Görüş Bildir
Haberler
Türk Sinemasının Yıldızı Fatma Girik'in Mutlaka Yeniden İzlememiz Gereken 17 Filmi

Türk Sinemasının Yıldızı Fatma Girik'in Mutlaka Yeniden İzlememiz Gereken 17 Filmi

Begüm
24.01.2022 - 11:26

Fatma Girik'in vefatıyla sarsıldığımız bu acı günde Türk sinemasının yıldızını bir kez daha analım! Fatma Girik'in filmleri gerçekten birbirinden özel ve güzel. İşte yeniden izlememiz gereken 17 Fatma Girik filmi!

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Köroğlu (1968)

1. Köroğlu (1968)

IMDb: 7,0

Bolu Beyi, benzersiz bir at sahibi olmak ister bu yüzden de Seyif Yusuf'u görevlendirir. Kendisi için Yusuf'tan muhteşem bir at yetiştirmesini isteyen Bolu Beyi, Yusuf'un getirdiği atı beğenmez. Bu durumu kendisi için hakaret sayan Bolu Beyi Yusuf'un gözlerine mil çektirerek onu cezalandırır. Bu durum üzerine Köroğlu, babasının intikamını almak için harekete geçer.

2. Japon İşi (1987)

2. Japon İşi (1987)

IMDb: 6,1

Gazinoda şarkıcılık yapan Başak’ın peşinde rakip gazinoların patronları vardır. Öldürüleceğini düşünen genç kadın çareyi kaçmakta bulur. Veysel ise Başak’ın en büyük hayranıdır. Veysel’in evine konuk ettiği Japon bilim adamı yurduna döndükten sonra Veysel için bir robot tasarlar. Robot tıpa tıp Başak’a benzemektedir. Veysel kısmen de olsa hayallerine kavuşmuştur ancak gazinocularun Başak’ı ararken robot Başak'ı bulmalarıyla her şey karışır. Tam da bu sırada gerçek Başak yurda geri dönecektir.

3. Postacı (1984)

3. Postacı (1984)

IMDb: 7,0

Postacılık yaparak hayatını idame ettiren Adem çalıştığı mahallede ailesiyle birlikte yaşayan 30'lu yaşlardaki Sevtap'a aşıktır. Sevtap evlenme yaşının da geçmiş olmasının verdiği umutsuzlukla Adem'in bu aşkına karşılık vermektedir. Evlenmeye karar veren ikilinin önündeki tek engel Sevtap'ın Almanya'daki ağabeyi Latif'tir. Belalı bir adam olan Latif bu evliliğe ne pahasına olursa olsun karşı çıkmaktadır. Ağabeyi ikna etmeye çalışan aşıklar Sevtap'ın babasının dilinden bir mektup yazarak Latif'e gönderirler. Bu telgrafta babanın evliliğe razı olduğu yazmaktadır. Ancak Latif'in tatil amacıyla Türkiye'ye dönmesiyle tezgahları ortaya çıkar ve işler karışır.

4. Kaçak (1982)

4. Kaçak (1982)

IMDb: 6,0

Muzaffer Ağa, köylülerin işlediği ama sahibi olmayan toprakları ele geçirmek ister. Bu durumu öğrenen Habip, ağanın toprakları el koymasına kaşır çıkar. Kararından vazgeçmeyen Muzaffer Ağa, kendisine karşı çıkan köylülerin haddini bildirmek için onların mahsullerini yakar. Mahsullerin yanması sonrasında büyük bir öfkeye kapılan Habip, Muzaffer Ağa'nın peşine düşer ve onu vurur. Girdiği arbede sırasında yaralanan Habip, peşine düşen jandarma ve ağanın adamlarından kurtulmaya çalışır. Bu sırada küçük oğlu ile yaşayan Hacer adında bir adamın yanına sığınan Habip'i, genç kadın tedavi eder. Bu sayede yolları kesişen Habip ve Hacer arasında çok geçmeden büyük bir aşk başlar.

