Görüş Bildir
Haberler
Şule Çet Davası: Sanıklar 'İntihar Süsü' Verme Planı Yapmış

etiket Şule Çet Davası: Sanıklar 'İntihar Süsü' Verme Planı Yapmış

Üniversite öğrencisi Şule Çet’i bir plazanın 20. katından atarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Çağatay Aksu’nun cezaevindeyken diğer tutuklu Berk Akand’a yazdığı mektupta, Çet’in ölümüne ilişkin “intihar süsü” verme planı yaptıkları ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Alican Ulusoy'un ulaştığı mektupta Berk Akand’dan Şule Çet’in adıyla “Elveda, kendinize iyi bakın” diye mesaj görüntüsü yaratmasını isteyen Çağatay Aksu, bunun dava dosyasına konmasını istiyor.

Mektupta Çağatay Aksu 'Nasıl olsa Şule’nin telefonu açılmıyor. 'Elveda, kendinize iyi bakın' yazıcan" diyor

Mektupta Çağatay Aksu 'Nasıl olsa Şule’nin telefonu açılmıyor. 'Elveda, kendinize iyi bakın' yazıcan" diyor

“Bilişim suçları olayı çok aklıma yatmadı. İspatlayamadığı her delil, bizim lehimize oluyor. Aklıma ne geldi. Bir screenshot’la (….) yaptılar bizi. Bir tane yazışma resmi oğlum ya bizi buraya sokan. Baska bir şey yok. Bir tane sol üstte resim, rehber kaydına Şule yazıcan sonra yazacan ‘Elveda, kendinize iyi bakın’ filan yazacan o kadar. Ekran resmini basacan dosyaya. Kızın yaptığı da bu zaten. Nasıl olsa Şule’nin telefonu açılmıyor”

Ailenin avukatı: "Ölümünün üzerine dahi bir kompla kurulmaya çalışılmış"

Ailenin avukatı: "Ölümünün üzerine dahi bir kompla kurulmaya çalışılmış"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çet ailesinin avukatı Onur Tatar söz konusu mektupla ilgili olarak, 

“Şule Çet, sanıklarca öldürüldüğü halde ölümünün üzerine dahi bir kompla kurulmaya çalışılmış, intihar süsü verilmeye çalışılmıştır. Mektupta, sanık Aksu, Şule tarafından atılıyormuş gibi hazırlanacak ‘elveda’ mesajının onları kurtaracağını iddia etmiştir. Kendisinin cezaevinde sadece bir ekran görüntüsü nedeniyle olduğunu, dolayısıyla bir başka ekran görüntüsüyle de Berk’in kurtulacağını iddia etmiştir. '

'Sanık Berk cinayeti gizlemeye çalışıyor'

'Esasen, işlenen cinayeti kamufle etme amacıyla düşünülen bu davranış, sanıklar arasında planlanmış, Şule’nin polisçe ilk etapta telefonunun açılmadığı bilgisi sanıklara bu yönden cesaret vermiştir. Sanıklar, baştan itibaren, dosyadaki gelişmelerden, toplanan veya toplanamayan delillerden haberdardır. Sanık Berk de baştan itibaren hadisenin ne olduğunu bilmekte, iştirak ettiği cinayet eylemini gizlemeye çalışmaktadır” dedi.

"Çok açık bir ihmal ya da destek söz konusu"

"Çok açık bir ihmal ya da destek söz konusu"

Tatar ayrıca Akand’ın avukatının, mahkemeye toplam 40-60 sayfa arasında, 20 adet mektup ulaştırdığını belirtti. 

Tatar, cezaevi yönetimini ise şöyle eleştirdi: 

“Basit pusula değiş tokuşu değil, sayfalarca mektup. Akand’ın Çağatay Aksu’ya gönderdiği mektuplar dosyada yok. Havalandırma ya da çalışma esnasında değiş tokuş yapıldığı iddia ediliyor. Bu kadar mektubun bir başkasının yardımı olmaksızın değiş tokuşu mümkün değildir.' 

'Cezaevi idaresinin yeterince özenli olmadığı, aynı suçtan sanık iki kişinin birbirleriyle temasının yargılama boyunca devam ettiği görülmektedir. Çok açık bir ihmal ya da destek söz konusu.”

Çağatay Aksu hakkında 3 ayrı suçtan müebbet isteniyor

Çağatay Aksu hakkında 3 ayrı suçtan müebbet isteniyor

Savcı, sanık Çağatay Aksu’nun ‘kasten öldürme’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘alıkoyma‘ suçlarından müebbet, diğer sanık Berk Akand’ın ise aynı suça yardımdan 31 yıla kadar hapsini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

Üniversite öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018’de Ankara'daki bir plazanın 20. katından düşmüş ve şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmişti.

Şule Çet’in el tırnaklarından alınan iki doku örneğinden birinin, şüpheli Berk Akand’a ait olduğu tespit edilmişti.

Temmuz ayında soruşturma dosyasına giren otopsi raporunda Çet’in ölümünden önce cinsel ilişkiye zorlandığına dair bulgular yer almıştı.

Çet'in hayatını kaybetmeden 2 saat önce ev arkadaşına 'Buradan çıkamıyorum, adam bana takmış, bırakmıyor' diye mesaj attığı öğrenilmişti.

Adli Tıp Kurumu'nun Şule Çet raporu tepkilere neden olmuştu.

İddianamede, iki sanık için "cinayet", "cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Şule Çet'in davasının ilk duruşması 6 Şubat'ta görülmüştü.

İlk duruşmada sanıklar dinlenmiş ve dava 15 Mayıs tarihine ertelenmişti.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Bir de bu davayı intihar gibi lanse edip üstünü örtmeye çalışan ibneler vardı. Ben onların ağzına sıçayım amk katil sevicileri sizi. 7 sülalenizi sizinle.ber... Devamını Gör

Yazık günah ya. Bir ceza bu kadar gecikemez. Kadınlara yapılan bu zulüm ne zaman sona erecek? Peygamberimizin dünyaya gönderildiği yerde de kadın ölümleri va... Devamını Gör

cerenko308295181

şeytanın evlatları