Pizza Aşkına! Pizza Hastalarının Bayılacağı 7 Lezzetli Tarif

Her anın, her yaşın en sevilen lezzeti pizza bu sefer farklı formlarda ama aynı tatta! İsterseniz çubukta pizza yapın isterseniz baklava pizza! En lezzetli pizza tarifinizi paylaşması sizden, yayınlaması bizden!

Patates Pizza   0:07

8 küçük haşlanmış patates

2 YK krem peynir

1/2 YK biberiye

1/2 SB kaşar peyniri

1/4 SB eski kaşar

1/2 kırmızı soğan

Salam ya da jambon

2 YK erimiş tereyağı

Tuz

Karabiber

Kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Sonrasında patatesleri koyup üzerine bastırın. Üzerine tereyağı sürüp tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Sonrasında 190 derecelik fırında 30 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerine krem peynir sürün sonrasında kaşarları, salam ya da jambonu kırmızı soğanı ve biberiyeyi ilave edip 15 dk daha pişirin.

Çubukta Pizza   0:50

Milföy hamuru

Pizza sosu

Kaşar

Sucuk

Zeytin

Mısır

Biber

Yumurta sarısı

Milföyleri hafifçe açın. Sonrasında ikiye kesin ve içine pizza malzemelerini koyun ve üstlerini kapatıp kenarlarını çatal ile bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 190 derecelik fırında 15 dk pişirin. 

Pizza Tost  2:00

Tost Ekmeği

Pizza Sosu

Kaşar Peyniri

Sucuk

Mısır

Zeytin

Tereyağı

Tost Ekmeklerinin içerisine pizza sosunu sürün, biz pizza sosunu, domates püresi, şeker, kekik, tuz, karabiber ve sarımsak tozu ile yaptık. Siz dilerseniz hazır da kullanabilirsiniz. Sonrasında mısır, sucuk, zeytin ve kaşar peynirini ekleyip, tereyağını erittiğiniz tavada kaşarlar eriyip ekmekler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Baklava Pizza 2:50

1/2 SB sucuk

1/2 SB sosis

2 SB kaşar peyniri

1 SB tereyağı

2 diş sarımsak

1/2 YK kekik

52 yaprak baklava hamuru

1/4 SB biber

1/4 SB zeytin

1/2 TK tuz

1 TK karabiber

Baklava hamurlarını yuvarlak şekilde kesin. Tereyağını eritip içerisine sarımsak, kekik, karabiber ve tuz ilave edin. Tabanı oluşturmak için baklava hamurlarının arasına tereyağı sürün. ve 8 kat baklava hamuru olacak şekilde sıralayın. Sucuk, sosis, biberleri minik minik doğrayın. Sonrasında peynir, zeytin ve pizza sosu ile karıştırıp hamurların üzerine yayın. Ardından üzerine 6  kat daha baklava hamuru ve tereyağı katmanı çıkın ve harçtan koyun. Bu işlemi 3 kere tekrarlayın. En üste yine tabandaki gibi 8 kat baklava hamuru ve tereyağı katmanı koyup üçgen şekilde dilimleyin ve 220 derecelik fırında 25 dk pişirin.

Pizza Börek    3:45

Pizza hamuru

Salam

Sucuk

Kaşar peyniri

1/2 SB kırmızı biber

1 TK kırmızı pul biber

1 TK kekik

3 YK tereyağı

2 diş sarımsak

2 YK maydanoz

1 TK karabiber

1 TK kırmızı pul biber

1 TK tuz

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Hamuru açın içerisine sırayla salam, kaşar peyniri, sucuk dizin ve kaplayın. Sonrasında üzerine biberleri koyun ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Baharatları ekleyip rulo halinde sarın. Üzeri için erimiş tereyağı, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp sürün. 15-20 dk fırında pişirin. 

Pizza Burger  4:45

Köfte için: 

800 gram kıyma 

1 YK tuz 

1YK karabiber 

1 YK kekik 

Pizza için 

1 kg un 

2 TK tuz 

3 TK kuru maya 

650 ml ılık su 

Domates sos için: 

1 SB doğranmış domates  

1 diş sarımsak 

Tuz 

Karabiber 

2 YK zeytinyağı 

2 SB rendelenmiş kaşar peyniri 

Üzeri için: 

2 diş sarımsak 

3 YK tereyağı 

Köfte için olan malzemeleri bir kapta karıştırın. ufak parçalara ayırın ve kızartın. İlk olarak hamuru yapmak için un ve tuzu karıştırın. Bir kapta maya ve suyu karıştırıp hamura dökün. Burada önemli olan nokta hamuru iyice öne çekip sonra toplayarak yoğurmanız. Sonrasında hamuru 4 bezeye ayırıp irmik döktüğünüz bir yüzeyde dinlendirin. Sonrasında hamuru elinizle açın. Bir kaba ince ince doğranarak sos kıvamına gelmiş domatesleri alın içerisine 1 diş sarımsak ve tuz ilave edin. Pizza hamurundan ufak parçalar koparın. Açın ve içerisine burger, pizza sosu, kaşar peyniri ve tekrar burger köftesi koyup kapatın. Fırın kabına dizin ve üzerine sarımsaklı tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

PİZZA TADINDA TEK TENCERE MAKARNA    5:55

¼ paket sucuk 

1/3 su bardağı sosis 

1 su bardağı kaşar 

1 adet domates, kabuğu soyulmuş 

1 adet biber, halka halka kesilmiş 

1 adet kırmızı biber, halka halka kesilmiş 

3 diş sarımsak 

3 yemek kaşığı tereyağı 

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 yemek kaşığı salça 

1 paket makarna 

Tuz 

Kırmızı pul biber 

Karabiber 

Kekik 

5 su bardağı su 

Yapılışı: 

Fırına girebilen bir tencerenin içerisine tereyağı ve zeytinyağını döküp ısıtın. Yağın içerisinde ilk olarak sarımsakları soteleyin. Sonrasında domates salçasını sarımsaklarla karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun. Halka halka dilimlediğiniz biberleri ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edip 3-4 dakika pişirin. Domatesler hafif suyunu saldıktan sonra üzerine şarküteri ürünlerini de ekleyip çok az pişirin. Sonrasında karışımın üzerine suyu döküp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca baharatları ve makarnayı ilave edin ve aralıklarla karıştırarak 10-13 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri ve şarküteri ürünleri dizin. Peynirler eriyip kızarana kadar fırının ızgara modunda pişirin.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!