5. Ezo Gelin (1973)

5. Ezo Gelin (1973)

IMDb: 5,7

Ezo, yaşadığı köyde herkesin hayran olduğu güzeller güzeli genç bir kadındır. Aynı köyde yaşadıkları, kendisi gibi saf ve iyi niyetli biri olan Ali'yle evlendirilen Ezo, buna rağmen köy ağası Reşat'ın peşinden ayrılmasını engelleyemez. Evli olmasına rağmen Ezo'yla evlenmeye kararlı olan Reşat, reddedildikçe işin daha da üstüne gider, türlü çirkin hareketle Ezo'yu elde etmeye çalışır. Çok mutlu bir yuva kuran Ezo ve Ali'nin mutluğuna gölge düşmesi ise an meselesidir. Ali askere gider ve buradan Kore Savaşı'na gönderilir. Bu da ailenin trajik bir şekilde dağılması anlamına gelmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Satın Alınan Koca (1971)

6. Satın Alınan Koca (1971)

IMDb: 6,2

Genç ve yakışıklı bir roman yazarı kaldığı pansiyonun küçük kızı Ayşe'nin hastalığının tedavisi için gerekli parayı bulmaya çalışır fakat bulamaz. Tam bu sırada çok zengin bir ailenin güzel ve şımarık kızı ile evlenmesi için para teklif edilir. Bu garip teklifi şartlar dahilinde sadece parayı alıp Ayşe'yi ameliyat ettirmek için kabul eder. Genç kadın ve adam başlarda birbirlerinden hiç hoşlanmazlar fakat daha sonra aşık olurlar.

7. Kanlı Nigar (1981)

7. Kanlı Nigar (1981)

IMDb: 7,1

Osmanlı Hanedanının hüküm sürdüğü yıllarda sıradan bir mahalleye yeni taşınan Cihanyandı Kanlı Nigar Nigar, uzun zaman önce kötü yola düşmüş, artık ekmeğini bu işten çıkaran bir kadındır. Bu mahallede yeni bir genelev açan kadının bu mahalleyi seçmesinin altında özel nedenler yatmaktadır. Yıllar önce masum bir kadınken kendisini kirletip bu yola düşüren yakınlarından intikam almayı aklına koyan kadın kurduğu türlü plan ve tuzaklarla masumiyetinin peşine düşecektir.

8. Yaşam Kavgası (1978)

8. Yaşam Kavgası (1978)

IMDb: 6,2

Kocası Reşit'i komşusu şükranın yanında gören Emine evi terk eder. İki çocuğuyla Reşit'in yaşlı babasına sığınır. Reşit Emine gittikten sonra Şükran'ı yanına alır ve beraber yaşamaya başlarlar. Fakat işler beklendiği gibi gitmeyecektir.

9. Yılanların Öcü (1985)

9. Yılanların Öcü (1985)

IMDb: 7,6

Anadolu’nun ücra bir köyündeyiz… Köyün sorunlu kişiliği Haceli ve eşi Fatma köydeki kuraklık ve nem sebebiyle yeni bir eve ihtiyaç duymaktadırlar. Bu sebeple yeni bir ev yaptırmak zorundadırlar. Bu yeni evin yeri başka bir köylü ailenin, Irazca ve oğlu Kara Bayram’ın yaşadıkları evin hemen önüdür. Haliyle Irazca ve ailesi tarafından istenmeyen bu inşaat, köyün çıkarcı muhtarının da destekleri sayesinde temellerine kavuşur. Ancak asıl hikaye burada başlar. Bir ev yüzünden iki aile başta olmak üzere tüm karakterler türlü dramlara konu olurlar.

10. Namus (1973)

10. Namus (1973)

IMDb: 6,2

Film, tecavüze uğrayan genç bir kızın yaşadıklarını konu edinir. Çiftliğin sahibi Kemal Bey’in oğlu Orhan, Ali Kâhya'nın kızı Zeynep’e tecavüz eder. Evlenme vaatlerine umut bağlayan Zeynep bundan kimseye bahsetmez. Kemal Bey durumu öğrenince ikiliyi evlendirmeye karar verir. Fakat bu isteği gerçekleşemeden ölür. Orhan evlenmek istemediği Zeynep’i başkalarına pazarlar. Bu durum nedeniyle köyüne dönemeyen Zeynep konsomatris olarak çalışmaya başlar. Ali Kâhya'nın İstanbul’a gelmesiyle gerçekler açığa çıkar. Ali Kâhya, Zeynep’i alarak köye döner. Ancak Orhan’ın aileye yaşatacağı kötülükler bununla kalmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Evlat (1972)

