En son Özgecan'ın anma etkinliğinde ortaya çıkıp 'bizim de ihtiyaçlarımız' var diyen erkek müsveddesini görünce iyice kanaat getirdim ki ne yaparsanız yapın Türk erkeğinin kabullenemeyeceği bazı gerçekler var. İster ataerkil toplum deyin, ister erkek hegemonyası deyin, ister erkek egemen toplum deyin, adı ne olursa olsun, erkek hangi bahanenin arkasına sığınıyor olursa olsun, bu onun içinde beslediği yaratığı görmemize engel değil. Hemen 'tüm erkekleri harcama', 'sanki yabancı erkekler farklı mı?' diyen arkadaşlar çıkacaktır. Ne olursa olsun, ne yani İtalyan erkeği, Alman erkeği de yapıyor diye sizin içinize sindiremediğiniz gerçekleri görmezden mi gelelim. Kadınlar olarak yaptıklarınızı sineye çekip susalım mı? Sen böyle değilsen, arkadaşın öyle, kuzenin öyle, baban, abin öyle. Netice olarak bir kadınlar sizin sindiremedikleriniz yüzünden acı çekmek, korkarak dışarı çıkmak, arkamıza bakarak yürümek, paranoyak olmak zorunda değiliz.
Kentte sabah başlayıp aralıklarla süren kar yağışının, yarın da kuvvetlenerek devam etmesi bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün aralıklarla, yarın da şiddetini artırarak sürecek yağış, perşembe günü öğle saatlerinde bir süre duracak.Aynı günün gece saatlerinde tekrar başlayacak kar yağışı, cuma günü sabah saatlerinde bölgeyi terk edecek. Kentte, ilçelere göre değişiklik göstermekle beraber, 10-25 santimetre arasında kar kalınlığı oluşması bekleniyor.Bugün en yüksek 2 derece olması beklenen sıcaklık ise geceden itibaren sıfırın altında seyredecek. Aralıklarla kuvvetlenecek rüzgar nedeniyle kar yağışının da zaman zaman tipi olarak görüleceği tahmin ediliyor.Bu arada, Avrupa ve Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde zaman zaman tipi şeklinde görülen kar nedeniyle, Şehir Hatları seferleri, bir süre yapılamadı.Yetkililer buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.AKOM hazırMeteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışı ve fırtına uyarıları üzerine AKOM, karla mücadele için hazırlıklarını tamamladı.İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, itfaiye, zabıta, park ve bahçeler ile atık yönetim ekipleri, 4 bin 815 personel ve bin 28 araçla karla mücadele ve yolların açık tutulması için hazır bekletiliyor.Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 'Köy Timleri' de muhtarların kontrolünde, köylerde kar küreme çalışmaları yapıyor.AA
Dünyanın en prestijli motosiklet yarışı olan MotoGP, her yıl birbirinden heyecanlı mücadelelere sahne oluyor. Saatte ortalama 300 km hızla giden 1000 cc’lik hız canavarları, her seferinde yarış severlerin nefeslerini kesecek hareketlere imza atıyor. Pistte bu kadar kuvvetli ve hızlı makineler söz konusu olunca, güvenlik de şakaya gelmeyecek bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Uzun yıllardır Valentino Rossi, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo ve daha nicesinin güveliğinden sorumlu olan BMW, yeni güvenlik aracıyla da bir hayli iddialı. MotoGP’nin güvenlik aracı sponsoru, gelecek sezondan itibaren pistlerin güvenliğini sağlayacak otomobiliyle yeni bir dönemin başlangıcının da habercisi.BMW’nin Cenevre Otomobil Fuarı’ndan önce görücüye çıkardığı yeni nesil güvenlik aracı BMW M4 Coupe, her yönüyle büyüleyici. Bu görkemli otomobil gerek dış görünüşüyle gerek teknik özellikleriyle pistlerin tek söz sahibi olacağını şimdiden herkese gösteriyor. Genellikle beyaz renkte görmeye alışık olduğumuz güvenlik aracı, bu yıl siyahlara bürünerek daha güçlü bir görünüme kavuşmuş. Karanlık tarafa geçen BMW M4 Coupe, simsiyah karbon gövdesinin yanında, bagaj kapağı üzerine yerleştirilen spoiler ile tavan ve ön tamponda yer alan kırmızı mavi çakarlarıyla fazlasıyla güven veren bir görünüşe sahip. Ancak tüm bu ayrıntıların yanında otomobilin öne çıkan en önemli özelliği ise kaputun altında yatan su soğutmalı motor.
Lütfen videoları öz burcunuza ve özellikle YÜKSELEN BURCUNUZA göre izleyin. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız NÖBETÇİ ASTROLOG servisinde gerçek astrologlara sorup hemen öğrenebilirsiniz:)
Öyle zamanlar olur ki kelimeler boğaza düğümlenir, ne diyeceğini bilemezsiniz. Özgecan Aslan'ın uğradığı vahşet de bu hale getiriyor insanı. Ne dese ne yapsa sönmüyor içindeki ateş. Ancak buna rağmen bazı aklı evvellerin sarf ettikleri - daha doğrusu kustukları- bazı cümleler insanı daha da derinden yaralıyor. Bunların dediğini yerle bir eden bir harita paylaşacağım. Göreceksiniz mini etek, batılı yaşam vs zırvalıklarının ne kadar da kuru gürültü olduğunu. Ama ilk önce bunlardan birkaç tane göstereyim ki haritayı görünce o söylediklerinin ne kadar saçma olduğu daha net görülür.
Ataşehir Belediyesi’ne ait zabıta aracının “GAY” harflerinden oluşan plakasının sosyal medyada tartışılması üstüne açıklama yapan Belediye, “Velev ki eşcinseliz” dedi.İstanbul Ataşehir Belediyesi’ne ait zabıta aracının plakasının “GAY” harflerinden oluşmasının sosyal medyada gün boyu tartışılması üstüne Ataşehir Belediyesi Twitter üzerinden cevap verdi.ErkekTarafi (@ErosEmorotti) adlı kullanıcının “#Ataşehir Belediyesi’ne bu plakayı emniyetten bilinçli çakmış olma ihtimalleri çok” yazan tweet’ine cevap veren Belediye, “Öyleyse bile bizim için hiçbir sorun teşkil etmediğini bilmeleri gerekirdi... Velev ki eşcinseliz? :)” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isim vermeden Özgecan'ı anmak için 'dans etmekle' eleştirdiği CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 'O dans Özgecan için değildi' yanıtını verdi.Nazlıaka, Hürriyet'e yaptığı açıklamada,'1 4 Şubat Cumartesi günü etkinlik Özgecan için düzenlenmiş değildi; orada dans edilmesinin nedeni Özgecan’a ilişkin bir anma değildi. Orada her yıl olduğu gibi bir etkinlik düzenlendi. Dünyada ve Türkiye’de her gün bir kadın katliamı olduğu için de 14 Şubat sembolik anlamıyla da evrensel bir gün olarak seçilmiştir. Ama dansa odaklanmak bu konuyu çarpıtmak, tartışmayı özünde uzaklaştırmak için seçilen yoldur. Ama bu oyun tutmaz' dedi.'UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...'Nazlıaka'nın açıklaması şöyle;'Recep Tayyip Erdoğan söylemleriyle bu ülkede kadına yönelik şiddetin artmasının en önemli nedenlerinden biridir. Kullandığı şiddet dili, toplumda etkisini de gösteriyor elbette. Her acıda toplumu ayrıştırıyor. Her acıdan bir siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Bir kadın cinayeti sonrasında bile bir başka kadına saldırarak siyaset yapıyor. Bu bile tek başına Erdoğan’ın kadına bakış açısını göstermektedir. Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum diyerek 12 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 artmasının sorumlusudur kendisi.Tabii bir de cehalet söz konusu.'One billion rising' etkinliği, her yıl dünyanın her yerinde 14 Şubatta kadınların; kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete, tecavüzlere, enseste, sünnete ve seks köleliğine dikkat çekmek için gerçekleştirdikleri bir isyandır. Bu isyanı görmezden gelenler elbette mevzunun dans kısmına takılacaklardır. Çünkü kötü niyetliler… Çünkü asıl dertleri kadınların maruz kaldıkları şiddet değil. Onların tek derdi var; kendi iktidarlarını kadın cinayetleri üzerinden yükseltmek. Kadınlar umurlarında bile değil.Tayyip Erdoğan ve AKP’liler her zamanki gibi acılardan siyasal fayda elde etmeye çalışmaktadırlar. 14 Şubat Cumartesi günü etkinlik Özgecan için düzenlenmiş değildi; orada dans edilmesinin nedeni Özgecan’a ilişkin bir anma değildi. Orada her yıl olduğu gibi bir etkinlik düzenlendi. Dünyada ve Türkiye’de her gün bir kadın katliamı olduğu için de 14 Şubat sembolik anlamıyla da evrensel bir gün olarak seçilmiştir. Ama dansa odaklanmak bu konuyu çarpıtmak, tartışmayı özünde uzaklaştırmak için seçilen yoldur. Ama bu oyun tutmaz…Dün Özgecan’ın ailesinin yanındaydım. Ben Özgecan’ın da her gün bir cinayete kurban giden kadınları da unutturmayacağım. Mücadelem bunun içindir. Unutursak kalbimiz kurusun! '
