş yapımcısı, Pelagic Life'ın yardımcı yönetmeni, México Palágico adlı doğa belgeselinin yapımcısı olarak çalıştı. Ayrıca Discovery Channel ''Celebrating Mexico'' isimli kampanyasında da elçi olarak görev yaptı. Hauser'in su altında çektiği fotoğraflar gerçekten çok keskin ve çok net. Hauser'in fotoğrafları su altında yaşayan muhteşem canlıların detaylarını berraklık ile gözler önüne seriyor.Hauser su altında çektiği fotoğrafları Behance adresinde sergiliyor.
9 Cümlede Yeşilçam'ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan
Nubar Terziyan Ermeni asıllı sinema oyuncusu, Türkçe adıyla Nubar Alyanak 1909 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul'da doğdu 1994 yılında ise aramızdan ayrıldı. Hayatı boyunca kayıtlara geçen 500'e yakın filmde rol almıştır. Genellikle iyi yürekli tonton amca rollerinde oynamıştır. Türk sinema tarihinin Münir Özkul ve Hulisi Kentmen'den sonraki en çok sevilen karakteridir. Terziyan'ın bir de 'Ne İdim Ne Oldum' adında kitabı bulunuyor.
Nat Geo Gezgin Fotoğraf Yarışmasından Öne Çıkan Nefes Kesici Fotoğraflar
27.inci Nat Geo Gezgin Fotoğraf yarışmasının başvuruları 7 Nisan'da başladı ve 30 Hazirana kadar başvurular devam edecek. Kategoriler ise şu şekilde belirlendi: Gezgin Portreleri, dış mekan, coğrafik yerler ve spontane anlar. Ödüller ise şöyle: Birincilik Ödülü: İki kişilik uçak bileti dahil, Kosta Rika ve Panama'ya 8 günlük fotoğraf çekimi için seyahat.İkincilik Ödülü:  İki kişilik, kış mevsimindeki vahşi hayatı 6 gün boyunca fotoğraflayabileceğiniz YellowStone seyahati.Üçüncülük Ödülü: İki kişilik, 6 gün boyunca gemi seyahati.Dereceye giren 7 kişiye ise B&H Photo'dan 200 dolar değerinde hediye çeki.Katılmak için şu linke tıklamanız yeterli.
Reklam
15.000 Volt Elektrik ile Sanat Yaratmak
Melanie Hoff, elektrik devrelerini kullanarak, ahşap zeminler üzerinde yarattığı çizgilerle olağanüstü görüntüler elde ediyor. 15.000 volt düzeyindeki elektriği ahşap zeminin belirli noktaları üzerinden geçirerek sıradışı bir çalışmaya imza atan Hoff'un çalışmalarını sizler için derledik.Melanie Hoff'un kişisel sayfasına da, dilerseniz buradan ulaşabilirsiniz.
Reklam
Kuzu Kuzu'muz Dudu Dudu'muz Tarkan'a Dair 19 Hüp
Tarkan hayatımıza gireli tam 23 yıl oldu. 'Kıl oldum abi' derken 20 yaşında bir gençti, şimdi 40'lı yaşlarında olgun bir adam. Hakkında çıkan onca spekülasyona rağmen dimdik ayakta. Albümlerini beğenmeyenler bile meraktan alıyor. Peki 23 yıldır bitmeyen Tarkan sevgisinin nedeni ne?
Varlığını Sadece Sahip Olanların Anlayabileceği 9 Zeka Türünün Anatomisi ve Geliştirme Teknikleri
Toplumumuzda, özellikle sayısal zeka üzerine kurulmuş bir 'zeki' algısı vardır. Yani, matematiğe, fiziğe, kimyaya ilgisi olan bir insan zekidir, fakat virtüöz olmuş bir müzisyen, kafası matematiğe diğeri kadar basmadığı için, o kadar da zeki değildir. Peki bu adaletli mi sizce?Her insan zekidir! Önemli olan, kişinin kendi özelliklerini keşfetmesi ve ilgisinin olduğu alanlarda çalışmasıdır. Hayat bir yarış değildir ve birey, çoğunluğun yaptığı şeyi yapmak zorunda değildir. Dolayısıyla herkes mühendis olmak zorunda değildir, hatta herkes üniversite okumak zorunda dahi değildir.Uzun uzadıya burada çok örnek verilebilir fakat bu cümle tek başını hepsini karşılayacaktır.''Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir.''
Reklam