Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2,18 milyar dolar azalırken, gerçek kişiler yani vatandaşlar alım yaptı. KKM ve katılma hesaplarındaki gerileme sınırlı olsa da sürerken, TCMB döviz rezervleri düşüşünü sürdürdü.
Merkez Bankası eski Başekonomisti, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Hakan Kara, seçimlerden önce yolda dolar kuru yorumu yaptığını söylerken, verilere göre kendini inandıramadı.
Bebekleri tuvalet eğitimine başlayana kadar tüm ailelerin en temel ihtiyaçlarından bir tanesi bebek bezi elbette. Özellikle ilk 3 ay boyunca daha sık değiştirilen bezlerin fiyatları günden güne daha da artıyor. Fiyatları görenler ise altınla yarışan bebek bezleri yüzünden insanların çocuk yapmaktan vazgeçtiğini söylüyor.
İstanbul'da ulaşımla ilgili kararlarda taksilerin artırılmasına karşı çıkan Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu seçimden önce de 'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum' cümlesiyle gündem olmuştu. Seçimleri yeniden Ekrem İmamoğlu'nun kazanması ve Belediye Meclisi'nde de çoğunluğu CHP'nin almasıyla ilgili Aksu'nun açıklamalarına Özgür Demirtaş'tan tepki gecikmedi.
Geçtiğimiz aylarda artan sigara fiyatlarına seçim sonrası bir zam daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, tarafından sosyal medya üzerinden duyurulan habere göre şimdilik bir sigara grubuna yansıyan zammında devamı da gelecek. İşte, detaylar...
Son dönemde mekanlardaki hesaplara isyan etmekten sosyal medya kullanıcılarının dillerinde tüy bitti. Gelir gider durumu gözetildiğinde kimi mekanlara hak verilse de, kimileri bu durum karşısında isyan bayraklarını çekiyor. Son olarak Ankara'da bir mekanda buzlu bademine kadar her şeyin tüketildiği bir adisyon gündem oldu.
Borsa İstanbul'da endeks bugün de gerilerken, bankalar da düşüşe katıldı. Dolar, gerileyeme devam etti. Altın ve petrol zirveye yöneldi. 3 Nisan Çarşamba Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle, TL varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Türkiye tekstil sektöründe iddialı olurken, emek yoğun bu sektörün ihracat üzerinden kazançlı çıkmasının bir yolunun döviz kurlarında yükseliş olduğunu patronlar neredeyse varoluştan bu yana söylüyor. Katma değerli üretimden daha kısa ve kolay bir yol olan döviz kurlarındaki yükseliş de yer yer memnun etmiyor. Son olarak büyük tekstilcilerden birinin de Mısır'a yatırım yapmasıyla konu yeniden açıldı.
Seçimden sonrası yapılması beklenen kredi kartı düzenlemesinde henüz bir gelişme görülmedi. ancak seçim öncesi bazı bankalardan vatandaşa giden SMS'ler Bakan Şimşek'i kızdırmış.
Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, 2021 yılı sonunda yükselişe geçen enflasyon verileriyle tartışmaların odağına oturmuştu. 2022 Nisan ayında da verilerin içinde yer alan fiyat açıklamalarını kaldırmıştı. DİSK, TÜİK'e yeniden çağrıda bulundu.
Romanya'nın önde gelen otomobil markası Dacia, nisan ayında fiyatlarını güncelledi ve modellerine artış yansıttı. Fiyatlar, mart ayına kıyasla, yaklaşık 25 bin lira yükseldi. Peki, Dacia Duster, Sandero, Stepway, Jogger ve Spring ne kadar oldu? İşte Dacia'nın 2024 Nisan ayı fiyat listesi detayları.