Görüş Bildir
Haberler
Türk Futbolunun Efsane Kalecisi Varol Ürkmez Hayatını Kaybetti! Varol Ürkmez Kimdir?

Türk Futbolunun Efsane Kalecisi Varol Ürkmez Hayatını Kaybetti! Varol Ürkmez Kimdir?

Müge Kakşi
29.01.2021 - 13:35

Bir süredir kanser tedavisi gören Türk futbolunun değerli ismi Varol Ürkmez geçirdiği kalp krizi ile hayatını kaybetti. 1937 doğumlu olan efsane kaleci Ürkmez fenalaşarak hastaneye kaldırılması üzerine yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi. Peki Varol Ürkmez kimdir? Sağlık durumu nasıldı? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altay'dan Varol Ürkmez'e Veda Mesajı

Altay'dan Varol Ürkmez'e Veda Mesajı

Türk futbolunun efsane kalecisi Varol Ürkmez, dün evinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Siyami Ersek Hastanesi'nde ilk müdahale yapılan Ürkmez'in kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Ürkmez tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 84 yaşında hayatını kaybeden milli kaleci uzun yıllardır kanser tedavisi görüyordu.

İzmir'in köklü kulüplerinden Altay'ın unutulmaz kalecisi Varol Ürkmez'in ölümü üzerine Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, '1960-1968 yıllarında formamızı giyen, A Milli kalecimiz Varol Ürkmez 84 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Yeteneği, renkli kişiliğiyle Türk futbolu ve Büyük Altay'ımızda bıraktığı tüm izleri unutmayacağız. Merhuma Allah'tan rahmet, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz' ifadelerine yer verildi.

Varol Ürkmez Kimdir?

Varol Ürkmez Kimdir?

Futbola 1950 yılında Selimiye Spor Kulübü'nde başladı. 1952'de Sultantepe Spor Kulübü'ne geçti. 1953'te Beşiktaş'ın seçmelerine katıldı ve bu takıma transfer oldu. İlk sezonunu Beşiktaş'ın genç takımında geçirdi. Bir yandan da Fıstıkağacı Ortaokulu'nda okuyor ve diğer spor dallarıyla da ilgileniyordu. 1954-55 sezonu ile itibaren İstanbul liginde forma giymeye başladı. Bülent Gürbüz'ün arkasında, takımın ikinci kalecisiydi. Beşiktaş, kalesini korumaya başladığında 17 yaşındaydı. 1956-57 sezonunda daha 19 yaşındayken Beşiktaş'ın as kalecisi olmayı başardı. .

Beşiktaş ile ilk kupası Federasyon Kupası (Türkiye) oldu. Aynı kupayı 1957-58 sezonunda da kazandılar. Beşiktaş, o sezon kupayı alacak Real Madrid ile eşleşti. Varol Ürkmez, İspanya'ya gidebilmek için antrenmanlarda kendini gösterip, İspanya'ya giden kadroda yer aldı. Dönemin teknik direktörü Leandro Remondini yöneticilerin isteğine karşın kalede Varol'u oynatmak istedi. .

Varol, dönemin yıldızları Alfredo di Stéfano ve Ferenc Puskás karşısında çok etkili bir performans gösterdi. İlk yarı gol yemeyen kaleci, iki gol yemekten kurtulamadı. Ürkmez, maçtan sonra Real Madrid ile anlaşsa da ailevi problemleri nedeniyle bu transfer gerçekleşemedi. Varol Ürkmez, Milliyet Gazetesi tarafından 1958 yılının en iyi sporcusu ödülünü kazandı. 1959'da düzenlenen ilk profesyonel ligde Beşiktaş forması giyse de özel hayatındaki düzensizlik performansına yansıyınca, kaleyi Necmi Mutlu'ya kaptırdı. 1959-60 sezonunda takımın ikinci kalecisi olan Varol, hiçbir lig maçında forma giyemeden şampiyonluk yaşadı.

Ayrıca futbol kariyerine Beşiktaş'ta başlayan yıldız kaleci sırasıyla Altay, Galatasaray, Manisa Spor, Gençlerbirliği gibi takımlarda da forma giymiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın