Görüş Bildir
Haberler
Türk Sinemasının Yıldızlarından Fatma Girik Hayatını Kaybetti!

etiket Türk Sinemasının Yıldızlarından Fatma Girik Hayatını Kaybetti!

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik yaşamını yitirdi. Beyazperdede canlandırdığı sayısız karakterle hafızlarda yer edinen Girik, 79 yaşındaydı. 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul’a Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirdi.

Acı haberi Şişli Belediye Başkanı Keskin duyurdu.

Ölüm nedeni açıklandı

Ölüm nedeni açıklandı

Girik'in tedavi gördüğü hastaneden ise kamuoyuna ölüm nedeni ile ilgili açıklama yapıldı.

Hastaneden yapılan açıklamada ölüm nedenine ilişkin şu ifadeler kullanıldı;

'Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, Kovid 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen, çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik'in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.'

Bodrum'da defnedilecek

Bodrum'da defnedilecek

Girik için yarın 10.00'da Şişli Belediyesi'nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak. Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

Kariyerine 200'e yakın film sığdırdı

Kariyerine 200'e yakın film sığdırdı

Figüran olarak adım attığı Yeşilçam'da, 14 yaşında oynadığı bir filmde yıldızı parlayan Fatma Girik, kariyerine yaklaşık 200 film sığdırdı. 

Fatma Girik, “Kanlı Nigar” ve “Yılanların Öcü” gibi filmlerle Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasına adını yazdırdı.

Fatma Girik kimdir?

Fatma Girik kimdir?

Fatma Girik, Aralık 1942 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

Cağaloğlu Kız Lisesi’ni bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri’nin yaptığı Leke’ydi. Leke’yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. 

Fatma Girik’in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün’ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde’ydi. 

Memduh Ün'le tanışıklığı Girik'in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

Şişli Belediye Başkanlığı yaptı

Şişli Belediye Başkanlığı yaptı

İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyal demokrat Halkçı Parti’den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. 

Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato’da adlı bir programın sunuculuğunu da yaptı.

Fatma Girik son olarak 2012 yılında yayınlanan Babalar ve Evlatlar dizisi ile ekranlarda yer aldı.

Girik'in vedasının ardından sosyal medyada mesajlar paylaşılıyor. 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
biri

Nur içinde yat güzel insan.. :(

Smeraldo

Huzur içinde yatsın !

Erdem Gündüz

Nurlar içinde uyusun 🙏🏼