Görüş Bildir
Haberler
Twitter ve Facebook'a Engelleme Direkten Dönmüş

Twitter ve Facebook'a Engelleme Direkten Dönmüş

FreiGeist
14.01.2015 - 11:58 Son Güncelleme: 14.01.2015 - 16:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin tutanakların yayılmasının ardından mahkemeden jet engelleme kararı çıktı. Önlem olarak Twitter ve Facebook'un tümden kapatılması için de karar alındı ama Twitter'ın ilgili hesabı Türkiye'de dondurması, Facebook'un ise profil ve grup bazında kapatma uygulaması üzerine karar uygulanmadı. Belgelerin yüklendiği Google da mahkeme kararıyla belgelere erişime izin vermedi.

MİT'e ait TIR'ların Adana'da durdurulmasına ilişkin tutanaklar dün gece sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamdı. Bunun üzerine, sabah saatlerinde mahkemeden karar çıktı. İçeriklerin yayımlanmasının kamu güvenliğini tehdit ettiği belirtilen karar Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne iletildi. Bu karar da Türkiye'deki temsilcileri aracılığıyla tutanakların yayıldığı Facebook ile Twitter'a iletildi.

 Kararın ulaşmasının ardından Twitter hesap bazında engelleme yapıp tutanakları yayımlayanları Türkiye özelinde askıya alırken Facebook da profil ve grup bazında kapatma uyguladı. TIR'larla ilgili 60 kadar döküman Google Drive'dan da 'hizmet şartlarını ihlal ettiği' gerekçesiyle kaldırıldı.

TÜMDEN KAPATMA KARARI HAZIRDI

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberine göre, mahkeme kararları uygulanmaya başlamadan önce her ihtimale karşılık Twitter ve Facebook için tümden kapatma kararı da hazırda tutuldu. Ancak mahkeme kararlarının uygulanması üzerine bu kararlar uygulanmadı.

Sabahtan itibaren uygulanmaya başladı

Sabahtan itibaren uygulanmaya başladı

Hürriyet gazetesi de sabah saatlerinde MİT TIR'larının Adana’da durdurulmasına ilişkin tutanakların internette yayılması ardından tutanakları yayınlayan tüm internet sitelerine erişimin engellenmesi için mahkeme kararı alındığını duyurmuş, kararın Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine de erişimin engellenmesini içerdiği bilgisini vermişti. 

Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, bilgi veren bir yetkili, “Tutanakların yer aldığı birçok site için mahkeme kararı var. Şu anda süreç yürüyor” dedi.

Mahkeme kararı sabah itibariyle uygulamaya girdi. Büyük ölçüde içerik çıkarmaların tamamlandığı öğrenildi.

RTÜK kararı duyurdu

RTÜK kararı duyurdu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adana 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, Hatay'ın Kırıkhan ilçesi ve Adana'da MİT'e ait araçların durdurulması ve aranması olayıyla ilgili yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü yayının yapılmasının yasaklanmasına karar verdiğini duyurdu.

Karar erişim sağlayıcılarına ulaştırıldı

AA'nın verdiği bilgiye göre Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent ise kararın kendilerine ulaştığını belirterek, 'Kararı, erişim sağlayıcılarına ulaştırdık. Twitter, Google ve Facebook'un söz konusu URL'leri çıkardığı Birliğimize bildirildi. Twiter'ın avukatı söz konusu URL'lerin engellendiğini sözlü olarak, Facebook ve Google ise yazılı olarak bildirdi. Şu an herhangi bir sorun yok' diye konuştu.

Kaynak: Milliyet, Hürriyet ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0