Görüş Bildir
Haberler
Uyurken de Para Kazanabilirsiniz: Yata Yata Para Kazanmanın Yolunu Arayanlar için Dünyanın En Kolay Meslekleri

Uyurken de Para Kazanabilirsiniz: Yata Yata Para Kazanmanın Yolunu Arayanlar için Dünyanın En Kolay Meslekleri

24.07.2022 - 09:03

Günlük hayatta yapmaktan hoşlandığınız herhangi bir şey mesleğiniz olabilir. Yemek yemeyi seviyorsanız gurme, uykuyu seviyorsanız profesyonel uykucu, dizi ve film seyretmeyi seviyorsanız Netflix izleyicisi olabilirsiniz. Şaka değil, gerçek. Bunlar artık profesyonel birer meslek dalı! Yani bu şekilde para kazanıp geçiminizi sağlayabilirsiniz. Detayları merak ettiyseniz gelin, dünyanın bu en kolay mesleklere bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Profesyonel uykucu

1. Profesyonel uykucu

Uykuyu çok seviyorsanız ve 'Bütün gün uyuyabilirim.' diyorsanız tam size göre bir meslek. Uyku araştırmaları yapan tıbbi tesisler, çalışmaları için bu tür insanları arıyor. 'Herkes uyur, hemen hemen herkes profesyonel olarak uyuyabilir.' diye düşünebilirsiniz ancak durum pek de öyle değil. Kriterler değişebiliyor. Örneğin, bir araştırma için 40 yaş üstü erkekler aranırken başka bir araştırma için 20-30 yaş arasındaki kadın katılımcılar istenebiliyor. Uyuyarak bulunduğunuz mekânın temizliği, konforu hakkında bir rapor hazırlayarak da para kazanabilirsiniz. Aslında profesyonel uykuculuk çok yaygın bir meslek. Bazı oteller müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için profesyonel uykucu kiralıyor. Ne dersiniz, oldukça kolay bir meslek değil mi?

2. Oyun test edicisi

2. Oyun test edicisi

Dışarıda, evde, her yerde yapabileceğiniz bir meslek. Bu mesleğin ücreti saate göre belirleniyor. Oyun test edicisi olarak bir yıl çalıştığınız takdirde yüklü bir kazanç elde ediyorsunuz. Tabii ki deneyimli oyun testçisi olmanız daha fazla kazanmanızı sağlıyor. Yapmanız gereken şey size verilen oyunu bitirip oyun şirketine rapor hazırlamak. Eğer online oyunlara meraklıysanız bu meslek tam size göre! Hem eğlenip hem kazanacaksınız, daha ne olsun?

3. Netflix izleyiciliği

3. Netflix izleyiciliği

İnsanlar genellikle boş vakitlerini değerlendirmek, eğlenmek için film ve dizi seyreder. Ama Netflix bunu bir mesleğe dönüştürmüş durumda! Yılda 70 bin dolar kazandığı söylenen Netflix izleyicilerinin yapmaları gereken tek şey, Netflix’in belirlediği dizileri izleyip bu diziler hakkında yorum yapmak. Film ve dizi tutkunuysanız tam size göre bir meslek.

4. Profesyonel kucaklayıcı

4. Profesyonel kucaklayıcı

Çok kazandıran mesleklerden biri de profesyonel kucaklama. İnanamayacaksınız ama pek çok ülkede önemli bir yeri olan bu meslek, gün geçtikçe daha çok rağbet görmeye başlamış. Üstelik bu mesleği yapabilmek için bir eğitim de gerekmiyor. Yapmanız gereken sadece bir yabancıya sarılmak. Ücreti saate göre belirleniyor. Bir saat boyunca bir yabancıya sarılmak sizin için zor değilse bu mesleği tercih edebilirsiniz.

5. Kiralık erkek arkadaş

5. Kiralık erkek arkadaş

Bu meslek Çin ve Japonya’da oldukça yaygın. Sorunlarını paylaşacak birini bulamayan yalnız insanlar, orta yaşlı erkekleri kiralayarak onlarla dertleşiyor. Kiralık erkek arkadaşlar; müşterilerinin dertlerini dinliyor, onlarla alışveriş yapıyor, yemek yiyor ve eğlenceli vakit geçiriyor. Bu mesleğin müşterilerinin %70'inin kadınlardan oluştuğunu da belirtelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gurmelik

6. Gurmelik

Pek çok kişinin hayalini süsleyen bir meslek olsa gerek. Yiyip içerek para kazanıyorsunuz! Herkesin hayatta kalmak için yemeye ve içmeye ihtiyacı var. Bu ihtiyaçlarınızı karşılayıp bir de üstüne para alıyorsunuz, daha ne olsun? Dünyanın en kolay mesleği, desek yanlış olmaz. Gurmeliğin yurt dışında özel okulları bile bulunuyor ve maaşları da oldukça yüksek.

7. Profesyonel yabancı

7. Profesyonel yabancı

Bu iş için takım elbise içinde iyi ve karizmatik görünmeniz yeterli. Yapmanız gerekenler sadece belirli etkinliklerde karşılaştığınız insanlara gülümseyip onlarla tokalaşmak. Bu yöntemle etkinliklerin prestijinin artacağı düşünen Çinliler, profesyonel yabancılara çok iyi ücret ödüyor. Takım elbise giyip gülümsemek zor gelmezse tercih edilebilir.

8. Tişört giyici

8. Tişört giyici

Bu mesleğin yaratıcısı Jason Sadler. Sadler, şirketlerin logolu tişörtlerini giyerek reklam yapılabileceği fikrini 2005 yılında ortaya atmış. Bu fikri daha geniş bir kitleye duyurmak için de web sitesi kurmuş ve şirketlerle anlaşarak onların tişörtlerini giyip reklam yapmaya başlamış. Sadler’in bu çok basit ama oldukça etkili fikri şirketler tarafından beğenilmiş ve epey talep görmüş. Sadler talebe yetişemeyince de personel yetiştirmeye başlamış. Sadece tişört giyerek para kazanmak ne kadar zor olabilir, değil mi?

9. Dondurma tadımcısı

9. Dondurma tadımcısı

Dünyada şarap, tütün, yağ gibi çeşitli yiyecek ve içeceklerin tadımlarını yapan ve bu sayede yüksek ücretler alan insanlar bulunuyor. Pek bilinmese dondurma tadımcıları da onlar arasında! Dondurma tadımcıları, tadıma başlamadan önce dondurmanın ideal kıvama gelmesi için birkaç dakika yumuşamasını bekliyor. İlk kaşığı ağızlarına götürdükten sonra birkaç saniye bekliyor. Dondurma eriyip ağza yayıldığında ise daha kapsamlı bir fikir elde ediyor. Hem dondurma yiyip hem para kazanmak özellikle yaz aylarında yapılabilecek en güzel işlerden biri olsa gerek. Ne dersiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
8
5
4
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KürŞad

#6 "Dünyanın en kolay mesleği" derken?? (: Hiçbir şeflik deneyimi, gastronomi eğitimi olmayan birinin yiyip içip "bugün de doyduk çok şükür." diye yapabilece... Devamını Gör

Burakovsky

Daha da kolay

Lale Üstüner

Türkiye’de bunlardan kaçı var siz onu haber verin

Kavinsky

Ozan Güven gibi tepki vermek istedim. Bu nasıl bir içerik lan. Çoğu saçma , oyun test edicisi dediğin adamın hayatı gondikleniyor. Açmış olmak için galeri aç... Devamını Gör