3. Ülke grubunda yer alan Litvanya 300 Euroluk hibeye (aylık) sahip. 2015 başında EURO ya geçiş yapmasına karşın, fiyatlar üzerinde pek bir etkisi olmadı. Tabi küsüratlı litas fiyatları yukarıya çekildi.Bir Erasmus öğrencisi için gelen hibe miktarı asla yetmeyecektir. Sürekli değişen Euro endeksi bize tam olarak fiyat verme lüksü sunmasa da, fiyatlar ile ilgili bilgilendirmeyi aşağıda ki maddelerden birinde bahsedeceğim.Hibe ile birlikte devletten gelen burs/kredi'niz var ise geçiminiz daha da rahatlıyor tabi ki. Evden para istemek durumunda kalabilirsiniz yinede. Tabi hibenin yetip yetmemesi sizin alışkanlıklarınıza da bağlı oluyor burada. Alkol,sigara ve çeşitli sürekli-bağımlılık halinde bulunduğunuz ürünler fiyatların ucuz olması sebebi ile size daha çok harcatıyor. Bu nedenle bağımlı olduğunuz alışkanlıklarınızın elinizde kalan hibe miktarını etkilediğini söylemeden geçemeyiz.Kısaca hibe miktarı Litvanya'da ''geçinmeye'' yetecek düzeyde denilebilir.
İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm devlet okullarında görev yapan personel için Osmanlıca Türkçesi kursu açması, sosyal medyada eleştirilere neden olurken, ilçe milli eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamada kurs açılmasının nedeni, “gelen talep üzerine açılması planlanıyor” sözleriyle açıklandı.Milli Eğitim Bakanlığı’nın Antalya’da düzenlediği 19. Milli Eğitim Şûrası’nda ‘Osmanlıca Türkçesinin tüm liselerde zorunlu olması’ yönünde tavsiye kararı alınmasının ardından, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin art arda Osmanlıca kursu açtıkları haberleri geldi.Bunlardan sonuncusu ise İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Müdürlükten tüm devlet okullarına gönderilen yazıda, isteyen personel için Osmanlıca kursu açılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:“2014-2015 eğitim öğretim yılı hizmet içi eğitim programı dahilinde ilçemiz resmi okul ve kurumlarında görev yapan tüm kadrolu personele yönelik ilçemiz Füsun Yönder Anadolu Lisesi’nde 25 Şubat-17 Nisan tarihleri arasında çarşamba ve cuma günleri ‘Osmanlıca Türkçesi -1’; 24 Şubat-16 Nisan arasında salı ve perşembe günleri ‘Osmanlıca Türkçesi-2’ kursunun düzenleneceği planlandı. Buna göre okulunuzda/kurumunuzda görev yapan tüm personele imza karşılığı duyurularak söz konusu kursa katılmak isteyen personel bilgilerinin 16 Şubat saat 13.00’e kadar müdürlüğümüz öğretmen yetiştirme ve geliştirme bölümüne gönderilmesini rica ederim.”Sağlık çalışanlarına da bir genelge gittiGeçtiğimiz günlerde aynı girişim sağlık çalışanlarının da Osmanlıca kursu görmesi amacıyla da başlatıldı. sağlık bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından gönderilen genelgede 21 Şubat 2015 tarihinden itibaren orta düzey, 25 Şubat 2015 tarihinden itibaren ise başlangıç düzeyinde Osmanlıca Türkçesi kursu verileceği bildirildi.CNN Türk
Burkina Faso, yerel dilde 'onurlu insanların ülkesi' anlamına gelen, çokta turist çekemeyen Afrika'nın fakir ülkelerinden biri. Buna rağmen şehirde keşfedilecek ilginç yapılar barındırdığı da giden turistlerin fotoğraflarına yansıyor. Tiebele Village'da bu yerlerden biri ve gezi fotoğrafçısı Rita Willaert bu sanat eseri gibi duran, sanki ilk çağlardan kalma bir yapıyı andıran kasabayı bol bol fotoğraflamış;
