Görüş Bildir
Haberler
Yanan Feribotta Arama Çalışmaları Başladı

Yanan Feribotta Arama Çalışmaları Başladı

ATKN
03.01.2015 - 23:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adriyatik’te yandıktan sonra İtalya’nın Brindisi Limanı'na çekilen feribotun içindeki incelemeler başladı. Ekipler, girebildikleri bölümlerde aralarında 1 Türk'ün de olduğu kayıp yolcuları arıyor.

Adriyatik’te yanmaya başlayınca yolcuların tahliye edildiği Norman Atlantic'in kayıp yolcuları limana çekilen feribotun içinde aranıyor.

İtfaiye ve kurtarma ekipleri ile uzmanlar İtalya’nın Brindisi Limanı'na çekilen gemiye girdi. Dalgıçların da görev aldığı çalışmalar sonrasında açıklama yapan İtalyan savcı Giuseppe Volpe, 'Bugün özel polis ve liman görevlileriyle birlikte geminin belirli bir bölümüne girebildik' dedi. Giuseppe Volpe geminin içerisine girmenin duman ve yangın tehlikesi nedeniyle çok zor olduğunu belirtti.

Olumsuz şartlar nedeniyle henüz geminin sadece bir bölümünü inceleyebildiklerini vurgulayan savcı, söz konusu bölümde hiçbir cesede ulaşamadıklarını söyledi.

Yangın 28 Aralık'ta başladı

Feribotun alt garajında yangın çıkmasının ardından elektrikleri kesilen ve fırtınalı havada savrulmaya başlayan Norman Atlantic feribotunda 11 yolcu öldü, 477 yolcu kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları kötü hava koşullarının da etkisiyle 36 saat sürdü.

Olaydan sonra kendisinden haber alınamayan yolcular arasında Türk doktor Hakan Akkaya da bulunuyor. Yunanistan kayıp sayısını 18 olarak açıklarken, İtalya 98 olabileceğini belirtmişti. Ancak daha sonra İtalyan yetkililer de kayıp sayısını revize ederek Yunanistan'ın açıkladığı yolcu sayısına yakın bir kayıp olduğunu belirtti.

Al Jazeera Turk, Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/yan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0