Görüş Bildir
Haberler
‘The Undoing’ Dizisini Beğenenlerin Bayıla Bayıla İzleyeceğine Garanti Verebileceğimiz Gelmiş Geçmiş En Başarılı 19 Dizi ve Film

‘The Undoing’ Dizisini Beğenenlerin Bayıla Bayıla İzleyeceğine Garanti Verebileceğimiz Gelmiş Geçmiş En Başarılı 19 Dizi ve Film

Nergis
05.12.2020 - 09:00

Dizi altı bölüm olunca boşluğa düşmüştüm. Bu liste iyi oldu! 😍

Not: Filmlerin tanıtım yazıları Beyazperde.com'dan alınmıştır.

Henüz 'The Undoing'i izlemeyenleri şöyle alalım:

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Sleeping with the Enemy (1991)

19. Sleeping with the Enemy (1991)

IMDb: 6.3

Sleeping with the Enemy, saplantılı kocasından kurtulmaya çalışan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Laura, hayallerinin erkeğini bulduğunu düşünür. Martin ile mutlu giden ilişkileri evlilikle taçlanır. Aradan geçen dört yılın ardından ise herkes onların ideal çift olduğunu düşünür. Ancak işin aslı pek de öyle değildir. Martin, şiddete meyilli ve saplantıları olan bir adamdır. Kocasından gördüğü zulme daha fazla katlanamayan Laura çareyi kaçmakta bulur. Kocası dahil herkesi öldüğüne inandıran Laura, küçük bir kasabaya yerleşir. İzini kaybettirip yeni kimliği ile yeni bir hayata başlayan Laura, geçmişin korku yüklü hatıralarından kurtulamaz. Martin’in ölmediğini keşfetmesi ise tüm kabuslarının gerçekleşmesine neden olur.

18. The Girl on the Train (2016)

18. The Girl on the Train (2016)

IMDb: 6.5

Gerilim ve gizem türü film işsizlik çeken, alkol problemleri olan ve günlerini tren yolculukları yapıp sorunsuz ve muhteşem çiftleri gözlemleyerek geçiren bir kadına odaklanıyor. Genç kadın mükemmel olduğunu düşündüğü bir çifti izlerken mükemmel çiftteki kadının cinayete kurban gitmesiyle sarsılıyor. Cinayetin gizemini çözmeye çalışan kadın cevapsız sorular içinde bir cevap arıyor.

17. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

17. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

IMDb: 6.6

Başrolünü Hollywood'un sevilen yıldızı Zac Efron'un üstlendiği film, 1989'da Florida'da idam edilen ünlü seri katil Ted Bundy'nin hayatına odaklanıyor. Karizması sayesinde birçok kadına yaklaşmayı başararak genç kızlara ve kadınlara tecavüz edip onları öldüren seri katil ile uzun dönemli kız arkadaşı Liz arasındaki sorunlu ilişkiyi anlatan filmin yönetmen koltuğunda Joe Berlinger oturuyor.

16. I'm Thinking of Ending Things (2020)

16. I'm Thinking of Ending Things (2020)

IMDb: 6.7

Ian Reid’in 2016 yılında yayınlanan aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan “I’m Thinking of Ending Things” birlikte uzun bir yola çıkan Jake ve kız arkadaşına odaklanıyor. Jake’in gözden ırak bir çiftlikte yaşayan ailesiyle tanışmaya hazırlanan kadın bir yandan da ilişkilerini bitirmeyi düşünmektedir. Jake beklenmedik bir şekilde farklı bir yola sapınca kız arkadaşı zor durumda kalır ve ikili arasında somut bir gerginlik, psikolojik bir kırılganlık ve saf bir korku hissi oluşur.