TŞOF Başkanı Apaydın, Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin, “Bir daha bu tür olayların vuku bulmaması için gerekli girişimlere başladık. Güvenlik butonunun minibüs ve otobüslerde de yapılması gerekir' dedi.Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin, “Bir daha bu tür olayların vuku bulmaması için gerekli tüm girişimlere başladık' ifadesini kullandı.Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Aslan'ın öldürülmesini camia olarak şiddet ve nefretle kınadıklarını belirtti.Özgecan Aslan'ın kederli ailesine sabır dileyen Apaydın, yaptıkları araştırmalarda cinayeti işleyen kişinin şoförlüğü meslek edinmediğini, ara sıra şoför olarak çalıştığını tespit ettiklerini bildirdi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu olarak toplumda infiale neden olan bu olayın takipçisi olacaklarını ifade eden Apaydın, şunları kaydetti:'Bir daha bu tür olayların vuku bulmaması için gerekli tüm girişimlere başladık. Yetkili makamlarla birlikte yapacağımız çalışmalar sonucu belirlenecek müeyyidelerin uygulanmasında her türlü desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu tür olayların tekrar vuku bulmaması için emniyet, jandarma ve tüm makamlarla geniş kapsamlı bir çalışma yapmak lazım. Taksici cinayetlerinin önüne geçmek için yapılan güvenlik butonu gibi çalışmaların minibüs ve otobüslerde de yapılması gerekir. Bunun için biz federasyon olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Birde bu olayların önüne geçmek için yaptırım yetkisi konusu mutlaka masaya yatırılmalı.'Bahattin Gönültaş, AA
Erkekler 2014'te en az 281 kadın öldürdü, 109 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti. bianet'in üç dilde hazırladığı video, 2014'te medyaya yansıyan erkek şiddeti vakalarıyla ilgili istatistiklere yer veriyor. Medyada yer alan haberlere göre, erkekler 2014’te en az 281 kadın öldürdü, 109 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti / tecavüz girişiminde bulundu, 560 kadını yaraladı, 140 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu.bianet, 2014'te yaşanan erkek şiddeti vakalarıyla ilgili istatistikleri Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak video haline getirdi.Türkçe videoyu Mert Fırat, Kürtçe videoyu Alan Ciwan, İngilizce videoyu Simon Johns seslendirdi.
Antik çağlardan beri dini, felsefi, psikolojik, ekonomik ve biyolojik açıdan çeşitli sorgulamalar yapılmış ve bencillik, ben’in önemi, bencil olmamak konularında çeşitli görüşler dile getirilmiştir.
Yıllardır bu ülkenin kadınları seslerini duyurmaya çalışıyor. Her gün öldürülen, şiddete maruz kalan, tecavüze uğrayan kadınlar kendilerini anlatacak mecra arıyorlar. Ancak maalesef toplumun vicdanını kanatan bir vahşet yaşanmadıkça hiçbiri derdini yeterince anlatamıyor. Üzülerek söylüyorum ki Özgecan'ın vahşice katli gibi bir olay yaşanmadığında, tecavüzler, cinayetleri, dayaklar klasik bir üçüncü sayfa haberi olarak okunup geçiliyor. Bu konularda ciddi hiçbir adım atılmıyor. Ciddi adım atılmasını beklediğiniz noktada da işler idam cezasına gelip takılıyor. Mesele tecavüz edeni öldürmek değil, tecavüz olayının ortadan kalkmasını sağlamaksa idamın bir çare olacağını düşünmüyorum. Mesele çok daha fazla katmanlı ve uzun soluklu çalışmaları, araştırmaları, bilim insanları, STK'lar ile koordineli olarak çalışmayı gerektiriyor. Ülke idaresinde yer alan kişilerin daha dikkatli bir dil kullanmalarını gerektiriyor. Siz 'örtüsüz kadın ya kiralıktır ya da satılıktır' dedikten sonra tecavüz olayları için çareyi idamda ararsanız bunun hiçbir anlamı olmadığını görmeniz gerekiyor. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey bir zihniyet değişimidir. Açık söylüyorum bunun Ak Parti hükümetiyle gerçekleşmesi mümkün değildir. Uyuşturucudan, tecavüze, hırsızlıktan, gaspa kadar her suçun çözümünü imanlı bir nesil yetiştirmekte gören, tecavüz olaylarında erkekten çok kadında suç arayan bir kafanın Türkiye'de kadın erkek eşitliği açısından bir adım atması, köklü bir zihniyet değişikliğine gitmesini beklemek hayal gücünü bile zorlayan bir durumdur. Kadına şiddeti araştırma komisyonu kurup, tüm üyelerini erkek yapan, hiçbir kadın kuruluşunu bu komisyona dahil etmeyi aklından bile geçirmeyen, kadın için en iyisini erkekler bilir anlayışındaki bir zihniyetten ne bekleyebiliriz ki? Kadınların erkek egemen bir toplumda yaşamasının zorluklarını erkek bilemez. Onu ancak yaşayanlar bilir. Yaşayan biri olarak işte size erkek egemen bir toplumda yaşamanın kadın açısından zorlukları.
