Görüş Bildir
Haberler
TBMM Genel Kurulu'nda Bu Hafta da İç Güvenlik Paketi Görüşülecek

TBMM Genel Kurulu'nda Bu Hafta da İç Güvenlik Paketi Görüşülecek

ATKN
08.03.2015 - 17:48 Son Güncelleme: 09.03.2015 - 00:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta; iç güvenlik paketi görüşmeleri devam edecek, Bakan Cevdet Yılmaz hakkındaki gensoru görüşülecek ve Anayasa Mahkemesi ile RTÜK’e üye seçilecek.

TBMM Genel Kurulu, yarın HDP’nin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında verdiği Gensoru Önergesi’ni görüşecek. HDP, “Kalkınma stratejilerinin yaratmış olduğu sorunlar, doğa katliamı, bölgesel eşitsizlik ve KOBİ’lerin yaşadığı sorunlar nedeniyle” gensoru vermişti.

Üçüncü haftasına giren ve üçüncü bölüme geçilen İç Güvenlik Paketinin genel kurul mesaisi de devam edecek. Ancak, iktidar ve muhalefet arasında uzlaşma yok. AKP, muhalefetten itiraz edilen maddeler için öneri getirmesini istiyor. CHP,MHP ve HDP paketin geri çekilmesinde ısrar ediyor.

AKP yöneticileri son açıklamalarında paketle ilgili mesainin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. 132 maddelik paketin 46 maddesi kabul edildi.

Genel Kurul, Haşim Kılıç’ın emekliye ayrılması nedeniyle boşalan koltuk için Anayasa Mahkemesi’ne üye seçecek. Ayrıca RTÜK’te HDP’ye düşen üyelik için de seçim yapılacak. TBMM, RTÜK üyesi Ahmet Yıldırım’ın milletvekilliği için istifa etmesi sebebiyle boşalan üyelik için HDP’nin aday gösterdiği iki isimden birini seçecek. 

Zete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0