Görüş Bildir
Haberler
Üç Büyükler Arasında Oynanan Derbilerde Yaşanan 13 Unutulmaz Olay

Üç Büyükler Arasında Oynanan Derbilerde Yaşanan 13 Unutulmaz Olay

Öykü Parlak
02.12.2017 - 12:53

Futbol dünyasının bizi en çok heyecanlandıran maçları şüphesiz ki büyük takımlar arasındaki tarihi derbiler. Ancak hepimiz biliyoruz ki futbol asla sadece futbol değildir. İşte bize bunu kanıtlayan anlar:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maç sırasında sahaya dalan spiker

2. Fenerbahçe taraftarına yapılan "korkak tavuk Ortega" trollemesi

2. Fenerbahçe taraftarına yapılan "korkak tavuk Ortega" trollemesi

Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi, Beşiktaş taraftarları, Fenerbahçe taraftarlarına, Ortega'yı çok sevdiklerini ve onun için bir pankart hazırladıklarını, bu pankartı da Fenerbahçe taraftarının açmasını istediklerini söylediler. Fenerbahçe taraftarı da bu nazik teklifi geri çevirmedi. Ancak üzerinde ' cobarde gallina ortega' yazan pankartın Türkçe anlamı 'korkak tavuk Ortega' idi.

3. 6 yabancı skandalı

3. 6 yabancı skandalı

2000-2001 sezonunda oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde, Fenerbahçe teknik direktörü Mustafa Denizli, sahadaki yabancı sayısını unutup 6.yabancı futbolcuya oyuna sokmuştu. Tabi o zamanlar yabancı sınırı 5. Beşiktaş maçı 3-0 kazanmıştı ama kural ihlali yüzünden Fenerbahçe yine 3-0 hükmen mağlup sayıldı.

4. Lugano'ya atılan rakı şişesi

5. 2013-2014 sezonu Beşiktaş-Galatasaray derbisi

5. 2013-2014 sezonu Beşiktaş-Galatasaray derbisi

2013-2014 sezonunda oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde, Beşiktaş taraftarlarının maç sonunda birdenbire sahaya inmesiyle ortalık karışmıştı. Yaşanan olaylardan sonra hakem Fırat Aydınus, maçı tatil etmek zorunda kalmıştı. Bu maçta aynı zamanda 76.127 kişilik izleyiciyle, Türkiye liglerindeki seyirci rekoru da kırılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 6 Kasım 2002 Fenerbahçe-Galatasaray maçı

6. 6 Kasım 2002 Fenerbahçe-Galatasaray maçı

Galatasaraylılar'ın kara günü, Fenerbahçeliler'in hala kutladığı o gün, 6 Kasım 2002... Fenerbahçeliler'in tekrarını bile izleyeceği, Galatasaraylılar'ın o günü hafızasından sildiği bir maç oldu kısaca. Üzerine fazla yorum yapamayacağımız, sonucun acı ve net olduğu bir olay.

7. Kadıköy Panteri Pancu

7. Kadıköy Panteri Pancu

İşte yıllar geçse de unutulmayacak bir olay, unutulmayacak bir galibiyet. 2004-2005 sezonunda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde her şey normal başlamıştı. Taa ki Beşiktaş kalecisi Cordoba kırmızı kart görene kadar. Beşiktaş'ın oyuncu değişiklik hakkı kalmamıştı ve kaleye futbolculardan birinin geçmesi gerekiyordu. Pancu, tarihe geçeceğini bilmeden hazırlandı ve kaleye geçti. Kalede adeta devleşen Pancu, birçok gol pozisyonunu engelledi ve Beşiktaş o gün sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı.

8. Sabri'nin Volkan'ı yavru kedi gibi tutması

8. Sabri'nin Volkan'ı yavru kedi gibi tutması

Derbilerde taraftarlar arasında yaşanan gerilim, futbolculara da yansıyor tabi. 'Saha içi istenmeyen olaylar' diye genelleyebileceğimiz bu gerilim dolu olaylardan birisi de 2012-2013 sezonunda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçından geliyor. Sabri-Volkan kavgasında, Sabri'nin Volkan'ı ensesinden yavru kedi gibi tutması, uzun süre sosyal medyanın gündemine meze olmuştu.