Alkali diyeti son dönemlerde en çok konuşulan kilo verme etkili doğal bir ürün olarak, adından söz ettirmeye devam ettirmektedir.Alkali Diyeti Nedir?Vücutta biriken fazla asit ve toksinlerin düzenli olarak dışarı atılmasını amaçlayan Alkali, özellikle su ve alkali diyeti ile buna olanak sağlamaktadır. Vücut bu görevi zaten yerine getirmektedir. Ancak, düzensiz beslenme sebebi ile bu görev tam anlamı ile tamamlanamaz. İşte bu noktada Alkali devreye girerek, vücutta ki Ph seviyesini dengeleyerek bu işlemi kolaylaştırmaya yardımcı olmaktadır.Alkali Diyeti, öncelikle asitli yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini belirterek, geç saatlerde ve gece yarısı yemek yeme alışkanlığının kesilmesi gerektiğini vurgular.Beslenme ve Diyetisyen uzmanların yaptığı araştırmalar asitli gıdaların azaltıldığı bir beslenme biçiminin faydalı olabileceğini belirtiyor. Asit düzeyi yüksek besinler tüketmeyen kişilerde böbrek taşı riskinin azaldığı, kemiklerin ve kasların güçlendiği, kalp sağlığının desteklendiği, kolon kanseri ve tip 2 diyabet riskinin azaldığı gözlemlenmiştir.Alkali Diyet Listesi Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Tanınmış Dr. Ender Saraç tarafından tavsiye edilen Alkali Diyeti Besin Listesini şu şekilde listeliyor.Salatalık, Zencefil, Ispanak, Hindibağ, Kırmızı ve Kara Turp, Soya Filizi, Çörek Otu, Isırgan Otu, Karbonat, Nane, Hurma, Zeytinyağı, Brokoli, Soya Filizi, Buğday Çimi.Bunun dışında asidik gıdaları şekersiz komposto yaparak etkisini azaltabilirsiniz.Alkali Diyeti Listesi ile Sabahları yapacağınız aşağıda ki diyet uygulaması ile dilediğiniz forma kavuşabilirsiniz.Sabah1 kase az yağlı yoğurt.5 ila 6 kaşık arası yulaf ezmesi.3 adet ceviz.3 ila 4 adet arası kuru erik.1 çay kaşığı kadar toz tarçın.Öğle ve Ara ÖğünlerdeKabukları soyulmadan 1 Adet Armut ya da Elma.1 Kase Brokoli çorbası.Az zeytinyağı ile hazırlanmış havuç salatası.1 Avuç çiğ badem.Akşam1 Porsiyon Izgara Balık.Limonlu ve taze kerevizli roka salatası.Buharda pişirilmiş bürüksel-brokoli yemeği.Peki Alkali Diyeti Herhangi Bir Yan Etkisi – Zararı Var mı?Alkali diyetinin herhangi bir yan etkisi ve zararı yoktur doktor kontrolünde yada diyetisyenle birlikte hareket edilip uygulanan diyetlerden alınan sonuçlar tek başına uygulanan diyetlerden daha etkilidir.
Jamie Brewer… American Horror Story’den tanıdığımız TV oyuncusu ve şu anda podyuma down sendromlu ilk model olarak çıkan, mükemmel kadın… Öyle bir çağdayız ki, neredeyse tüm kadınlar olarak televizyonda veya dergide gördüğümüz o “kusursuz kadına” ulaşmak için çabalıyoruz. Mükemmellik, bize dayatılan bir algı adeta. Jamie Brewer ise, bize güzelliğin makyajdan, saçtan veya pahalı kıyafetlerden ibaret olmadığını; asıl güzelliğin özgüvende ve gerçekçilikte bittiğini kanıtlar nitelikte karşımıza çıkıyor. Brewer, Carrie Hammer’in ‘Role Models Not Runway Models (Podyum Modeli Değil Rol Modeli) projesine destek olmak amacıyla New York Moda Haftası'da podyuma çıktı. Hammer’in tasarımlarından birini taşıyan down sendromlu Jaime Brewer, “İnsanların ben yapabiliyorsam, onların da yapabileceğini düşünmesini istiyorum” açıklamasında bulundu.