15. Martha Marcy May Marlene (2011)

15. Martha Marcy May Marlene (2011)

IMDb: 6.9

Martha, iki yıldır Marcy May olarak yaşadığı yerde sürekli tacizde bulunan hippi kılıklı bir kültürden kaçmayı başarmıştır. Kız kardeşi ve eniştesinin yanına gelir ve onlar da Martha’yı kabul ederler. Yardıma hazırdırlar. Tek sorun Martha’nın rüya ile gerçeği birbirinden ayırmakta çektiği güçlüktür. Geçmişinin hayalet misali anıları sürekli yüzeyde dolanmaktadır. Muhtemelen de bir kişininin kendisine verebileceğinden çok daha derin ve bilinçli bir desteğe ihtiyacı olduğu gerçeği ile yüz yüzedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Talented Mr. Ripley (1999)

14. The Talented Mr. Ripley (1999)

IMDb: 7.4

Tom Ripley, kendisini hayata karşı daha iyi bir yerde konumlandırabilmek adına başka birinin hayatını çalmaktan çekinmeyen yararcı bir adamdır. Bir gün Dickie isimli bir çocuğu Amerika'ya geri döndürmek adına zengin bir adam tarafından İtalya'ya gönderilir. Sevgilisiyle beraber her şeyden habersiz huzurlu bir hayat sürmeye çabalayan Dickie, az sonra atılacağı maceradan da tamamen bihaberdir.

13. Gossip Girl (2007-2012)

13. Gossip Girl (2007-2012)

IMDb: 7.4

NewYork'un yukarı yakasında yaşayan, doğuştan şanslı bir grup lise öğrencisinin lüks hayatlarını, aşklarını, ayrılıklarını dedikoducu bir blog üzerinden aktaran dizi anlattığı hikayeler kadar dizide kullanılan kıyafetler ve aksesuarlarla da dikkat çekiyor ve adeta kendi modasını yaratıyor..

12. Elite (2018- Hala devam ediyor.)

12. Elite (2018- Hala devam ediyor.)

IMDb: 7.6

Elite, ülkenin en seçkin okuluna gitmeye hak kazanan işçi sınıfından üç gencin hikayesini konu ediyor. Las Encinas, İspanya’nın en seçkin okullarından biridir. Ülkede yaşanan bir deprem pek çok okulun yıkılmasına neden olur. Açıkta kalan çocuklar bölgedeki diğer okullara dağıtılmaya başlayınca, işçi sınıfı ailelerden gelen üç çocuk da Las Encinas’a kabul edilir. Gençler başlarda bu durumu büyük bir şans olarak görür. Ancak çok geçmeden yanıldıklarını anlarlar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan üç genç ile her şeye sahip olan okulun zengin öğrencileri arasında büyük bir çatışma başlar. Sınıf arkadaşlarından birinin ölü bulunması ise ortamı iyice karıştırır. Polis tüm öğrencileri sorgudan geçirir. Peki suçlu ya da suçlular kimdir?

11. Prodigal Son (2019 - Hala devam ediyor.)

11. Prodigal Son (2019 - Hala devam ediyor.)

IMDb: 7.7

Fox tarafından ekrana taşınan “Prodigal Son” ülke tarihinin en sosyopat katillerinden biri olan Doktor Martin Whitly'nin psikolog oğlu Malcolm Bright karakterinin yaşadıklarını takip ediyor. NYPD polisleriyle işbirliği yapan Malcolm Bright, onlara en zorlu davaları çözmede yardımcı olmaktadır. Ancak bu esnada her biri sorunlu karakterler olan aile fertleriyle de uğraşmak zorunda kalacaktır. Dizinin başrolünde Michael Sheen boy gösteriyor.

10. The Sinner (2017 - Hala devam ediyor.)

10. The Sinner (2017 - Hala devam ediyor.)

IMDb: 7.9

Petra Hammesfahr’ın aynı isimli kitabından uyarlanan The Sinner, genç bir annenin içine düştüğü nedensiz öfke, şiddet ve korkunun temelini aramasını anlatıyor. Dizide Bill Pullman tarafından canlandırılan dedektif ile birlikte genç kadın geçmişi ile bolca yüzleşmek zorunda kalıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Defending Jacob (2020)

9. Defending Jacob (2020)

IMDb: 8.0

William Landay'in aynı adlı çok satan romanından uyarlanan 'Defending Jacob', 14 yaşındaki oğlunun bir cinayetle suçlanmasının ardından davayı soruşturmaya başlayan savcı Andy Barber’ın öyküsünü takip ediyor. Ülkenin en saygın savcılarından biri olan Andy Barber, hayatının en zorlu davası ile karşı karşıyadır. Dava ile ilgili araştırma yapan Barber, davada derinlere indikçe oğlu ile ilgili hiç bilmediği gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

8. Gone Girl (2014)

8. Gone Girl (2014)

IMDb: 8.1

Kayıp Kız, karısının aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Amy'den uzun süre haber alınamayınca polis, genç kadının ortadan kaybolması ile ilgili Nick'ten şüphelenmeye başlar. Olanlara bir türlü anlam veremeyen Nick'in ise Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Genç adam bu sırada kendisini Amy'nin ailesinin düzenlediği bir yardım operasyonunun içinde piyon olarak bulur. Nick, masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır...

7. How to Get Away with Murder (2014–2020)

7. How to Get Away with Murder (2014–2020)

IMDb: 8.1

Bir grup hırslı hukuk öğrencisi ile onların kriminal savunma derslerine giren gizemli profesörleri; hem kendi hayatlarını değiştirecek, hem de tüm üniversiteyi çalkalayacak bir cinayet davasına karışırlar. Grey's Anatomy ve Scandal gibi dizilerle tanıdığımız Shonda Rhimes’ın imzası bulunan dizinin başrolünde; başarılı aktris Viola Davis bulunuyor.

6. The Fall (2013–2016)

6. The Fall (2013–2016)

IMDb: 8.2

Psikolojik gerilim türündeki dizide, iki avcının hayatı işleniyor. Biri kurbanlarının Belfast’ın içinden ve çevresinden seçerek onları gizlice takip eden bir seri katil, diğeri ise MET’de çalışan yetenekli bir dedektif amiri. Allan Cubitt’in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Niamh McGrady gibi isimler yer alıyor.

5. The Good Wife (2009–2016)

IMDb: 8.3

Eyalet savcısının eşiyseniz ve avukatsanız, bir de üstüne aldatılmışsanız; bütün gözler size çevrilir. İki çocuğunuzu bütün bu skandalın dışında tutmak isterken, evinizi de ayakta tutmaya çabalamanız takdire şayanken, bunu başarmak için ne kadar zorlandığınızı bir siz bilirsiniz. Alicia Florrick; mutlu evliliği, bir gün internete düşen skandal görüntülerle kabusa dönüşünce, kocası da hapse düşünce, eski mesleği olan avukatlığa döner. Üniversite yıllarında sevdiği adam olan Will Gardner'ın avukatlık bürosunda çalışmaya başlar. Bir yandan eşinin onda açtığı yaraları kapatmaya çalışırken, diğer yandan canını dişine takarak çalışır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Unbelievable (2019)

4. Unbelievable (2019)

IMDb: 8.4

Unbelievable, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Genç bir kız olan Marie, tecavüze uğradığını söyleyerek şikayette bulunur. Fakat iddiasının asılsız olduğu gerekçesi ile suçlanır. İki kadın dedektif tecavüze uğradığı konusunda yalan söylemekle suçlanan Marie’nin davasının peşine düşer. Marie gerçekten bir suçlu mu yoksa bir mağdur mudur? Pulitzer Ödüllü bir haberden uyarlan Unbelievable dizisinin başrolünü son dönemde Ayin filmindeki performansı ile ses getiren Toni Collette üstleniyor.

3. The Night Of (2016)

3. The Night Of (2016)

IMDb: 8.5

Daha önce BBC için Criminal Justice’i hazırlayan Richard Price’ın kaleminden çıkan olan bu dizinin başrollerinde John Turturro ve Riz Ahmed’i yer alıyor. Ahmed, New York’ta genç bir kızı öldürmekle suçlanan adamı canlandırırken Turturro onun avukatı olarak yer alıyor.

2. Big Little Lies (2017–2019)

2. Big Little Lies (2017–2019)

IMDb: 8.5

Avustralyalı yazar Liane Moriary’nin aynı adlı çok satan romanından uyarlanacak 'Big Little Lies’ dizisinde dışardan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi gözüken üç kadının, bir cinayet olayı ile yollarının kesişmesi işleniyor. Çocukları anaokuluna giden kadınlar, veli toplantısı esnasında gerçekleşen bir cinayeti aydınlatmaya çalışıyor. Bu kadınlardan ikisini Nicole Kidman ve Reese Witherspoon canlandırıyor.

1. Succession (2018 - Hala devam ediyor.)

1. Succession (2018 - Hala devam ediyor.)

IMDb: 8.6

Jesse Armstrong’un yaratıcısı olduğu dizide New York’ta yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikayesi para, güç, siyaset ve aile değerleri ekseninde ele alınıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen gibi isimler de yer alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın