Görüş Bildir
Haberler
Tırsmaktan Tuvalete Bile Gidemeyeceğiniz Birbirinden Korkunç 13 Netflix Filmi

Tırsmaktan Tuvalete Bile Gidemeyeceğiniz Birbirinden Korkunç 13 Netflix Filmi

Korkmak isteyen buraya gelsin.

Kaynak: https://twentytwowords.com/10-scaries...

13. Leatherface - 2017:

13. Leatherface - 2017:

IMDb: 5.0

2017 yapımı filmi, Teksas Testere Katliamı'nın sekizinci bölümü olarak seyirciyle buluştu. Film, psikolojik sorunları olan genç Leatherface'in akıl hastanesinden kaçıp, üç kişi ile birlikte cinayet işlemeye kaldığı yerden devam etmesini anlatıyor. Uzun süredir akıl hastanesinde olan genç, bu sefer intikam dolu ve iştahlarını arttıracak kurbanlarını arıyor. Genç bir hemşireyi kaçıran grup, bir yandan takip edilirken bir yandan da genç kadının hayatını cehenneme çeviriyor.

12. The Clown (Palyaço) - 2014:

12. The Clown (Palyaço) - 2014:

IMDb: 5.7

Birçok korku filminin yönetmeni olan Eli Roth, yine insanüstü bir korku filmiyle karşımızda. Oğlunun doğum günü için palyaço sözü veren babanın sürpriziyle oldukça masum başlayan film, daha sonra bambaşka bir hale bürünüyor. Babanın, palyaço kıyafetinin lanetli olması sebebiyle ailedeki kimsenin kendisini tanıyamadığını fark etmesiyle işler karışıyor.

11. The Perfection (Mükemmellik) - 2018:

11. The Perfection (Mükemmellik) - 2018:

IMDb: 6.1

Allison Williams ve Logan Browning gibi profesyonel isimlerin oynadığı 2018 yapımı filmde, çiftimiz hızlı bir şekilde aralarında bağ kurar fakat Çin'e yaptıkları seyahatte Brownin'in hastalanmasıyla her şey kötü bir hale bürünmeye başlar. Kısa bir süre sonra ise; hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı anlaşılır. Çiftin geçmişi ortaya çıktıkça, bu mide bulandırıcı durumlar bazı şeylerin daha kötüye gitmesini engeller.

10. Mama - 2013:

10. Mama - 2013:

IMDb: 6.2

Anne ve babasını kaybettikten sonra ormanda 5 yıl boyunca hayatta kalan iki kız kardeş, amcası ve sevgilisi tarafından evlat edinir. Normal hayata adapte olmaya çalışan iki kız kardeşin durumunun sadece ıssız bir yerde yaşamanın verdiği yabaniliğin değil aynı zamanda Mama isimli bir ruhtan da kaynaklandığı anlaşılır. Bu süreçte yaşananlar ise oldukça korkutucudur.

9. The Ritual - 2017:

9. The Ritual - 2017:

IMDb: 6.3

2017 yapımı korku filmi, 2011 yılında Adam Nevill tarafından yazılmış aynı isimli romandan esinlenerek yapıldı. Konusu ise; 5 üniversite arkadaşının doğa yürüyüşüne çıktığı seyahati anlatıyor. Büyük bir trajedi yaşadıktan sonra aralarını tekrar düzeltme umuduyla İsveç'te yola çıkan grubun planları, düşündükleri gibi gitmiyor. Tahmin edeceğiniz gibi, kafa dinleyici bir tatil yapmak yerine işlerin git gide kötüye dönüştüğü bir durumla karşı karşıya kalıyorlar.

8. The Babysitter (Bebek Bakıcısı) - 2017:

8. The Babysitter (Bebek Bakıcısı) - 2017:

IMDb: 6.3

Pasif bir hayatı olan Cole, bakıcısıyla birlikte evde yalnız kalmak zorunda kalır. Cole, gece uyandığında içten içe hayran olduğu bakıcısını gizlice izlemeye başlar. Eve arkadaşlarını toplayan ekip oyun oynarken her şey gayet normal görünür fakat işin kanlı yönü bu oyunla birlikte ortaya çıkar.