11. Evlat (1972)

IMDb: 4,8

Filmde, aşk ile minnet duyguları arasında tercih yapmak zorunda kalan bir kadının hayatı anlatılır. Şeref, yıllardır evlat hasreti çekmektedir. Fakat karısını ve çocuğunu doğum esnasında kaybeder. Aynı gün bir kaza geçirir. Bir daha baba olamayacaktır. Çektiği mahrumiyeti çevresindeki insanlara yardım ederek gidermeye çalışır. Yusuf’la Ayşe’nin nişanlanmalarına da o ön ayak olur. Yusuf, ekibiyle birlikte bir araştırma için dağdaki madene doğru yola çıkar. Düğün, dönüşte yapılacaktır. Yusuf’un dağdan dönmesini bekleyen Ayşe, büyük bir acıyla sarsılır. Nişanlısı ve ekibi çığ altında kalmıştır. Kader, beklenmedik bir yol çizmiştir onlara.

12. Halk Çocuğu (1964)

12. Halk Çocuğu (1964)

IMDb: 6,7

Ülkenin meşhur zenginlerinden Refik Bey vefat etmiş, varisleri akbaba gibi üşüşerek kalan mirasın açıklanması için beklemektedirler. Herkes büyük bir servete kavuşmanın hayaliyle yanıp, tutuşurken avukat Saadettin Bey'in açıklamasıyla adeta şok olurlar. Çünkü milyoner Refik Bey mirasını kimsenin bilmediği oğlu Ahmet'e (Ayhan Işık) bırakmıştır. Hayal kırıklığına uğrayan akrabalar kendi aralarında planlar yaparak Anadolu'nun küçük bir Kasabasın'da yaşayan Ahmet'in peşine düşerler. Ancak türlü numaralarla kandırıp, mirası elinden almaya çalışan varislerin karşısında akıllı, dürüst, marifetli ve güçlü, adeta cin gibi bir adam vardır..

13. Murat ile Nazlı (1972)

13. Murat ile Nazlı (1972)

IMDb: 6,1

Köy ağasının düşmanı olan bir ailenin oğlunun, ağanın kızıyla yaşadığı umutsuz aşkı konu alan bir melodram.

14. Gönülden Yaralılar (1973)

14. Gönülden Yaralılar (1973)

IMDb: 6,2

Bir şirketin muhasebecisi olan Murat, karısı Zeynep ve kızı Selam ile mutlu bir yaşam sürmektedir. Bir çetenin üyesi olan Gönül, Murat’ı uyutarak cebinden şirket kasasının anahtarlarını alır. O gece Kenan ve çetesi şirketin kasasını soyarlar.

15. Ana Ocağı (1977)

15. Ana Ocağı (1977)

IMDb: 5,9

Kocasını öldüren bir kadınla, yetim kalan iki çocuğun mücadele öyküsü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dağdan İnme (1974)

16. Dağdan İnme (1974)

IMDb: 4,9

Toros dağlarına düşen bir uçaktan kurtulan tek kişi Vedat’tır. Ağır yaralı Vedat bu ıssız doğada bir başına çaresizdir. Dağın eteklerindeki bir dağ köyünde yaşayan Elif, ailenin beş kızından biridir. Vedat’ı bulan Elif, onu ilkel yöntemlerle tedavi etmeye başlar. Vedat gözlerini ilk açtığında şoka girerek kaçmaz ister ancak yaraları yüzünden başaramaz. Genç adam nefret ettiği bu vahşi görünümlü kadından kurtulmanın peşindeyken, Elif günden güne ona aşık olmaktadır. Bir süre sonra Vedat da bu aşka kayıtsız kalmayacaktır.

17. Yaralı Aslan (1963)

17. Yaralı Aslan (1963)

IMDb: 6,4

Bir nakliyat şirketine baskınlar düzenleyip, şoförlerin sefere çıkmasını engelleyen bir çeteye karşı savaş veren yiğit bir gencin öyküsü.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charlie Brown

Boş beşik.. o filmde efsanedir...