Cumartesi Anneleri'nin 700. Buluşması Yasaklandı, Polis Müdahale Etti

Cumartesi Anneleri'nin kaybolan yakınlarının akıbetini sormak için 1995 yılında başlattığı oturma eylemi bugün 700. haftasına ulaştı. Kayıp yakınları her cumartesi olduğu gibi Taksim'de, Galataray Meydanı'nda bir araya gelmek için toplandı. Eyleme muhalefetten ve sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi. Beyoğlu Kaymakamlığı yürüyüşe izin vermedi, polisten müdahale geldi. Çok sayıda kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı... 

Cumartesi Anneleri 700. hafta buluşması öncesinde Twitter’dan ‘#BeniBulAnne’ etiketiyle eyleme çağrı yapmıştı. 

Kayıp yakınları sabah saatlerinde İnsan Hakları Derneği önünde toplandı. Kayıp yakınları ve hak savunucuları ellerine kırmızı güller ve karanfiller aldı ve ‘Cumartesi Anneleri’ yazan tişörtleri giydi. Ardından Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen grubun önü polis tarafından kesildi ve eylemin Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı bildirildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada ise yasal bir bildirimde bulunulmadığından ötürü toplanmaya müsaade edilmeyeceği kaydedildi.

Ancak polis, oturma eylemi için buluşanları biber gazı ve kalkanlarla dağıtmaya çalıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Çok sayıda kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında kayıp yakınları da bulunuyor.

Besna Tosun, Ali Ocak, Hasan Karakoç, Sebla Arcan, Leman Yurtsever, 12 Eylül darbesinde kaybedilen abisinin akıbetini soran Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Faruk Eren gözaltına alınan kayıp yakınları arasında.

Cumartesi Anneleri'nin sembol isimleri arasında yer alan, Hasan Ocak’ın 82 yaşındaki annesi Emine Ocak da eylemde gözaltına alındı...

Popüler İçerikler

Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
25.08.2018

Gene Kürtçü teröristler, gene aynı duygu sömürüleri, anne-çocuk edebiyatları. Ne cüretle böyle bir içerik paylaşırsınız? zamanında, açıkça örgüt üyesi veya sempatizanı olan hainleri bu şekilde masumlaştırmaya çalışmak açık konuşuyorum yavşaklıktan başka bir şey değildir. Sizin ne devletten, ne de başka bir yerden bir şey talep etmeye hakkınız yok. Sizin o alçak enikleriniz açıkça devlete karşı savaş açacak, devlette ulusal güvenlik adına onları ortadan kaldırınca suçlu haline gelecek, öyle mi? ama şu noktada haklısınız, böyle gizli saklı işlerini bitirmeleri hiç caydırıcı değil. Kellelerini sizin kucağınıza atsalardı eminin çok daha açıklayıcı olurdu!

25.08.2018

Hurşit Külter isimli terörist nerede diye eylem düzenleyen teröristler değil mi bunlar?

Nerde o.ç varsa vicdansızca yorum yapmış!

TÜM YORUMLARI OKU (12)