Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Öğrencisi Aslıhan İhmal Kurbanı Oldu: 'Üst Geçit Yapılsın, Başka Çocuklar Ölmesin'

Üniversite Öğrencisi Aslıhan İhmal Kurbanı Oldu: 'Üst Geçit Yapılsın, Başka Çocuklar Ölmesin'

Emre Ordu
17.11.2018 - 15:20 Son Güncelleme: 18.11.2018 - 10:31

Antalya'da ihmal bir gencin hayatına mâl oldu. Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Aslıhan Kocapınar, üniversiteden çıkıp yolun karşısına geçmek istediği sırada otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Aslıhan'ın arkadaşları, uzun süredir o bölgede üst geçit yapılması için talepte bulunduklarını, imza kampanyası düzenlediklerini söyledi. Acılı anne Ayşe Kocapınar ise 'Kızımın yaşamını yitirdiği bu yola bir an önce üst geçit yapılmasını istiyoruz. Başka çocuklar ölmesin' dedi.

AÜ Mimarlık Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Aslıhan Kocapınar, 14 Kasım Çarşamba günü akşam saatlerinde üniversite yerleşkesinin kuzey kapısından çıkarak yolun karşısına geçmek istedi. Kocapınar'a, 07 ADE 243 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Kocapınar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yoğun bakıma kaldırılarak tedavi alına alındı. Ancak genç kız yaşam savaşını kaybetti.

Organlarını bağışladılar

Organlarını bağışladılar

Aslıhan Kocapınar'ın cenazesi ailesi tarafından Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Aslıhan'ın annesi, babası ve kız kardeşleri birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Baba Okan Kocapınar, sürücünün adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını hatırlatarak, 'Biz onu vicdanımızda mahkum ettik' dedi.

Aslıhan Kocapınar'ın 3 çocuğundan ortancası olduğunu belirten anne Ayşe Kocapınar ise 'Kızımın yaşamını yitirdiği bu yola bir an önce üst geçit yapılmasını istiyoruz. Başka çocuklar ölmesin. Bu talihsiz olayın yaşanmasından çok önce Aslıhan bir sohbet sırasında organ bağışının öneminden bahsederek, 'Benim vasiyetimdir, organlarımı bağışlarsınız' demişti. Biz de bunu yerine getirdik' diye konuştu.

Cenazesi memleketi Kuşadası'na götürüldü

Cenazesi memleketi Kuşadası'na götürüldü

Aslıhan Kocapınar'ın cenazesi daha sonra morgdan alınarak AÜ Mimarlık Fakültesi'ne getirildi. Buradaki törenin ardından Kocapınar'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Aydın'ın Kuşadası ilçesine götürüldü.

Sürücü adli kontrolle serbest bırakıldı

Sürücü adli kontrolle serbest bırakıldı

Aslıhan Kocapınar'a çarpan sürücü C.D. polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İfadesinde Kocapınar'ı korna çalarak uyarmaya çalıştığını anlatan sürücü C.D., 'Ancak kulağında kulaklık vardı. Sanırım korna sesini duymadı. Çabalarıma rağmen kurtaramadım ve kaza meydana geldi. Hemen durup yardım istedim. Hastaneye kaldırılmasını sağladım. Kazadan dolayı çok üzgünüm' dedi.

Üniversite öğrencileri: "Daha önce de kazalar oldu, sürekli üst geçit yapılması için şikayette bulunuldu"

Üniversite öğrencileri: "Daha önce de kazalar oldu, sürekli üst geçit yapılması için şikayette bulunuldu"

Olaya tepki gösteren üniversitesi öğrencileri, kazanın meydana geldiği Hürriyet Caddesi'ne üst geçit yapılması için sosyal medyada '#aslıhankocapınar' başlık etiketiyle kampanya başlattı. Öğrenciler daha önce de bölgede kazaların yaşandığını ve üst geçit yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Rektör: "İlgili mercilere bu sorunu çok defa ilettik"

Rektör: "İlgili mercilere bu sorunu  çok defa ilettik"

Aslıhan Kocapınar'ın geçirdiği trafik kazasının ardından bir öğrenci Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal'ı Twitter'da etiketleyip, 'Artık bir çözüm bulun hocam' dedi. Rektör Ünal ise bölgenin kampüs dışında olduğu için kendi sorumluluk alanlarının dışında olduğunu belirtip, 'Ancak ilgili mercilere sözlü ve yazılı olarak bu sorunu çok defa ilettik' dedi.

Antalya Büyülşehir Belediyesi: "Üst geçit çalışmasına başlanılacağı bilgisi verildi"

Antalya Büyülşehir Belediyesi: "Üst geçit çalışmasına başlanılacağı bilgisi verildi"

Öğrencilerden gelen tepkilerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aslıhan'ın hayatını kaybettiği yola üst geçit yapılmasına ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Kazanın olduğu yerin Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

'Daha önce yapılmış olan taleplerine ilişkin Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ile koordinasyona geçilmiş, ‘Antalya Batı Çevre Yolu ile Gazi Bulvarı arasında bulunan bağlantı yolunda Sanayi ve Uncalı farklı seviyeli kavşak projeleri hazırlanmış olduğu, imar planı tadilatı ve terkinlerin tamamlanmasını takiben yapımlarının başlayacağı ve eş zamanlı hemzemin yaya geçitlerinin üst geçide dönüştürüleceği’ yönünde tarafımıza bilgi verilmiştir.”

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurcan Acar

Daha birkaç hafta önce arkadaşlarla kültür çıkışının tehlikeli oluşundan, neden üst geçit yapmadıklarından bahsediyorduk. Arkadaşlardan biride biri ölürse an... Devamını Gör

tuka-

Yani 150 defa söyledik ilettik her yere ama duyan olmadı. Sürücüler desen zaten yayayı gördükçe daha da hızlanıyor geçemeyelim diye. Belediyelerimiz bu tür ç... Devamını Gör

Burak Esmer

10 seneyi geçti Antalya'ya geleli.Her sene buna benzer kazalar yaşanıyor,kiminde ölüm kimindeyse ağır yaralanmalar yaşanıyor.Öğrencisinden vatandaşına herkes... Devamını Gör