Görüş Bildir
Haberler
Yaşam Kalitenizi Artırmak İçin Edinmeniz Gereken 10 Pratik Alışkanlık

etiket Yaşam Kalitenizi Artırmak İçin Edinmeniz Gereken 10 Pratik Alışkanlık

Dolores Haze
14.05.2016 - 11:37

Kendinizi daha huzurlu ve mutlu hissedeceğiniz bir hayata, ufak ve önemsiz gibi görünen alışkanlıklarınızı değiştirmekle ulaşmanız mümkün. Business Insider'ın katkılarıyla derlediğimiz, daha kaliteli bir yaşama sahip olmak için edinmeniz gereken 10 alışkanlığa gelin birlikte göz atalım:

Kaynak: http://www.businessinsider.com/10-pra...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Nasıl" sorusuna takılmamayı öğrenin.

1. "Nasıl" sorusuna takılmamayı öğrenin.

Bir işe başlamaya karar verdiğinizde, 'nasıl yapacağım' diye paniklemek size yalnızca zaman kaybettirir; yapmanız gereken sağlam adımlar atarak bir an önce harekete geçmektir. Neden bu işi yapmak istediğinizi elbette belirlemelisiniz, ancak 'nasıl' sorusunu takıntılı bir şekilde zihninizde çevirmektense elinizdeki imkanlarla bir yerden başlamak daha mantıklıdır.

2. Üzerinize tam olarak oturan giysileri tercih edin.

2. Üzerinize tam olarak oturan giysileri tercih edin.

İmkanınız varsa, özel dikim giysileri tercih edin. Giysileriniz üzerinize tam olarak oturduğunda kendinizi daha iyi hissedersiniz; daha iyi hissettiğinizde ise performansınız artar. Kulağa yüzeysel bir düşünceymiş gibi gelse de, dolabınızdaki her şeyin üzerinize tam olarak oturduğunu bilmek kendinize daha çok güvenmenizi sağlar.

3. Meditasyon yapın.

3. Meditasyon yapın.

Meditasyon stresi azaltır, konsantrasyonu güçlendirir ve kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar. Tüm mal varlığınızı bağışlayıp bir mağaraya taşının ve hayatınızı meditasyon yaparak geçirin demiyoruz. Dilediğiniz takdirde ufak günlük aktiviteleri bile meditasyona dönüştürebilirsiniz.

Örneğin ellerinizi yıkarken yavaşlayın ve yaptığınız eyleme odaklanın. Suyun dokunuşunu hissedin. Sabunun kokusunu içinize çekin. O andan zevk alın. İşte bu da bir çeşit meditasyon!

Düşünceleriniz ve duygularınızın sizi tanımlamadığının farkında olun. Düşünmekte olduğunuzun farkında olmak, kendinizi düşünceden ayırmanız için etkili bir yoldur.

4. İstediğinizde ayakta çalışmanıza imkan veren bir masa alın.

4. İstediğinizde ayakta çalışmanıza imkan veren bir masa alın.

Uzmanlar uzun süre oturmanın zararlarına karşı sürekli olarak uyarılarda bulunuyorlar. Bu durumda ayakta çalışmanıza imkan veren masalar iyi bir alternatif olsa da, sürekli ayakta kalmanın da eşit derecede zararlı olduğunu unutmayın. Orta yolu bulun ve çalışma saatleri içinde pozisyonunuzu değiştirmeyi ihmal etmeyin.

5. Elektronik cihazlardan bir süreliğine uzak durun.

Elektronik eşyaların çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri pek çok ebeveyni endişelendiriyor. Bu yüzden elektronik cihazları bir süreliğine ortadan kaldırarak, çocuklarınızla oyun oynayabileceğiniz bir zaman dilimi yaratmak iyi bir çözüm olabilir.

Eliniz onlarla geçirdiğiniz güzel zamanları ölümsüzleştirmek için telefona gitse de, bunu yerine anın tadını çıkarmaya odaklanın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Erken kalkın.

6. Erken kalkın.

Kendinizi erken kalkacak şekilde ayarlayarak, günün kontrolünü ele alırsınız; zira sabah saatleri, günün en verimli saatleri olarak biliniyor. Uyanmakta zorluk çekiyorsanız, Sleep Cycle uygulamasını deneyin.

7. Daha çok okuyun.

7. Daha çok okuyun.

Okumak, problem çözme yeteneğinizin ve kelime dağarcığınızın gelişmesini ve farklı bakış açılarına açık olmanızı sağlar. Okumaya zamanınız olmadığını düşünüyorsanız, sesli kitapları deneyebilirsiniz. Sesli kitaplar da size sıkıcı geliyorsa, eğitici podcastler ya da TED konuşmaları iyi bir alternatif olabilir.

Amaç sizi popüler kültürden ve strese sokan haberlerden biraz uzaklaştırmak ve zihninizi zenginleştirmek ve uyarmak.

8. Bir süreliğine farklı bir şehirde veya ülkede yaşayın.

8. Bir süreliğine farklı bir şehirde veya ülkede yaşayın.

Hayatı farklı ülkelerde ve şehirlerde deneyimlemek sizi çok zenginleştirir. Farkındalık, eğitim ve farklı kültürlere saygı duymayı öğrenmek hayatınızı tahmin edemeyeceğiniz şekillerde geliştirir. Aynı zamanda sosyal çevrenizi de genişleterek kariyerinizi olumlu yönde etkileyebilir.

9. Yazın.

9. Yazın.

İşe bir blog açmakla ya da bir LinkedIn veya Medium hesabı almakla başlayın. Yazmak, yeni müşterilere ulaşmanıza da yardımcı olur.

Her gün yazmayı ve bildiklerinizi başkalarıyla paylaşmayı alışkanlık haline getirin. Eğer düşüncelerinizi dünyayla paylaşmaya hazır değilseniz, günlük tutmayı deneyebilirsiniz.

10. Hassas ve samimi olmaktan korkmayın.

10. Hassas ve samimi olmaktan korkmayın.

Her şeyini paylaşmayı tercih eden insanlar, kimilerine itici gelebilir. Ancak bunu yapmak içinizden geliyorsa, başkalarını rahatsız ediyor diye kendinizi değiştirmek zorunda değilsiniz.  Hilesiz, filtresiz olmak ve hassas yönlerinizi gözler önüne sermek sanılanın aksine sizi iş dünyasında ve özel hayatınızda daha güvenilir biri yapar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
23
19
10
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lisami

Ve para.