9. Souness'in Kadıköy çıkarması

1996 yılında oynanan Türkiye Kupası rövanç maçı.. Fenerbahçe ve Galatasaray kupanın kazananını belirlemek için sahaya çıktı ve Galatasaray deplasmanda kupayı kazandı. Dönemin Galatasaray teknik direktörü Graeme Souness, maç sonunda yıllarca konuşulacak o hamleyi yaptı ve taraftarın kendisine verdiği büyük Galatasaray bayrağını Fenerbahçe stadının ortasına dikti.

10. Nouma'nın tombalası

10. Nouma'nın tombalası

2003 yılında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Pascal Nouma gol attıktan sonra yaşadığı sevinci garip bir şekilde göstermiş ve futbol hafızamıza 'tombala' olarak geçen bu hareketi yapmıştı. Bu olaydan sonra 7 ay men cezası aldı ve daha sonra da futbol kariyeri sona erdi. Nouma bu hareketi 'hayattaki en büyük pişmanlığım' diye tanımlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mühendis Oktay'ın vefatı

11. Mühendis Oktay'ın vefatı

Türkiye futbolunda belki de 'keşke olmasaydı' dediğimiz en büyük olay, Mühendis Oktay'ın vefatı. 1991-1992 sezonunda oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçı sonrası, Mecidiyeköy'de otobüs bekleyen Oktay Akdemir, sırf boynunda Beşiktaş atkısı var diye, Galatasaraylı birkaç taraftar tarafından dövülerek katledilmişti. Bizler de futbol terörünün ne olduğunu tam olarak bu olaydan sonra öğrenmiştik.

12. Ali Aydın'ın unutulmaz hakem hatası

12. Ali Aydın'ın unutulmaz hakem hatası

2011-2002 sezonunda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçında, hakem Ali Aydın Galatasaray'a tam 4 kırmızı kart göstermiş ve maç akıllara hakemin katlettiği derbi olarak kazınmıştı. Zaten bu Ali Aydın'ın son hatası olmayacaktı. Bir sonraki sezon oynanan Fenerbahçe-Ç.Rizespor maçında da aynı oyuncuya iki tane sarı kart gösterip, kırmızı kart göstermeyi unutan hakem, düdüğünü asmak zorunda kalmıştı.

13. Rambo Okan'ın Ali Sami Yen çıkarması

13. Rambo Okan'ın Ali Sami Yen çıkarması

Souness'in bu hareketini Fenerbahçeliler asla unutmadı. 2001-2002 yılında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında da benzer bir olay yaşandı. Fenerbahçe taraftarının renkli yüzü Rambo Okan, söylentilere göre bir gece öncesinden Ali Sami Yen Stadı'na girdi ve maç saatini bekledi. Maç saati geldiğinde ise elinde bir bıçakla sahaya dalıp, Fenerbahçe bayrağını sahanın ortasına dikti.

BONUS

Beşiktaş taraftarının aldığı atkı cezası

Beşiktaş taraftarının aldığı atkı cezası

27 Ekim 2011 tarihinde oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında aslında çok özel bir olay yaşanacaktı. Beşiktaş taraftarı, Van'da yaşanan deprem sebebiyle, tüm atkılarını sahaya atacak ve o atkılar yardım amacıyla Van'a gidecekti. Beşiktaş taraftarı maçın 65.dakikasında soyunarak 'Van üşüyor, biz de üşüyoruz!' mesajı da vermişti. Böyle de oldu aslında. Türkiye futbol tarihinin gördüğü en güzel anlardan birini yaşadık o gün. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, bu olay yüzünden Beşiktaş takımına para cezası kesti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
29
26
18
11
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Chandler Bing

"Ezeli rekabet mi? Ne zaman Fenerbahçe bizi kendi sahamızda kalecisiz, 10 kişiyle, kaleye Kezman veya Anelka'yı geçirerek yener, işte o zaman rekabet yeniden... Devamını Gör

Mahmut Han

gerizekalı herif pancu futbola kalecilik ile başlamıştı sonradan forvet mevkisine geçti bi araştır öyle gel

Murat Haklı

yalnız farkettiniz mi bilmiyorum ama Beşiktaş' ın adı hiç utanç verici olaylara karışmamış. çok şükür siyahımız simsiyah, beyazımız tertemiz! #gururlan

Pasif Kullanıcı

5 ile 10 ney peki ?

Pasif Kullanıcı

TFFnin ağzına sıçıyım ben ya

nankurunaisaa

ne kadar net bir yorum :)