7. Bird box - 2018:

7. Bird box - 2018:

IMDb: 6.6

2018 yapımı film, çıktığı zamanda herkes tarafından konuşulmuştu, hatta geçtiğimiz yılın sonunda Bird Box challenge'a bile sebep olmuştu. Sandra Bullock'ın sergilediği oyunculuk performansı bile filmi izlemeniz için yeterli bir sebep olabilir. Doğaüstü bir şey tarafından ele geçirilerek insanların intihar ettiği bir distopyayı ele alan filmde, bir annenin çocuklarını tehlikeli bir yolculuktan geçirerek kurtarmaya çalışmasını anlatıyor. En can alıcı nokta ise; bu yolculukta hepsinin gözünün kapalı olması...

6. Hush - 2016:

6. Hush - 2016:

IMDb: 6.6

2016 yılında izleyiciyle buluştuğu Hush filminde, alışkın olduğumuz seri katil filmlerinden farklı olarak başrolü işitme engelli bir birey olarak görüyoruz. Ormanda yaşayan başrol, biri tarafından izlediğini anladıktan sonra maskeli seri katili camın ardında görüyor. Seri katilimiz ise; sadece onu öldürmek değil aynı zamanda korkutmak istiyor.

5. Gerald's Game - 2017:

5. Gerald's Game - 2017:

IMDb: 6.6

Eşiyle birlikte gölün kenarında kimsenin olmadığı bir eve giderek kafasını dinlemek isteyen çift, yakınlaştıkları anda ilişkilerine heyecan katmak ister. Jessie, eşi tarafından yatağa kelepçelenir fakat o an beklenmedik bir şekilde eşi, kalp krizi geçirir ve oracıkta ölür. Yatağa bağlı kalan Jessie, bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da bilinçaltının oynadığı oyunlarla başa çıkmaya çalışır.

4. The Invitation (Davet) - 2015:

4. The Invitation (Davet) - 2015:

IMDb: 6.7

2015 yapımı psikolojik gerilim filmi, izleyenlerin akıllarını karıştıran ve normalde sosyal davranışların nasıl olması gerektiğini sorgulatıyor. Evliliği trajik bir şekilde biten adamın evine geri dönüşü ve arkadaşlarını yemeğe davet edişinin ardından her şey karmaşık bir hale dönüşüyor. Eski çift, bazı trajik anılarını tekrar gün yüzüne çıkarıyor. Ve eski eş, etrafındakilerin kötü niyetli olduğu konusunda şüpheye düşüyor. Daha sonrasında ise büyük bir kaosla karşı karşıya kalıyoruz.

3. The Cabin In The Woods( Dehşet Kapanı) - 2011:

3. The Cabin In The Woods( Dehşet Kapanı) - 2011:

IMDb: 7.0

Komedi ve korkunun karışımı olan 2012 yılı yapımı film, bir grup arkadaşın ormanlık alanda tatile gitmesiyle başlıyor. Fakat, yine tahmin edeceğiniz gibi eğlenceli tatilleri kabusa dönüşüyor ve bu ürkütücü yerin sırları yavaşça öğreniliyor. Korku filmi sevenlerin oldukça beğeneceği filmde bazı korkutma klişelerinin farklı kullanımı gerçekten etkiliyor.

2. The Conjuring 2 (Korku Seansı 2 ) - 2016:

2. The Conjuring 2 (Korku Seansı 2 ) - 2016:

IMDb: 7.3

İzleyen herkesin uykularını kaçıran Korku Seansı filminin ikincisi de bizlere aynı etkiyi verdi. İnsanüstü korku filminde, lanetli bir evde yaşananların hikayesi anlatılıyor. Patrick Wilson ve Vera Farmiga, yine ilk filme olduğu gibi paranormal olayların inceleyen ve çözüm bulan çift olarak karşımıza geliyor. Filmde, ruhlar tarafından ele geçirilen bir çocuğun ailesinin endişeleri üzerine Ed ve Lorraine Warren'dan yardım istemeleri sonucunda başlarından geçen olaylar anlatılıyor. En korkunç olan kısmı ise; filmin, gerçek hayatta yaşanmış bir hikayeden esinlenerek çekilmesi.

1. Get Out (Kapan) - 2017:

1. Get Out (Kapan) - 2017:

IMDb: 7.7

2017 Jordan Peele filmi, korku filmi olmanın yanında sosyal eleştiriler de içeriyor. Her şey, Daniel Kaluuya'nın canlandırdığı karakterin kız arkadaşının ailesine ziyarete gitmesiyle başlıyor. Kaluuya, zamanla olayların normal olmadığını ve ailesinin ırkçı tavırları olduğunu fark ediyor. Daha sonrasında ise rahatsız edici gerçeği öğreniyor. Klişe korku filmlerinin aksine gerçekten neyden korkmamız gerektiğini sorgulamaya başlıyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
34
9
7
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın