Görüş Bildir
Haberler
Van'da AKP İlçe Başkan Yardımcısına Silahlı Saldırı

Van'da AKP İlçe Başkan Yardımcısına Silahlı Saldırı

Onedio Medya
10.10.2016 - 10:15

AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, evinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van VAliliği'nden yapılan açıklamada, Aşağımolla Hasan Mahallesi'nde ikamet eden ve aynı zamanda minibüs işleten AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Muştu'nun aracının, saat 21.00 sıralarında teröristlerce gasbedilmek istenildiği belirtildi.

Teröristlerin, aracını vermemek için direnen Muştu'yu silahla vurarak öldürdüğü belirtilen açıklamada, olayla ilgili soruşturma ve faillerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi. 

'Evinde çocuklarının önünde şehit edildi'

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Muştu'nun ilçede uzun zamandır teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü söyledi.

'Dava arkadaşımız evinde, çocuklarının önünde şehit edildi' diyen Soğanda, 'Teröristler ayrıca Muştu'nun aracını da gasbetti. Terör örgütü bayramın ilk günü de Van İl Başkanlığı'na saldırı gerçekleştirmişti. Bu saldırıda çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştı. Terör örgütü PKK bunu iyi bilsin ki bir Aydın Muştu gider, bin Aydın Muştu gelir. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz.' ifadesini kullandı.

Muştu'nun eşi ve çocukları, yaşananları anlattı

Muştu'nun eşi ve çocukları, yaşananları anlattı

Elindeki Türk bayrağıyla yakınlarının yardımıyla ayakta durmaya çalışan ve Kürtçe ağıt yakarak terörü kınayan başkan yardımcısının eşi Belgüzar Muştu, 'Vatan sağ olsun. Bayrak benim baş tacım. Eşim Aydın sağ olsun.' dedi.

"Ablam su getirmeye gittiğinde babama bir kurşun sıktı"

"Ablam su getirmeye gittiğinde babama bir kurşun sıktı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muştu'nun 14 yaşındaki oğlu Umut Muştu da önce eve 2 kişinin geldiğini ve evdekilere 'korkmayın biz sizinleyiz' dediğini belirtti. Sonrasında birinin cama yumruk vurarak kırdığını ve 8 kişinin evin etrafını sardığını anlatan Umut Muştu, PKK'lıların kapıyı da kırarak içeri girdiklerini söyledi. Umut Muştu, yaşadıklarını şöyle aktardı:

'Babama 'bizi arabayla bırak' dediler. Babam da 'Benim kalbim rahatsız. Arabanın anahtarını vereyim kendiniz istediğiniz yere gidin' dedi. Bu sırada içerinden biri ablama 'Git babana bir bardak su getir. Kalbi sıkışıyor' dedi. Ablam da su getirmeye gittiğinde babama bir kurşun sıktı. Yanındaki diğeri ise 'bir daha, bir daha' diye ikinci kurşunu sıkmasını istedi. Sonra ikinci kurşunu sıkıp, babamın arabasına binerek ellerini, kollarını sallayarak gittiler. Mahallede kimse korkudan dışarı bile çıkamadı. Babamı hastaneye götürecek bir araba bulamadık. Ne olur babamın kanı yerde kalmasın.'

"Ağlamayacağım çünkü babam şehit oldu"

"Ağlamayacağım çünkü babam şehit oldu"

Muştu'nun 17 yaşındaki kızı Pınar Muştu da bir yıl önce bugün Çanakkale'deki şehitleri ziyarete gittiğini anımsatarak, 'Babam da tam da bugün şehit oldu.' dedi.

'Çok mutluyum, ağlamayacağım. Çünkü babam şehit oldu.' diyen Pınar, 'Kendimi çok seviyorum, çünkü şehit kızıyım. Canımız sana kurban Türk bayrağı. Ölene kadar bu vatanın bekçisi olacağız.' ifadesini kullandı.

"Elinden tuttum, 'Babamın kalbi ağrıyor' dedim"

"Elinden tuttum, 'Babamın kalbi ağrıyor' dedim"

Muştu'nun 15 yaşındaki kızı Yeter Muştu da PKK mensuplarının kapıyı kırarak içeri girdiğini dile getirerek, 'Elinden tuttum, 'babamın kalbi ağrıyor' dedim. Gözümün önünde babamı vurdular. Ne biçim Kürtsünüz, ne biçim demokrasi savunmak.' diye tepki gösterdi.

Başkan yardımcısı Muştu'nun diğer 3 çocuğu da gözyaşı dökerek, PKK'ya lanet okudu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın