Ülkemizde Yaşadığına İnanamayacağınız 10 Hayvan Türü
Bir çoğumuz yıllarca belgesellerden vahşi hayvanları izledik, onlar hakkında bilgiler edindik. Belgesellerde görmeye alışık olduğumuz Afrika'nın uzun savan otlarının arasında avlanan leoparların, antilop leşi üzerinde beslenen sırtlan ailesinin aslında ülkemizde, hatta bir çoğumuzun memleketinde yaşadığını biliyor muydunuz? Ülkemizde yaşayan ve bir çok insanın ismini bile bilmediği 10 hayvan türünü sizler için derledim.
Sigara Kadın Ömrünü 23 Yıl, Erkek Ömrünü 28 Yıl Kısaltıyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, sigararın kadın içicilerde 23 yıl, erkeklerde ise 28 yıl ömürden çaldığını söyledi.
Reklam
Reklam
İskoç Devleti Kendini Dünyadaki İlk 'Su Ulusu' Olmaya Adadığını Açıkladı
İskoçya tatlı su kaynakları açısından çok zengin bir ülke. Avrupa’nın en yağışlı bölgesi olmakla birlikte dünyanın en kaliteli ve zengin su kaynaklarına sahip. Gölleri, nehirleri ve yeraltı rezervlerinin sağladığı su, İskoçya’nın milli zenginliği olarak görülüyor. İskoçlar suyun yaşamsal öneminin ve bu olmazsa olmaz kaynağın dünyada tükenmekte olduğunun farkında.
Reklam
Reklam
Reklam
Retinaları Koruyun: Minimalizm Akımına Tepki Olarak Düzenlenmiş 33 Oda
etiket
Minimalizmi hepimiz biliyoruz, bunun ev uygulamalarına da aşinayız. Bir koltuk ve bir tabureden oturma odası oluşturmayı başaran insanların tam karşısında yer alanlara da maksimalist mi deniyor bilmiyoruz, ama bu iki tarafın çarpışması 'big bang'e sebep olabilir onun farkındayız. Şimdi retinalarınızı koruyun, maksimalistler geliyor!
Damdan Düşenin Halinden Damdan Düşen Anlar: 26 Maddeyle Ekvador
etiket
Ekvador, Güney Amerika'da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Büyük Okyanus'ta bulunan Galapagos Adaları da Ekvador'un sınırları dahilindedir. Ülke, adını aldığı ekvator çizgisiyle ikiye bölünmüştür.Peki biz size niye Ekvador'u anlatıyoruz durduk yere? Geçmiş olsun demek için. Milletvekillerinin ve Ekvador kadınlarının yediği dayak için. Ayrıntıları merak edenler buradan okuyabilir.
Reklam